Diamentowe kwiatki
Re: Diamentowe kwiatki
Aguś ja postawiłam nad kominkiem, teraz go ususzę 

Wpadłam z rewizytą
Kwiatuszki masz śliczne i osłonki i dzieciątka i wszystko
Grudniczki śliczne i zimowy ogród też.
Pokaż kaktusy, które nabyłaś i pamiętaj żeby nie za dużo podlewać.
Ja epi ukorzeniam bezpośrednio w ziemi. Może nie chce się ukorzenić bo to trochę nie pora na to ale myślę, że powinno ci się udać.

Pokaż kaktusy, które nabyłaś i pamiętaj żeby nie za dużo podlewać.
Ja epi ukorzeniam bezpośrednio w ziemi. Może nie chce się ukorzenić bo to trochę nie pora na to ale myślę, że powinno ci się udać.
Witaj Alino
zapraszam do mnie
dziękuję w imieniu wszystkich wymienionych i pochwalonych:D
epi ma sie lepiej , widzę, że wczorajsze korzonki jakby ruszyły, ale martwi mnie to, że w środku łodyżka jest chyba zgnita i dlatego gnije. Nie zaglądałam wcześniej jaki tam był kolor, teraz nie wiem czy to normalne czy choroba
kaktusy to te co na początku wymieniłam i 2 mikołaje, teraz stoją bez czapek, ale one raczej długo nie pożyją bo są ubrane w oczy i brody

dziękuję w imieniu wszystkich wymienionych i pochwalonych:D
epi ma sie lepiej , widzę, że wczorajsze korzonki jakby ruszyły, ale martwi mnie to, że w środku łodyżka jest chyba zgnita i dlatego gnije. Nie zaglądałam wcześniej jaki tam był kolor, teraz nie wiem czy to normalne czy choroba

kaktusy to te co na początku wymieniłam i 2 mikołaje, teraz stoją bez czapek, ale one raczej długo nie pożyją bo są ubrane w oczy i brody

Pochwalę się moim nowym prezentem od męża
ale nie myślcie że tak po prostu poszedł do kwiaciarni i go kupił. Chciał mi kupić jakąś gazetę o kwiatch i ogrodach, kosztowała ok 4 zł. Powiedziałam, że wolę kwiatka za to i kupiłam za 20zł. Dobra zamiana, co?
storczyk phalanoepsis

a tego tak przy okazji zabrałam

moi sąsiedzi, ostatnio do szafy mi wlazła i musiałam się z nią ganiać

storczyk phalanoepsis

a tego tak przy okazji zabrałam

moi sąsiedzi, ostatnio do szafy mi wlazła i musiałam się z nią ganiać

- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaka słodka myszka ... i kto by pomyślał że jak się wpuści taką do domu to tyle szkody potrafi narobić :x
A pomysł z zamianą gazety na storczyka super ...
Tak myślę że i ja sobie coś sprezentuję na ...dzień babci ... w końcu pewnie za jakieś parenaście lat nią zostanę
A pomysł z zamianą gazety na storczyka super ...
Tak myślę że i ja sobie coś sprezentuję na ...dzień babci ... w końcu pewnie za jakieś parenaście lat nią zostanę

- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczna zamianka, też bym się zamieniła.
Gerberki urocze, takie delikatne.
Myszki fajne, ale ...
Ewasz, każdy pretekst jest dobry. A że na wyrost, no to co z tego

Gerberki urocze, takie delikatne.

Myszki fajne, ale ...

Ewasz, każdy pretekst jest dobry. A że na wyrost, no to co z tego

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Z tej myszki ładna modelka
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Moniko to Ci super zamiana wyszła....gratuluję pomysłu i jednocześnie zazdroszczę (oczywiście pozytywnie)
Mój wcześniej kupował kwiatki i to dość często teraz niestety się co do tego ograniczył i jedynie okazjonalnie albo na przeprosiny
I gerbera super wygląda
A myszka mi się podoba bo niby tak niewinnie wygląda a jednak potrafi swoje zrobić

I gerbera super wygląda

A myszka mi się podoba bo niby tak niewinnie wygląda a jednak potrafi swoje zrobić

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Jestem pod wrażeniem roślinek. Nawet nie przypuszczalam, że Gerbera może być taka piękna?!!
Do tej pory byla dla mnie pospolitym kwieciem.

- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Zamiana rewelacyjna
Storczyki i gerbera super ale i mała myszka urocza :P (fotogeniczna)

Storczyki i gerbera super ale i mała myszka urocza :P (fotogeniczna)
Widzę, że myszka wygrywa
no racja tu wygląda słodko, gorzej mieć ją w domu. Ta jest malutka znaczy się wylęgły gdzieś
Pewnie jej w nóżki zimno, może buciki jej uszyję
Krysiu, gerbery kojarzą się ze starymi czasami.Kiedys dostałam od pewnej Pani w prezencie ok 20 szt gerber ale były one bardzo ciekawie zapakowane i to mnie przekonało, ze ten kwiat ma swój urok nawet dziś.

Krysiu, gerbery kojarzą się ze starymi czasami.Kiedys dostałam od pewnej Pani w prezencie ok 20 szt gerber ale były one bardzo ciekawie zapakowane i to mnie przekonało, ze ten kwiat ma swój urok nawet dziś.
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
To tak jak i goździki
Stare czasy PRL . Tyle że ja akurat lubię je do tej pory ,tak samo jak gerbery . ( tylko że gerbery są w kwiaciarniach ,a goździków nie ma -no chyba że czasem takie drobne)

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Gratuluję nabycia ślicznej monsterki

No i grudniczek jest też rewelacyjny. Ma śliczny kolorek i jest naprawdę gęściutki.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Elu
monstera chyba nie lubi mnie bo jej te najmniejsze listki żólkną
maranta stoi jak zaczarowana, nawet nie drgnie czy jej źle czy dobrze
odnóżka skrzydłokwiata ta większa ruszyła, może coś z tego będzie, mniejsza stanęła. Raz jedna rośnie druga marnieje, potem zmiana
crocata jak dla mnie ma dziwne liście, takie pokaleczone. Nie wiem czy to jakaś choroba czy ma tak delikatne listki że na wszystko reagują obtarciem
u mnie mróz a ja mam w planach robienie ogródka.

monstera chyba nie lubi mnie bo jej te najmniejsze listki żólkną

maranta stoi jak zaczarowana, nawet nie drgnie czy jej źle czy dobrze

odnóżka skrzydłokwiata ta większa ruszyła, może coś z tego będzie, mniejsza stanęła. Raz jedna rośnie druga marnieje, potem zmiana

crocata jak dla mnie ma dziwne liście, takie pokaleczone. Nie wiem czy to jakaś choroba czy ma tak delikatne listki że na wszystko reagują obtarciem

u mnie mróz a ja mam w planach robienie ogródka.