Kaktusiki cz.2 - Becia
cóż, jeszcze trudno powiedzieć jak ta walka?
8 kaktusów jest na kwarantannie, spryskane chemią, zobaczymy, wyglądają lepiej, ale nie chce zapeszyć,
poza tym nie mam doświadczenia w walce z nimi, więc jeszcze się nie cieszę:)
ale pocieszające jest, że na razie nie widać nic na pozostałych kaktusach.
profilaktycznie też je spryskałam:)
8 kaktusów jest na kwarantannie, spryskane chemią, zobaczymy, wyglądają lepiej, ale nie chce zapeszyć,
poza tym nie mam doświadczenia w walce z nimi, więc jeszcze się nie cieszę:)
ale pocieszające jest, że na razie nie widać nic na pozostałych kaktusach.
profilaktycznie też je spryskałam:)
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wełnowce...wrrr! Też walczyłam z nimi! Raz, gdy dopadły moje kaktuski, drugi, gdy założyły kolonie na storczykach teściowej! Nie przeżył żaden! A ofiar w roślinach na szczęście nie było!
Trzymam kciuki, byś pokonała to paskudztwo raz na zawsze!
Trzymam kciuki, byś pokonała to paskudztwo raz na zawsze!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Grzdyl może i kiedyś je miałam ale nie byłam tego świadoma,
kaktusy mam od......lat, ale nie interesowałam sie ich nazwami, nie miałam pojęcia co to zimowanie, były w ziemi uniwersalnej, podlewanie co 2tygodnie itp...
dopiero jakieś1,5roku temu zgłębiłam tę wiedzę....i proszę nadeszła pora na chrzest:)
kaktusy mam od......lat, ale nie interesowałam sie ich nazwami, nie miałam pojęcia co to zimowanie, były w ziemi uniwersalnej, podlewanie co 2tygodnie itp...
dopiero jakieś1,5roku temu zgłębiłam tę wiedzę....i proszę nadeszła pora na chrzest:)
Ja ostatnio je potraktowałam Actellikiem - zagazowałam je i zalałam vel. przetrąciłam chyba skutecznie - ale jeden zabieg to pól dnia roboty (każda roślina pakowana była w osobny worek, podlewanie, opryski itd.) a powtarzałam go po 2 tyg. Generalnie teraz mam obsesję i wydaje mi się, że i tak są - choć fizycznie ich raczej nie ma ;) Cholerne cholerstwo