Mój ogródek - cilla77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu od razu widać o co się dba a co niestety trzeba sobie odpuścić
A zresztą, co tam, trawa - gdyby tylko "tato" odpuscił z tą trawą - już bym wiedziała co z tymi fragmentami ziemi zrobić
No ale każdy lubi coś innego i tatko też musi się jakoś wyżyć w ogrodzie
Ewelinko, Jolu odpisałam Wam na temat hotnesji na PW.
Zuzia to jest dość popularna roślinka zadarniająca o pstrych liściach, strasznie ekspansywna. Znalazlam jej kempkę w lesie. Niestety nie wiem jaką ma nazwę.

A zresztą, co tam, trawa - gdyby tylko "tato" odpuscił z tą trawą - już bym wiedziała co z tymi fragmentami ziemi zrobić

Ewelinko, Jolu odpisałam Wam na temat hotnesji na PW.

Zuzia to jest dość popularna roślinka zadarniająca o pstrych liściach, strasznie ekspansywna. Znalazlam jej kempkę w lesie. Niestety nie wiem jaką ma nazwę.
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Żaża, Karo dzięki za odwiedziny!
Od kilku tygodni mam zmartwienie w domu - dostałam pod opiekę żółwia od szwagra, który okazał się być chory. Żółwik radosny prezentowany był już w zeszlym roku w moim ogródku. Niestety teraz biduś chory, nie pływa, nie chodzi - rehabilitowalam go ale.....chyba nic z tego. Byłam u wterznarza i czeka go....
Bardzo mi go żal
Dziewczyny, w moim zaczarowanym ogrodzie kwitną cały czas róże - kwiaty pełne niespodzianek, kolorowe floksy, obowiązkowo cynie, tytonie i własnie powolutku przekwitają lilie. Ogród wspaniale pachnie, w każdym zakątku ogrodu mam lawendę i kilka budleji Dawida - a to wystarczający raj dla motyli, które są takim miłym, kojącym widokiem.
Wspaniale kwitną hortensje ogrodowe, ładnie kontrastują z zielenią, powoli próbują im dorównać hortensje bukietowe, które są jeszcze w pąkach. Nie wspomnę o Anabelle, która króluje!
Karo zamieszkać?! To moje marzenie! Zawsze marzyłam o maleńkim domku ze skrawkiem ziemii - najlepiej na wsi!
na razie nie jest mi dane ale cieszę się z tego co mam! Działeczka do mieszkania - od maja do wrzesnia to nie jest tak źle! Zimą woda zamykana i nie da rady!
A od dziś zaczynam urlop, wkrótce odzyskam aparat to nareszcie będę mogła się wyżyć forumowo i na działce! 3 tygodnie urlopu!
- w tym wyjazd na prawdziwą wieś do ciotki!:D
Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
Od kilku tygodni mam zmartwienie w domu - dostałam pod opiekę żółwia od szwagra, który okazał się być chory. Żółwik radosny prezentowany był już w zeszlym roku w moim ogródku. Niestety teraz biduś chory, nie pływa, nie chodzi - rehabilitowalam go ale.....chyba nic z tego. Byłam u wterznarza i czeka go....

Dziewczyny, w moim zaczarowanym ogrodzie kwitną cały czas róże - kwiaty pełne niespodzianek, kolorowe floksy, obowiązkowo cynie, tytonie i własnie powolutku przekwitają lilie. Ogród wspaniale pachnie, w każdym zakątku ogrodu mam lawendę i kilka budleji Dawida - a to wystarczający raj dla motyli, które są takim miłym, kojącym widokiem.
Wspaniale kwitną hortensje ogrodowe, ładnie kontrastują z zielenią, powoli próbują im dorównać hortensje bukietowe, które są jeszcze w pąkach. Nie wspomnę o Anabelle, która króluje!
Karo zamieszkać?! To moje marzenie! Zawsze marzyłam o maleńkim domku ze skrawkiem ziemii - najlepiej na wsi!

A od dziś zaczynam urlop, wkrótce odzyskam aparat to nareszcie będę mogła się wyżyć forumowo i na działce! 3 tygodnie urlopu!

Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Dzięki dziewczyny!
Urlopik częściowo na działeczce a więc leniuchuje czynnie
I już Wam pokazuje kilka widoczków
Moje róże - Graham Thomas, Westrland

Westerland

Fredensborg

Sutters Gold

Hortensja Anabelle, u podnóża Rosa de Resht

Winogronka

Hortensja Blue Bird

Hortensja Anabelle

Hortensja ogrodowa Preziosa

Oczko wodne

Hortensje bukietowe - Pinky Winky, Kyushu

Skałka

Floksy

Floksy na skałkowym wzniesieniu

Tył skałki

Fragment mojego nowego zakątka z różami

Róża Monica - ta pomarańczowa

Róża NN

A tu fragment mojego wiejskiego zakątka - słoneczniki i pomidorki - pociecha dla oka

Tegoroczny zakup - powojnik wielkokwiatowy The President

Motyli krzew - Budleja Dawida

Hortensja dębolistna

Graham Thomas

Abraham Darby

Róża Piccadily

Urlopik częściowo na działeczce a więc leniuchuje czynnie

Moje róże - Graham Thomas, Westrland

Westerland

Fredensborg

Sutters Gold

Hortensja Anabelle, u podnóża Rosa de Resht

Winogronka

Hortensja Blue Bird

Hortensja Anabelle

Hortensja ogrodowa Preziosa

Oczko wodne

Hortensje bukietowe - Pinky Winky, Kyushu

Skałka

Floksy

Floksy na skałkowym wzniesieniu

Tył skałki

Fragment mojego nowego zakątka z różami

Róża Monica - ta pomarańczowa

Róża NN

A tu fragment mojego wiejskiego zakątka - słoneczniki i pomidorki - pociecha dla oka

Tegoroczny zakup - powojnik wielkokwiatowy The President

Motyli krzew - Budleja Dawida

Hortensja dębolistna

Graham Thomas

Abraham Darby

Róża Piccadily

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Kasiu, jestem zachwycona różami. A to zdjęcie z Grahamem Thomasem, Westerland i ciemnoniebieskim kwiatem (ostrózka?) - mistrzostwo świata. Bardzo podoba mi się Twój ogród. Annabelle - marzenie. Ile lat hodujesz tę hortensję? Wygląda jak biały obłok. Zrobiłam sobie wielka przyjemność zaglądając do Twojego ogrodu. Pozdrowienia
Bogusia
Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Kasiu -mmmmmmmmmmm przepięknie. Hortensje po prostu marzenie, a ta biała, która wygląda z daleka jak śnieżna kula- oczu nie można od niej oderwać. I chyba znalazłam u ciebie moją róże, co to była nn. a teraz pewnie po oględzinach nadam jej imię.
Mam pytanie czy wiesz, co to za odmiana lilii tej z przewieszonymi w dół kwiatami?
Mam pytanie czy wiesz, co to za odmiana lilii tej z przewieszonymi w dół kwiatami?
Edyta
Dobry wieczór :P
Kolejny dzień spędziłam wśród u r o c z e j scenerii... palety barw... płatków.... form...
gdy wpatruję się w urok roślin.... hmmm? nastrajam się romantycznie
i, nie mam weny do metamorfoz w "swoim" ogrodzie
a, TO dość poważny błąd
Ale... warto było popatrzeć na... wielobarwną plejadę niczym rozsypane landrynki na... trawie
W pamięci mej "zapadną" - przecudnej urody hortensje..., Paź Królowej
przesympatyczne żabki, żółwik NAWET!, Róże dumne, jędrne... dostojne...
Chyle czoła !
MALOWNICZEJ aranżacji ogrodu
A, mimo... TO:-) corocznej chęci zmian... pomimo osiągniętego wręcz apogeum piękna
Kolejny dzień spędziłam wśród u r o c z e j scenerii... palety barw... płatków.... form...
gdy wpatruję się w urok roślin.... hmmm? nastrajam się romantycznie
i, nie mam weny do metamorfoz w "swoim" ogrodzie

Ale... warto było popatrzeć na... wielobarwną plejadę niczym rozsypane landrynki na... trawie
W pamięci mej "zapadną" - przecudnej urody hortensje..., Paź Królowej

Chyle czoła !
MALOWNICZEJ aranżacji ogrodu
A, mimo... TO:-) corocznej chęci zmian... pomimo osiągniętego wręcz apogeum piękna

-
Ewelinko, tak moja działka to wspaniałe miejsce do wypoczynku czy to weekendowego, urlopowego czy choćby kilkugodzinnego tak na kawkę po pracy żeby wyciszyc się, ukoić, nacieszyć oczy zielenią...uciec od miasta. Teraz mam urlop więc mogę się w pełni cieszyć ogrodem!
Bogusiu dziękuje za wizytę i zapraszam ponownie. Ja również będę obserwowała Twoje zmagania w ogródku. Tak, ten niebieski kwiatek pośród róż do ostróżka a moja Anabelle ma ok 7-8 lat.
Edytko a jaką to różę rozpoznałaś u siebie?
Niestety nazwy lilli nie znam
Joasiu witam Cię serdecznie na forum i w moim ogrodzie. To bardzo piękne co napisałaś o moim ogródku i własnych odczuciach. Dziękuje! Cieszę się że wpadłaś w taki romantyczny nastrój! :P
A ja w trakcie urlopu, wróciłam z tygodniowego pobytu na działce i szykuje się na wieś do cioci. Tymczasem pokażę kilka foteczek z ogródka, które nie wnoszą dużych zmian ale zawsze to trochę inne ujęcia
Upał doskwiera straszny a roślinki na tym cierpią, róże szybko przekwitają, tracą barwy a hortensje więdną
Motyli raj!

Graham Thomas

Piccadilly

NN - może ktoś rozpozna?

Hortensja bukietowa Pinky Winky

Hortensje bukietowe - Limelight, Kyushu, Pinky Winky w towarzystwie rozchodników

Budleja Dawida

Monica

Bogusiu dziękuje za wizytę i zapraszam ponownie. Ja również będę obserwowała Twoje zmagania w ogródku. Tak, ten niebieski kwiatek pośród róż do ostróżka a moja Anabelle ma ok 7-8 lat.
Edytko a jaką to różę rozpoznałaś u siebie?

Joasiu witam Cię serdecznie na forum i w moim ogrodzie. To bardzo piękne co napisałaś o moim ogródku i własnych odczuciach. Dziękuje! Cieszę się że wpadłaś w taki romantyczny nastrój! :P
A ja w trakcie urlopu, wróciłam z tygodniowego pobytu na działce i szykuje się na wieś do cioci. Tymczasem pokażę kilka foteczek z ogródka, które nie wnoszą dużych zmian ale zawsze to trochę inne ujęcia

Motyli raj!

Graham Thomas

Piccadilly

NN - może ktoś rozpozna?

Hortensja bukietowa Pinky Winky

Hortensje bukietowe - Limelight, Kyushu, Pinky Winky w towarzystwie rozchodników

Budleja Dawida

Monica

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
O Boże Kasiu - jak tam uroczo
- cuudownie-wymarzony ogród, już sobie siądę na tych krzesełkach w Twym ogródku, i będę się rozkoszować przepięknymi roślinkami naokoło... gratuluję ! cuuudnie 

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie