Zapraszam Jadzia1 -cz.3
Jadziu, u mnie w wątku jest zdjęcie z dedykacją dla Ciebie.
Mam do ciebie jeszcze jedną sprawę. Dzisiaj moja koleżanka z pracy opowiedziała mi o swoich problemach z psem. Myślę, że może Ty coś poradzisz w tej sprawie. Jej pies, a w zasadzie suka owczarka niemieckiego jest u niej od 6 tyg. życia. Nigdy nie była bita, ani źle traktowana. Ma już ponad rok. Biega po całej posesji, a na noc zamykana jest w kojcu. Problem jest taki, że ona wyrywa wszystkie rośliny, które rosną na posesji. Nawet darń trawy wyrywa. Zgryza drzewka, a o mniejszych nawet nie wspomnę. Wszystko to , co wykopie przynosi pod drzwi domu. Gdy ktoś wyjdzie na podwórko od razu ucieka sama do budy, bo wie że źle zrobiła. Nawet rośliny ze stawu wyrywa. Czy coś z tym można zrobić? Skąd w niej tyle złości? Dodam, że często ktoś jest z nią na podwórku i wtedy też tak postępuje. Poradź coś, bo koleżance zaczyna brakować cierpliwości. I wcale jej się nie dziwię. Gdyby moja Sonia tak robiła, to byłabym wściekła.
Mam do ciebie jeszcze jedną sprawę. Dzisiaj moja koleżanka z pracy opowiedziała mi o swoich problemach z psem. Myślę, że może Ty coś poradzisz w tej sprawie. Jej pies, a w zasadzie suka owczarka niemieckiego jest u niej od 6 tyg. życia. Nigdy nie była bita, ani źle traktowana. Ma już ponad rok. Biega po całej posesji, a na noc zamykana jest w kojcu. Problem jest taki, że ona wyrywa wszystkie rośliny, które rosną na posesji. Nawet darń trawy wyrywa. Zgryza drzewka, a o mniejszych nawet nie wspomnę. Wszystko to , co wykopie przynosi pod drzwi domu. Gdy ktoś wyjdzie na podwórko od razu ucieka sama do budy, bo wie że źle zrobiła. Nawet rośliny ze stawu wyrywa. Czy coś z tym można zrobić? Skąd w niej tyle złości? Dodam, że często ktoś jest z nią na podwórku i wtedy też tak postępuje. Poradź coś, bo koleżance zaczyna brakować cierpliwości. I wcale jej się nie dziwię. Gdyby moja Sonia tak robiła, to byłabym wściekła.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu u Ciebie jeszcze gorsza zima
U nas wczoraj od rana sypało, potem wszystko stopniało iw wieczorem było znowu biało, ale dzisiaj zostało mniej śniegu i błoto. Nawet ze dwa razy słonce przez chmury zaświeciło.
A jak biedronkowe zakupy? Sprawdzałaś ich stan? Ja już kilka razy przejechałam się na ich jakości, siostra wczoraj kupił mi anemony i niestety kilka bulwek było zgniłych
Mam nadzieję, że Tobie wyrosną spokojnie zdrowe rośliny 

A jak biedronkowe zakupy? Sprawdzałaś ich stan? Ja już kilka razy przejechałam się na ich jakości, siostra wczoraj kupił mi anemony i niestety kilka bulwek było zgniłych

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Bardzo mi przykro z powodu nawrotu zimy u Ciebie.
U mnie dzisiaj takie słonko od rana i tak ciepło-jejku kiedy u Was tak będzie. Życzę Ci tego z całego serducha.
A jaki to kwituszek na fotce-z Biedronki.
Moje tez nieźle się mają. Hosty miały juz 3 cm kiełki-wsadziłam je do gruntu.
Ja jak zwykle z niczym nie czekam, a potem sie dziwię, że nie urośnie.Buziaki Jadziuniu. Cieszę się że dotarła przesyłka. Pozdrawiam

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie ... Na Śląsku powrót zimy... Sypie śnieg, a właściwie
to regularna śnieżyca jest... Aż trudno uwierzyć, że gdzieś wiosna.
Jadwiniu - jak oglądałam Twoje zachody słońca, to też myślałam w pierwszej
chwili, że na nich kaktusy widać.
Hania jak zwykle cenne rady daje. Będę o nich pamiętać.
A Gucio - jak nieodmiennie świetny.
Tylko zapomniałam - jaka to rasa?
to regularna śnieżyca jest... Aż trudno uwierzyć, że gdzieś wiosna.

Jadwiniu - jak oglądałam Twoje zachody słońca, to też myślałam w pierwszej
chwili, że na nich kaktusy widać.

Hania jak zwykle cenne rady daje. Będę o nich pamiętać.
A Gucio - jak nieodmiennie świetny.

Tylko zapomniałam - jaka to rasa?

Pozdrawiam serdecznie
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna to chyba jest i Giguni. I chyba była tylko rano jak szła do pracy. A w tej chwili to zimno, wietrznie we Wrocławiu, więc chyba podobnie w Legnicy. Dobrze, że chociaż snieg nie pada.
A Wy już tak od samego rana popijacie dobre winka
A Wy już tak od samego rana popijacie dobre winka

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Witam Serdecznie
Bożenko ucieszył się bo on lubi prymulki
Kochanie tak to jest Hibiskus
Pani nie wiedziała na jaki kolor będzie kwitł , nie mam zielonego pojęcia jak koło niego chodzić muszę coś poczytać
Bożenko u nas zima nadal trzyma
Nie wiem kiedy ja wejdę do ogrodu , zakupy B wsadziłam dziś do doniczek i stoją w domu
*Edytko ja też tak myślę ,że to końcówka zimy ale czemu taka długa
Witam Cię serdecznie
*Ado no właśnie u Was choć śnieg nie pada a u nas biało
*Jadzieńko masz rację mnie też jest trudno uwierzyć ,że gdzieś jest wiosna
Kochanie Gutek to pies w typie Dogue De Bordeaux
Ja też dziś zastosowałam się do rad Hani wsadziłam B zakupy do ziemi i postawiłam w Chłodnym pomieszczeniu
*Krzysiu oj masz rację to koszmar , dziś byłam w Olecku i u nich chyba jeszcze bardziej zasypane
*Tessko nie musisz się chwalić tym ciepełkiem tylko podmuchaj go do mnie troszeczkę
*Gosiu to jest Orlik , bardzo je lubię już jakieś kolory mam na działce ale co tam może okaże się ,że kupiłam inny kolor
*Cynthio
mnie wczoraj pogoniłaś do roboty a sama poszłaś spać
*Moniu nie piłam takiego ale pewnie jest pyszny,dziękuję
Zima kochani zima

Prawda ,że piękna

Żal mi tych pięknych ptaków czy one znajdują coś do jedzenia

Gutek obrażony bo jedzie z nami Teklusia i tył samochodu nie jest tylko dla niego

Bożenko ucieszył się bo on lubi prymulki

Bożenko u nas zima nadal trzyma

*Edytko ja też tak myślę ,że to końcówka zimy ale czemu taka długa

*Ado no właśnie u Was choć śnieg nie pada a u nas biało

*Jadzieńko masz rację mnie też jest trudno uwierzyć ,że gdzieś jest wiosna

Kochanie Gutek to pies w typie Dogue De Bordeaux

*Krzysiu oj masz rację to koszmar , dziś byłam w Olecku i u nich chyba jeszcze bardziej zasypane

*Tessko nie musisz się chwalić tym ciepełkiem tylko podmuchaj go do mnie troszeczkę

*Gosiu to jest Orlik , bardzo je lubię już jakieś kolory mam na działce ale co tam może okaże się ,że kupiłam inny kolor

*Cynthio

*Moniu nie piłam takiego ale pewnie jest pyszny,dziękuję

Zima kochani zima

Prawda ,że piękna

Żal mi tych pięknych ptaków czy one znajdują coś do jedzenia

Gutek obrażony bo jedzie z nami Teklusia i tył samochodu nie jest tylko dla niego