Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, to Ty jesteś z Pomorza, powinnaś się znać na rybach :wink:
Wiem jedno - jeśli akurat mamy okres ochronny dla tej ryby - to ten pierwszy paszczak ma przechlapane :;230
magdala

Post »

gorzata76 pisze:Madziu, to Ty jesteś z Pomorza, powinnaś się znać na rybach :wink:
Wiem jedno - jeśli akurat mamy okres ochronny dla tej ryby - to ten pierwszy paszczak ma przechlapane :;230
Ja to nawet miałam takie skojarzenia ..mafijne ,ale tam to się chyba podrzucało rybkę dla postraszenia jakiegoś Don Vito,ale zeby tak rybą ...w twarz???!!!

A dobra rybka smażona w słoneczny dzień...z widokiem na morze....ależ się głodna zrobiłam ....
Magda.
magdala

Post »

Bogusia2 pisze:Witaj Magdo pytałaś czy mam psa. Mam :D! Sunię Kaję i kocurka Filipa. Życzmy sobie bezdeszczowej pogody na weekend.
Tak Bogusiu :D :D -pogody !! Głaskane pozdrowionka dla zwierzaków :D :D
Magda.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

magdala pisze:Czy ktoś mi powie co ma oznaczać ta ikonka .... ;:158 ???? Bo ja ni w ząb nie rozumiem ...
Magda.
Najpierw skojarzyło mi się z powiedzeniem: "ty gł....a flądro", później napisałaś o tej smażonej rybce i dosłownie odleciałam... Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ja kocham Gdańsk i Sopot, w 2007 i 2008 spędziłam tam trochę czasu. "Pomieszkiwałam" w Gdańsku w hotelu Posejdon, to taki stary hotel orbisowski, który ma dwie zalety: duże pokoje i jest blisko morza. I właśnie mi się przypomniała plaża blisko hotelu, na której stała mała knajpka, w której podawali smażoną flądrę ze świetnym sosem czosnkowym... "Morza szum, ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew"... ech, rozmażyłam się .
Dzięki za rozgrzeszenie :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
magdala

Post »

No ,to Gosiu pięknie mieszkałaś :) Ja mieszkam w Gdańsku ,ale jak wskazuje nazwa "Trójmiasto "-nie odczuwa się granic - rowerkiem do Sopotu jadę 20 minut . Nie wiem jakie sciezki rowerowe są w Polsce ,ale nasza wzdłuż plaży jest cudowna!!! Szeroka ,oddzielona zupełnie od pieszych ,po jednej stronie zatoka, po drugiej las .... :lol: :) Jestem wielką patriotką jeśli chodzi o Trójmiasto :) :) :)
Może nie powinnam pisać tego wszystkiego w szary ,deszczowy dzień...???
Zaraz zbieram sie na działkę -muszę pooglądać kwiaty :) :)

Co do ikonki - niepokoi mnie ta zakrwawiona głowa jednej z" postaci".... :? :?
Magda.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

A ja wieki temu miałam praktyki w gdańskiej "Miniaturze" Znam te klimaty oj znam...Dawno nie byłam
:lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
magdala

Post »

nigella pisze:A ja wieki temu miałam praktyki w gdańskiej "Miniaturze" Znam te klimaty oj znam...Dawno nie byłam
:lol: :lol: :lol:
No ,proszę jaka fala wspomnień :D :D "Miniatura" wizualnie jest taka jak była zawsze i nadal jest często odwiedzana przez małych widzów :D
Magda.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

Magda, zanim przeczytałam u siebie, napisałam u Ciebie - u mnie napisałaś, żeś z Trójmiasta a ja dopiero teraz tam zajrzałam :lol: . Ścieżki rowerowe tak piękne są chyba tylko na wybrzeżu, nigdzie więcej nie widziałam tak długich. Znam te ścieżki, bo przed wejściem na plażę przy Posejdonie właśnie przebiega ta ścieżka. I pamiętam ile osób z niej korzystało :shock: Rowerzyści, rolkarze... I to kolejna rzecz, której zazdroszczę. Ej, naprawdę sentymentalnie się zrobiło, bo ja KOCHAM Trójmiasto i bardzo za nim tęsknię a nic nie zapowiada, żebym tam miała być w najbliższym czasie. Zresztą odwiedzić a mieszkać, to nie to samo.
To w takim razie pozdrów ode mnie Gdańsk i uśmiechnij się do niego ode mnie :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
magdala

Post »

W takim razie zaraz wychodzę "na miasto" z szerokim uśmiechem od Gohny :D :D :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu ta druga roślinka to ostróżka jednoroczna ale spokojnie raz zasiana co roku sama się wysiewa i ładnie na niebieściutko kwitnie :wink:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Trójmiasto ładne, mam lubego w Gdyni, a mój brat z żoną do chyba kwietnia mieszkał w Gdańsku. Niestety pracuje głównie w Warszawie, więc się przeprowadzili. Straciłam mój punkt wakacyjny, pfff. Pamiętam jak tam 2 lata temu miesiąc siedziałam... miodzio. ;-D

Wróćmy jednak do spraw ogrodniczych. Faktycznie, siewki laurowiśni coś straciły blasku, a korzonek nie rośnie. Bardzo się zdziwiłam szczerze powiedziawszy. Myślisz, Madziu, że ukorzeniacz by pomógł? Chyba będę musiała się w taki zaopatrzyć.
Zresztą mam problem - odłamała mi się spora gałązka z mojego małego rh. Trzymam ją w wazoniku (haha), bo nie wiem co z nią zrobić. Czy ukorzeniacz by pomógł? ;-P
Pozdrawiam ciepło, mimo, że u mnie burza nadchodzi, bo już się błyska...
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

Basia u mnie też Rh w wazoniku z wodą (psy go złamały :evil: ) ale nic nie wsazuje na to by miał się ukorzenić... A stoi ze dwa tygodnie. Teściówka mi rzekła, że się nie ukorzeni ale niech stoi. Chyba poczytam trochę o ukorzenianiu Rh. Ale za to puszcza malutkie korzonki hortensja ogrodowa - ta się złamała przez silny wiatr a była z pączkami. Po dwóch dniach zwiędła, więc ocięłam jej ten pączek i zostawiłam sam patyk, teraz zaglądam a tam maleńkie wąsiki :lol: . Zostawiłam ją na dłużej w wazoniku a później posadzę do doniczki. Do ogrodu wsadzę dopiero w przyszłym roku.

Magda dzięki za te wspominki :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Gosieńko, mi też psy złamały rh. Jakoś się trzymał na kilku włoskach i nawet zakwitł (fakt faktem, że dużo później niż inne odnóżki), ale ostatnio obok niego przechodziłam i lekkie dotknięcie nogawką zerwało go całkowicie. Jak będziesz miała info o ukorzenianiu rh to poproszę. ;-D
Może taki ukorzeniacz by pomógł? ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

gohna pisze: Ale za to puszcza malutkie korzonki hortensja ogrodowa - ta się złamała przez silny wiatr a była z pączkami. Po dwóch dniach zwiędła, więc ocięłam jej ten pączek i zostawiłam sam patyk, teraz zaglądam a tam maleńkie wąsiki :lol:
Czyli to prawda o ukorzenianiu hortensji ! No to zrobię to jak najszybciej :D :D Z rhododendronami to dopiero zaczynam (mam jednego ) i chyba właśnie żle go posadziłam , bo jaśnieją mu liście :cry: Zła gleba i zbyt słoneczne stanowisko -wyczytałam to oczywiscie na forum....

Basiu ,Gosiu- bardzo miło mi, że mój wątek obudził tak sympatyczne wspomnienia :D :D :D

Pojechałam dzisiaj na działkę i bardzo się zdziwiłam ,że piwonie nadal w pąkach !!! :o :roll: Wydawało mi się ,że juz tak długo mnie nie było ,a tu... masz ci!! To ten brak słońca.

A oto dzisiejszy wianek i pies ,co nie chciał wianka.. :roll: :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

Mak i makówa...Makówka ma 3 cm średnicy.
Obrazek Obrazek

Czosnek
Obrazek Obrazek

Rucola wysiana przez mojego męża, a to zdaje się Rodgersja kasztanowcolistna-czy może ktoś mi o niej powiedziec coś więcej ,bo ja doczekuję
się tylko takiego liscia. :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

Bodziszek i czterolistna koniczyna :D
Obrazek Obrazek

Mój piękny Chopin (róża ma 170 cm) i pokarm dla biedronek (chyba użyje słynnego tu oprysku z Ludwika,he,he)
Obrazek Obrazek

Ozdobne jabłuszka na ozdobnej jabłonce i Ostrogowiec (bardzo go lubię :) )
Obrazek Obrazek

Działeczka z przodu :
Obrazek Obrazek

...I od strony lasu -taki swobodny "angielski " nieład :wink: :wink: A to obok już znacie :wink: tylko teraz ma 8 kwiatów ,a nie 3...
Obrazek Obrazek

Irysek....i ...............irysek.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

To chwilowo moje jedyne tak kolorowe miejsce w ogródku :wink: dlatego tak je pstrykam...
Mój mąż obliczył ,że fotografowałam bitą godzinę :o :shock: :shock: (nie wiedziałam ,że ten aparat tak dokładnie to zlicza-pokazał mi minutę po minucie-skubany :roll: )

No i tak właśnie było przyjemnie ,chociaz jeszcze o 12 w południe termometr pokazywał 10 stopni!
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doskonałe zdjęcia, piękne rośliny, z przyjemnością obejrzałam najnowszą sesję fotograficzną ogrodu i posokowca :D .
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”