Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś moja lewizja rosła sobie na skalniaczku , kwitła pięknie . Doczytałam ,że powinno się jej stworzyć warunki podobne do jej występowania , znaczy wsadzona między skały i bardzo mało wody :roll: . Tak zrobiłam w tamtym roku , nadal kwitła pięknie ale zmarniał mi krzaczek więc ją jesienią przesadziłam . Teraz ma warunki jak wcześniej , mam nadzieję że wróci do poprzedniego stanu , bo mam zamiar dokupić inne kolorki :lol: .

Pozdrawiam
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj AGA :D .jest ;:333 ............a jak Twoja Agnes? ma już listki?

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko!
Twój skalniak tętni życiem, a rabatki są takie, jak chciałaś - pięknie kolorowe :!: Duże kępy prymulek - fantastyczne :!: Tylko z p.gruzińskim to mi się udało w starym ogrodzie. Teraz bardziej przyłożę się do pielęgnacji tych kwiatów, bo oglądając Twoje zdjęcia, widzę, że warto :)
No i czerwona lewizja - jeszcze takiej niew widziałem :shock: Gratuluję udanego zakupu :!:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

AGNESS a mnie bardzo podoba się Twoja nowo zakupiona skalnica...Muszę na taką przypolować...Lewizja też ładna..
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga, ale fajnie wygląda już skalniak. Taki kwiecisty już, skalniaki najlepsze są wiosną ;) A te tulipany to istne słońce na ziemi.
Masz fajny targ, skoro na nim lewizje sprzedają :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Gratuluję udanych zakupów! Skalniak będzie jeszcze piękniejszy!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga żadnych problemów... gdyby nei kwitła to bym zapomniała, że jest :) Bezproblemowa i pięknie kwitnie :) a zimą ma ozdobne liście ... prawdziwe cacko :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, jakie cudne tulipanki i tak duzo! Przepadam za nimi. Lewisja piękna, ale ja jej się obawiam. Chyba sie nie zdecyduje, bo podobno źle zimuje. A skalnica u mnie życ nie chce :( A taka ładna ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elu wielkie dzięki za rady :D swoje lewizje posadzę na skalniaczku i podsypię żwirkiem :D

Witaj Smoczynko :D jeszcze niestety nie dorobiłam się różyczki Agnes :roll: u mnie wszystko w tym roku bardzo opóźnione, jeszcze nie kupowałam żadnych róż, mam teraz sporo na głowie i boję się, że zanim się troszkę obrobię to będzie za późno na sadzenie róż i będę musiała poczekać do jesieni :?

Jacku z lewizji bardzo się cieszę, obym im tylko podołała :roll: A co do prymulek, bardzo je lubię, są całkowicie niekłopotliwe, rosną praktycznie wszędzie :lol: i pięknie się rozrastają, no i jeszcze taka wspaniała gama kolorów :D Tylko sadzić :D

Jolu bardzo lubię skalnice, ale im coś u mnie źle, kupuję praktycznie co roku, ale mi brzydko zasychają, w tej chwili mam 3 kolorki- biały, jasny róż i te kupione ostatnio- ciemnoróżowe, zeszłoroczne kępki będą kwitły, ale te zielone poduszeczki są nieładne :? i po kwitnieniu je wywalę :roll:

Alu do mnie na targ przyjeżdżają handlarze ze szółek i czasami można upolować coś naprawdę fajnego :D Skalniaczki faktycznie najpiękniejsze są wiosną , bo najbardziej ukwiecone, ale i latem te przenikające się odcienie zieleni fajnie wyglądają, ja jeszcze dosadzam wtedy jednoroczne- niecierpki, begonie, lobelie, niziutkie aksamitki, żeniszki, tak, że zawsze są jakieś kolorki :D

Izuś-tu.ja mam już problem z wciśnięciem czegokolwiek na skalniaczku :roll: :lol: ale bardziej rozrośnięte roślinki będą musiały zrobić troszkę miejsca :lol: Na drugi skalniak nic nie mogę sadzić, ponieważ w tym roku będę go przerabiała.

Izuś-Liseczko
:D mam nadzieję, że i u mnie będzie się tak dobrze czuła i kwitła jak u Ciebie :D

Izuś-chatte :D Mam podobnie, też się troszkę obawiam lewizjii, ale spróbuję, może się uda :D i skalnica też u mnie brzydko podsycha :? ale ona strasznie mi się podoba i każdego roku ją kupuję z uporem maniaka :roll: może w końcu trafię z miejscem i będzie ładnie rosła :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka zdjęć z czwartku, dziś cyknę nowe fotki, w końcu zakwitła następna kępa tulipanów :roll: :D

Uśmiechnięte pysie brateczków :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kwitnące omiegi, podrośnięte lilie św Antoniego i ogólny widoczek :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Już sobie zaklepuję miejsce na huśtawce i tak szybko się mnie nie pozbędziesz. :!: :!: :!:
W takiej scenerii to można siedzieć . Zwłaszcza , że wg.kalendarza księżycowego dziś jest dzień odpoczynku.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Olu to się bardzo dobrze składa , bo dzisiaj nie zamierzam nic robić , chyba , że jakąś fotkę pstryknę!!!!!!!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu zapraszam serdecznie i już kawkę parzę :D

Reniu ja dziś też niewiele zrobiłam, czekam z pracą do poniedziałku :D mam 2 tygodnie urlopiku :D

Pokażę kilka zdjęć z okolicy, które zrobiła dziś Ola będąc na spacerku :D

Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No jaka super naturalna donica :!: .
Jeszcze żeby do domu moznaby ją zabrać :lol: .
Takich spacerków zazdroszczę :wink: .
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:shock: AGNESS zachwycił mnie ten omszony gazon!.......ojjjjjj bedzie smocza kopia :lol: ......b. lubię przyleśny free style :D .......a w przedogródku kwiatowe szaleństwo

nooooo i Twoja bujawka przesadziła zakup :lol: ......a tak się wahałam :lol:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”