Witam wszystkich.
Dawno nie byłem na forum.U mnie nie widać jeszcze czosnku.Z niecierpliwością czekam na pierwsze zbiory.
Żaden czosnek nie dorównuje smakiem czosnkowi niedźwiedziemu.
Można się uzależnić .
Pozdrawiam.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
W przedostatnim odcinku "Rok w ogrodzie", prowadzący siał czosnek niedźwiedzi do doniczki i dołował w ogrodzie, obecnie raczej trudno by było wykopać garść ziemi w ogrodzie ale możesz stratyfikowac w lodówce...
Zmieszaj nasiona z czystym, lekko wilgotnym piaskiem w stosunku 1 cześć nasion na 5 części piasku. Całość do woreczka lub słoiczka i do lodówki na dolną półkę gdzie trzyma się warzywa.
A skąd teraz wezmę piasek.Spróbuję poszukać w sklepie zoologicznym.Na osiedlu leży piach do posypywania chodników,ale obawiam się że jest z solą. Z przemrożeniem nie ma problemu,mogę doniczkę postawić w szafce na balkonie.
Mam specjalną ziemię do wysiewów.Może być zamiast piasku?
A jak przetrzymam w lodówce to kiedy go posiać do gruntu?
Kaja pisze:Kupiłam w Realu nasiona czosnku niedźwiedziego.
Mam go teraz wysiać i przemrozić,czy poczekać do wiosny i wtedy posiać?
Kaju-Kup sobie ziemię do kwiatów,wsiej nasiona czosnku niedźwiedziego i wystaw to na zewnątrz ,raczej na pewno wzejdą.
W razie problemów napisz na moje PW coś na to zaradzimy.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
Jak na początku stycznia prosto do gruntu to powinny wzejść ok.kwiecień /maj,jak do doniczek w domu to marne szanse.Ewentualnie jak do doniczek to wystaw je na zewnątrz może je jeszcze przemrozi.