Ogród OLI - na działce budowlanej cz.1
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wróciłam z rodzinnych imienin; Kazimierza , Bożeny , Krystyny - 3 w jednym.
Ale się objadłam.
Jolu - Piwonii drzewiastej na swoim ogródku nie mam.Wiem jak wygląda i mi się podoba ale mojemu kuzynowi ciągle przemarza i ciągle ją przycina i nie wiem czy doczekał się kwiatów.
Zniechęciłam się do niej.
Maryna - różyczki piękne a ja na działce mam tylko 2 lichotki którym nawet zdjęć nie robię.
Tadeuszu - Przepiękne begonie.Takie to ja najbardziej lubię.
Życzę udanego SEZONU.
Ido - na tym forum jest tyle pomysłów twórczych , że nie wiadomo z którego skorzystać.
Ale w tym sezonie coś na pewno wybiorę.
Ale się objadłam.
Jolu - Piwonii drzewiastej na swoim ogródku nie mam.Wiem jak wygląda i mi się podoba ale mojemu kuzynowi ciągle przemarza i ciągle ją przycina i nie wiem czy doczekał się kwiatów.
Zniechęciłam się do niej.
Maryna - różyczki piękne a ja na działce mam tylko 2 lichotki którym nawet zdjęć nie robię.
Tadeuszu - Przepiękne begonie.Takie to ja najbardziej lubię.
Życzę udanego SEZONU.
Ido - na tym forum jest tyle pomysłów twórczych , że nie wiadomo z którego skorzystać.
Ale w tym sezonie coś na pewno wybiorę.
- Olusia
Majko - co tu pisać.Gaurę posadziłam 3 lata temu .Co roku wypuszcza i kwitnie.
Jest jedną z bylin póżniej kwitnących bo na zimę znika z powierzchni ziemi.
Kiedyś miałam biało kwitnącą . Wyrastała bardzo wysoko i się pokładała.Sama się
też rozsiewała. Ale teraz znikła.Aby nie przechwalić tej różowej.
Jest jedną z bylin póżniej kwitnących bo na zimę znika z powierzchni ziemi.
Kiedyś miałam biało kwitnącą . Wyrastała bardzo wysoko i się pokładała.Sama się
też rozsiewała. Ale teraz znikła.Aby nie przechwalić tej różowej.
- Grandiflora
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu - Ty nie masz róż? Nie" dopadło "Cię ? Bo ja uległam.Na chwilę obecną 3 szt /kartonikowe/ - w lodówce - górna półka a na dole... w pojemniku na warzywka - 5 szt funkii!Nie mów nikomu!Bo jeszcze zaczną mnie palcami pokazywać...
P.S. - Wybieram się do Leclerca bo w ofercie mają od dzisiaj biohumus /to wersja oficjalna/ no i róże tanie... już sprawdziłam w necie odmiany no - zachęcające.
pozdrawiam .Maryna.

P.S. - Wybieram się do Leclerca bo w ofercie mają od dzisiaj biohumus /to wersja oficjalna/ no i róże tanie... już sprawdziłam w necie odmiany no - zachęcające.

pozdrawiam .Maryna.

- Olusia
Bardzo lubię róże ale u kogoś.
Kiedyś kupiłam jesienią 3 w tym jedna miała być niebieska.
Na wiosnę nie wyszła żadna .
Potem dostałam w doniczce kwitnącą jakąś miniaturkę.
W gruncie wyrósł olbrzym . Przy odchwaszczaniu poraniłam sobie ręce a ile podarłam
rajstop to już nie zliczę.
Więc jak widzisz nie mam dobrych wspomnień o różach ma moim ogrodzie.
Przy oczku rośnie jedna pienna (chyba wiosną odbije).I ta mi wystarczy.
Kiedyś kupiłam jesienią 3 w tym jedna miała być niebieska.
Na wiosnę nie wyszła żadna .
Potem dostałam w doniczce kwitnącą jakąś miniaturkę.
W gruncie wyrósł olbrzym . Przy odchwaszczaniu poraniłam sobie ręce a ile podarłam
rajstop to już nie zliczę.
Więc jak widzisz nie mam dobrych wspomnień o różach ma moim ogrodzie.
Przy oczku rośnie jedna pienna (chyba wiosną odbije).I ta mi wystarczy.
- Olusia
W taką pogodę jak dzisiaj to tylko kawka na biurko i oddać się ciepłym wspomnieniom.
Będąc w Egipcie odwiedziliśmy KAIR.Miasto jedyne w swoim rodzaju.
22 miliony mieszkańców i 5 milionów samochodów. Wszystkie wielkie limuzyny ,stare
i już prawie rozlatujące się.Kierowcy tam nie używają świateł bo i po co jak on widzi,
nie używają kierunkowskazów tylko trąbią. Najważniejsze aby pojazd miał sprawny
klakson.Jest to sygnał , że kierowca chce coś zrobić i inni muszą uważać.
Prawo jazdy dostaje się tam na 3 lata i wystarczy przejechać 100 m w przód i 100 m w tył.
Mandatów na ulicy nie wlepiają tylko policja spisuje numer rejestracyjny i jak się idzie po
przedłużenie prawka to przedtem musi się mandaty opłacić.Jak ktoś nie zapłaci i będzie zła-
pany na jeżdzie bez prawka to mu zabierają pojazd.
Po ulicach jeżdżą autobusy które nie zamykają drzwi i się nigdzie nie zatrzymują.Do nich
się wskakuje i wyskakuje gdzie kto chce.Jeżdżą autobusy lodówki ( z klimatyzacją )
te to mają swoje przystanki i jeżdżą z zamkniętymi drzwiami. Jeżdżą taksówki , metro , osły
i wielbłądy.Ludzie chodzą po ulicach między samochodami.Drugi sprawny mechanizm w samochodzie to hamulce.

Będąc w Egipcie odwiedziliśmy KAIR.Miasto jedyne w swoim rodzaju.
22 miliony mieszkańców i 5 milionów samochodów. Wszystkie wielkie limuzyny ,stare
i już prawie rozlatujące się.Kierowcy tam nie używają świateł bo i po co jak on widzi,
nie używają kierunkowskazów tylko trąbią. Najważniejsze aby pojazd miał sprawny
klakson.Jest to sygnał , że kierowca chce coś zrobić i inni muszą uważać.
Prawo jazdy dostaje się tam na 3 lata i wystarczy przejechać 100 m w przód i 100 m w tył.
Mandatów na ulicy nie wlepiają tylko policja spisuje numer rejestracyjny i jak się idzie po
przedłużenie prawka to przedtem musi się mandaty opłacić.Jak ktoś nie zapłaci i będzie zła-
pany na jeżdzie bez prawka to mu zabierają pojazd.
Po ulicach jeżdżą autobusy które nie zamykają drzwi i się nigdzie nie zatrzymują.Do nich
się wskakuje i wyskakuje gdzie kto chce.Jeżdżą autobusy lodówki ( z klimatyzacją )
te to mają swoje przystanki i jeżdżą z zamkniętymi drzwiami. Jeżdżą taksówki , metro , osły
i wielbłądy.Ludzie chodzą po ulicach między samochodami.Drugi sprawny mechanizm w samochodzie to hamulce.