Oj czas leci jak .......no i przyszedł czas na słoikowanie,teraz truskawki,nawet mi ładnie obrodziły,mrożę z cukrem i robię je we własnym soku a do słoika dokładam parę jagód kamczackich,bo jakoś inaczej nie maja wzięcia,nasuszyłam juz dużo ziół , rumianek i melisa dla Ani, mięta,estragon i cząber górski,oregano,lubczyk,cała chata jest zaścielona obrusami starymi na których rozkładam zioła jak u babci zielarki

a jak sie podsuszą przekładam na sita i dosuszam suszarką do grzybów,przecieram aby nie było patyczków i do słoików,a wtedy lubię stać i patrzeć na półki pełne lata

,wieczorem podlewanie,oj ta pogoda nie jest sprawiedliwa wszędzie leje a u nas suszy,dzisiaj jest ponad 30 stopni,w nocy wcale nie mniej,musiałam wstawać w nocy i dawać Ani pić bo nie mogła spać,zresztą ja też,a okna nie bardzo mogę otworzyć bo mieszkam na parterze,jedynie uchylić,po południu ma padać zobaczymy oby nie było burzy bo z takiej pogody to one są gwałtowne.

szałwia muszkatałowa rozsiała się wszędzie
-- Cz 20 cze 2013 20:50 --

proszę się częstować już umyte i oszypułkowane,pozdrawiam
-- Cz 20 cze 2013 20:53 --

lnica marokańska ,łatwa w uprawie wysiewa się ją wprost do gruntu a pozostawiona po zawiązaniu nasion przezimuje i wiosną sama kiełkuje

rumian żółty i gajlardia również są bezopsługowe
-- Cz 20 cze 2013 20:57 --

pierwiosnek viola
-- Cz 20 cze 2013 20:59 --

floksy jednoroczne

moje ziółka