Ogród Moni cz.1
Piękny storczyk Ja też się zaraziłam storczykowo. Niechcący zakwitł mój, który przeznaczyłam na straty. Nie miałam pojęcia, że tak się stanie. Jestem pod wrażeniem!!! Zrobiłam zdjęcie ale jeszcze nie mam w kompie. Pokażę jak tylko przegram.
Pozdrawiam Grażyna
Pozdrawiam Grażyna
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dziękuję Wam za te ciepłe słowa
Dzisiaj przestał sypać śnieg. Pojechałam na działkę - wysokość pokrywy śnieżej jest taka jak górny poziom frontowych schodów, czyli ponad 0,5m
Wybrałam się też do OBI po................... roślinne zakupy
. Była właśnie nowa dostawa kłączy, cebul, nasion i wiosennych kwiatów. Kupiłam pięknego, białego ciemiernika
. Długo zastanawiałam się nad wyborem, bo sporo ich było w różnej kolorystyce, ale ostatecznie wybór padł na biały.

Oprócz ciemiernika w koszyku dziwnym sposobem znalazły się:
cebule mieczyków Home Coming oraz bulwy białej dalii niskiej Sneezy:

dalia niska Park Princess:

dalia wielkokwiatowa Dutch Explosion i lilia Muscadet:

Dzisiaj przestał sypać śnieg. Pojechałam na działkę - wysokość pokrywy śnieżej jest taka jak górny poziom frontowych schodów, czyli ponad 0,5m

Oprócz ciemiernika w koszyku dziwnym sposobem znalazły się:
cebule mieczyków Home Coming oraz bulwy białej dalii niskiej Sneezy:

dalia niska Park Princess:

dalia wielkokwiatowa Dutch Explosion i lilia Muscadet:

sluchaj dzisiaj przynioslam z pracy Azalie taka w doniczce. Ma prawie wszystkie liscie uschniete a te, ktore nie sa suche to mocno zwiedniete. Ziemia suchusienka...Podlalam.
Myslisz, ze cos z niego bedzie?

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem co to za azalia, ale spróbuj reanimować, może jeszcze nie jest z nią tak źle
. Nie wiem czy nada się do posadzenia w gruncie. Są odmiany azalii, które hoduje się w mieszkaniach i nie wiem czy one się nadają do gruntu (czy przetrwają zimę, bo to głównie o to chodzi):roll: . Musisz spytać znawców azaliowych - może Monia68 z leśnego ogrodu podpowie
.

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: