Moje ogródki - Gucia 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniałe ogrody Bożenko.
Widać ile pracy i wysiłku wkładasz w nie i jak bardzo żyjesz ich urządzaniem.
Wcale zresztą Ci się nie dziwię, bo wśród takich widoków ja też bym chciała się zgubić na cały dzień. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

witaj Gutko :D ..........iglaste masz imponujace! piekne rózaneczniki, azalie, magnolie ech......PROFESJONALIZM

gwiezdzista magnolia piekna, miałam taka na Slasku :( ........w pagórach walcze o przetrwanie fioletowej susan :? .......te konary , korzenie to cos smoczego :D az musze przeprosic ze tak pózno dotarłam do Twojego watku......

ponieważ zauwazyłas mój powojnik to mam prosbę.......podpowiedz smokom co mogę z tego gatunku podsadzic pod róze new Dawn?........biały najlepiej z alpejskich :? ale bez "dosłownych" rozetek kwiecia?........coś podobnego do magnolii gwiezdzistej?????

serdeczne pozdrowienia z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

O Matulu... te widoki Bożenko... zachwycające. Znowu sobie wydrukowałam P_O, normalnie wzór niedościgły :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BOŻENKO piękne widoczki masz z okna tak piękne jak u EUKOMIS . Zazdroszczę Wam takich pięknych widoków z okien . Ja mam tylko zieleń samosiejek ,które porosły w wielgachne drzewa ,gdyż tereny są na razie bezpańskie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, Ewuniu, :oops: dzisiaj znowu wojowałam z ziemią i trocinami na nowym kawałku P_O...jeszcze kilka dni i będzie można odsapnąć :lol:
Smoczyco Kochana, niestety w temacie powojników jestem zupełnie zielona ;:7 Jedynie 'Riga' kojarzy mi się z 'gwieździstą'...
Powojniki w ubiegłym roku dały mi popalić...z 25 ciu została chyba połowa :evil: Mam nadzieję, że w tym roku systematyczne opryski uratują pozostałe...zobaczymy :?:
Jadzieńko, jeszcze kilka lat temu na miejscu P_O rosły jedynie brzózki, akacje i sosenki. Tu z prawej strony były chwasty po pachy, a pod dębem straszyła sterta gruzu :evil:

A tak wygląda P_O dzisiaj...jeszcze niewiele bylin kwitnie, ale jest na szczęście zielono.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A ten kawałek jest nadal w trakcie porządkowania...w tym roku dosadziłam nowe krzewy...jest już dereń, dwie tawuły, dwie weigele, forsycja japońska i żarnowiec ' Apricot Gem'. Jesienią poprzesadzam niektóre byliny z tej starej części i będę mogła zabrać się za porządkowanie kolejnych kilku metrów :P

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Bożenko, jest super.A Ty jesteś niezmordowana.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Tak, niezmordowana, o Zielonym Sercu i Rękach, z wyobraźnią i wizją do pozazdroszczenia.
Powinnaś dostać comiesięczne dofinansowanie z rady osiedla na zakup roslinek, nie mówiąc już o pracy własnej... Nie wiedzą Urzędaski, jaki Skarb mają...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Eluś, Ewuniu, dzięki za dobre słowo, dzięki takim pochwałom wiem, że warto było zaangażować się i trwać ;:168

Dzisiaj P_O jest już przecież Nasz... Forumkowy ;:215 ... Bożenko-Babopielko, Aneczko-Aanulko, Izuś-Chatte, Grażynko-Kogra, Joluś- Jolciajci, Grażynko- Agrażko, Grażynko-Soniu, Ewuniu-Ewa K, Gosiu- Rosiowa, Aguś- Agaxkub....wybaczcie jeśli o kimś zapomniałam...jeszcze raz pięknie Wam za wszystko dziękuję ;:97

A to dzisiejsze kolory w domowym mini ogródku

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bożenko widoki bajeczne. :roll: :roll: :roll:
Stale się zastanawiam skąd Ty przytargałaś tyle korzeni ?
Włożyłaś w to wszystko tyle pracy, że nawet niejeden forumek nie dba o swój ogród jak Ty o P_O.
A wygląda niesamowicie. I choć nie ma w nim rarytasów, to niejeden ogród z rarytasami może paść na kolana przed twoim P_O.
Bożenko jesteś wielka :!: ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bożenko, czy spojrzec na zdjęcia z przydomowego ogródeczka, czy z P_O, to po prostu serce rosnie, dusza śpiewa! Dlatego, jak mówisz, że się na czymś nie znasz, to - nie gniewaj się - mam ochotę śmiać się do rozpuku :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Chciałabym to zobaczyć na własne oczy, bo z doświadczenia wiem, że zdjęcia nie oddają całego uroku tego miejsca :D Pomysł na P_O niesamowity :D
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko, nie masz za co dziękować, to ja Ci dziękuję za możliwość oglądania takich miejsc :D
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Bożenko,
Wiem może się będę powtarzać, ale zawsze zaglądam do Twoich pięknych ogrodowych zakątków z wielka przyjemnością i podziwem nad tymi dziełami sztuki ogrodowej , przepiękne widoczki , rododendrony rewelacja,
ja tez mam problemy z uwiądem na kilmatysku boje się, że nie zwalczę tego dziadostwa
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jak fajnie jest u Ciebie pospacerować widoki dech zapierają wszystko piękne i zadbane hostowisko cudnie rośnie , pięknie kwitną różaneczniki i rh :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj BOŻENKO . Chyba będę musiała się zastosować do napisu na dole strony "przestań śledzić ten temat" ,bo co dzień to u Ciebie jest ładniej . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”