Działka Gigusi, r.2009 cz.2
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu, Basieńko, Grażynko, Halinko dziękuje Wam za wizyte i za rady i ciepłe słowa.
Dużo nie sieję bo wolę kupować gotowe sadzonki, ale cos tam zawsze sie wysieje, chociażby z nudy i czekania na wiosnę. Pozdrawiam.
To jest ściana od północnej strony-w większości dnia będzie tu cień i teraz mam problem co w zdłuż niej i na wysokość(pnącza) posadzić?? Może ktoś podpowie. Nie mam zupełnie pomysła

Dużo nie sieję bo wolę kupować gotowe sadzonki, ale cos tam zawsze sie wysieje, chociażby z nudy i czekania na wiosnę. Pozdrawiam.
To jest ściana od północnej strony-w większości dnia będzie tu cień i teraz mam problem co w zdłuż niej i na wysokość(pnącza) posadzić?? Może ktoś podpowie. Nie mam zupełnie pomysła

- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gigusiu, na zacienioną ścianę - bluszcz zimozielony, hedera helix - podobno z początku wolno rośnie, ale jak już się rozpanoszy, to nic go nie zmoże ;)
Mam podobny problem z moimi murkami, które częściowo już obsadziłam, ale jeszcze sporo zostało. Na te nasłonecznione łatwiej coś znaleźć, niż na te północne
Mam podobny problem z moimi murkami, które częściowo już obsadziłam, ale jeszcze sporo zostało. Na te nasłonecznione łatwiej coś znaleźć, niż na te północne

Giga podziwiam Twojego ,,grudniowca" pięknie kwitnie.No i widzę że zakupy
idą u Ciebie pełną parą, dużo już tych nasionek nakupiłaś. Teraz tylko czekać
na wiosnę i siać, siać a potem zbierać
idą u Ciebie pełną parą, dużo już tych nasionek nakupiłaś. Teraz tylko czekać
na wiosnę i siać, siać a potem zbierać

Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.