Kasiu trzymam moooocno kciuki za Floriana, też zawsze mam cykora jak przesadzam storczyka w dosyć dobrym stanie i z rozrośniętymi korzeniami miejmy nadzieję że mocny z niego gość i nic mu nie będzie.
Super ta fotka z góry - odlatujący motyl
Masz piękną cambrię życzę by zakwitła u Ciebie jeszcze nie raz
piękne storczyki, zwłaszcza żółty Phalaenopsis. ja nigdy nie przesadzam storczyków i nie wymieniam podłoża jak się nic nie dzieje, dopiero wtedy, gdy widać, że korzenie/podłoże są zgnite, albo uschnięte. a skoczogonki u mnie też są, ale nie mam pojęcia, w którym storczyku, ale nie jest ich bardzo dużo. jak jakiegoś widzę to zgniatam. jak na razie szkód nie widać. gorzej bybyło, gdyby były larwy ziemiórek i podgryzały korzenie.
Blondysia pisze:...staram się iść za przykladem Orion i przyłożyć większą wagę do zdjęć. Daleko mi do niej jeśli chodzi o pracę z aparatem ale warto poćwiczyć ;)
Blondysiu dziękuję
A Florian jest przecudny Zresztą wszystkie są przecudne.
Orion ten komplement to nie kokieteria- zasłużyłaś na niego w pełnej rozciągłości ;). Wiele pięknych storczyków jest na tym forum jednak Twoje dodatkowo są pięknie eksponowane.
Pozdrawiam ;)
David nie przejmuj się ;) Nie wszystko można przyswoić, ale same próby też dają sporo radości Ja sobie obiecałam, że będę teraz bardziej się starać robiąc zdjęcia. Wcześniej było tylko pstryk...pstryk... aby coś pokazać:)
Ostatnio zdjęcie nowego pędu robiłem 10 minut i zrobiłem 15 zdjęć i żadne się nie nadawało Moje najlepsze zdjęcie oczywiście storczyka aparat wyjątkowo złapał ostrość ;)
Sam byłem w szoku że mi się udało, duzo zależy od światła, fotkę robiłem blisko okna a aparat trzymałem w bezruchu i udało się. Jutro postaram się sfotografować moje storczyki, niestety bez kwiatów, ale jeden z rosnacą łodyżką i ten o który dziewczyny dzisiaj pytały
Dawid nie dość, że udało CI się pięknie uchwycić kwiatek to muszę CI powiedzieć, że nadałeś mu takie wrażenie lekkości jakie mają czasem zdjęcia magnolii. Takie skojarzenie nasunęło mi się zapewne z powodu tych kolorów. Masz jednak talent ;)