Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Malwy
Dzisiaj jak wstałam to moje malwy były obsadzone kowalikami (tymi czerwonymi robalami), podobno kowaliki nie są szkodliwe, ale czy na pewno ?
Katja i Siberia, takie wiodoki jak u Was są moim marzeniem, póki co, mam uliczne malwy
Malwy rosną sobie na mojej ulicy na co drugim trawniku, czysto przypadkowo, jak się wysiało jakieś ziarenko, tak już rosną, od wielu lat
są bezobsługowe i żelazne 
Malwy rosną sobie na mojej ulicy na co drugim trawniku, czysto przypadkowo, jak się wysiało jakieś ziarenko, tak już rosną, od wielu lat

Przeczytałam calutki wątek i uśmiechałam się do każdego zdjęcia, które zamieściliście.
Malwy to kwiaty także mojego dzieciństwa, chyba dlatego są również moim marzeniem.
Mam przy wschodniej ścianie domku niezagospodarowany pas ziemi,
rośnie tam tylko trawa, więc chyba wiem, jakie towarzystwo jej zapewnię.
Pocieszające, że malwiątka nie grymaszą co do ziemi, bo u mnie sporo kamieni.
Pozostaje tylko wyprawa do sklepu po nasiona i czekanie do przyszłego roku na kwiaty
Malwy to kwiaty także mojego dzieciństwa, chyba dlatego są również moim marzeniem.
Mam przy wschodniej ścianie domku niezagospodarowany pas ziemi,
rośnie tam tylko trawa, więc chyba wiem, jakie towarzystwo jej zapewnię.
Pocieszające, że malwiątka nie grymaszą co do ziemi, bo u mnie sporo kamieni.
Pozostaje tylko wyprawa do sklepu po nasiona i czekanie do przyszłego roku na kwiaty

When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja kupiłam malwę ponoć pomarańczową. Czekam na kwiaty i zobaczę czy faktycznie tak zakwitnie
Gosiu nie obrywaj liści to nic nie da, w następnym sezonie malwa będzie dużo większa z dużą ilością kwiatostanów, będzie jej z roku na rok więcej 
Sangwinario przyznam szczerze że pomarańczowej malwy jeszcze nie widziałam...i nie wiem czy w ogóle takie istnieją

Sangwinario przyznam szczerze że pomarańczowej malwy jeszcze nie widziałam...i nie wiem czy w ogóle takie istnieją