Ogród Izabelli
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Tadeusz,Halinko,Szpilka dziękuje za odwiedziny i za miłe słowa.U mnie też nie wszystkie piwonie tak zakwitły jak powinny ale tumaczę to suszą i że za rok będą ładniejsze.Halinko pogodę oglądałam na niemcach pokazali tam że dzisiaj będzie deszcz szedł w kierunku Berlina,czyli liczę że do nas powinien dojść na wieczór a najpóżniej jutro rano.Jak nie będzie padać to
A to różyczka której nazwy nie znam ale może ktoś ma taką i będzie wiedział
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img]
[/url]
Tadeusz,Halinko,Szpilka dziękuje za odwiedziny i za miłe słowa.U mnie też nie wszystkie piwonie tak zakwitły jak powinny ale tumaczę to suszą i że za rok będą ładniejsze.Halinko pogodę oglądałam na niemcach pokazali tam że dzisiaj będzie deszcz szedł w kierunku Berlina,czyli liczę że do nas powinien dojść na wieczór a najpóżniej jutro rano.Jak nie będzie padać to

A to różyczka której nazwy nie znam ale może ktoś ma taką i będzie wiedział

- izabella1004
Andrzeju dziękuje za odwiedziny wszystkie zdięcia są z tego roku i róż też ,kotki są rasy Maine Coon.[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obraze ... .jpg[/img][/url]
Iza mam podobną różę, która nazywa się Kasanowa. Bardzo ładnie pachnie. W Szczecinie i okolicach deszczu nadal nie widać, za to komary u mnie szaleja jak wściekłe.
Zapomniałam o Twoich kotach, naprawdę sa świetne, masz z nich uciechę. Ja miałam tylko jednego ale zawsze mnie rozśmieszał do łez swoimi wybrykami i stanem upojenia po kocimiętce
Zapomniałam o Twoich kotach, naprawdę sa świetne, masz z nich uciechę. Ja miałam tylko jednego ale zawsze mnie rozśmieszał do łez swoimi wybrykami i stanem upojenia po kocimiętce

Pozdrowionka
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Izo mam nadzieję ,ze dzisiaj popada
U mnie kwiaty jakos zyją za to trawy nie mam i z koszeniem spokój.
Twoje rózyczki super-szczególnie to morelowa.Podoba mi się tą rabata z czerwonymi rózami i te kamienie.Lubię osobiscie takie zestawienia.No i dereń fantastyczny.Miałam takiego ,ale cos nie przetrzymał.Chciałabym miec jeszcze pagodowy

Twoje rózyczki super-szczególnie to morelowa.Podoba mi się tą rabata z czerwonymi rózami i te kamienie.Lubię osobiscie takie zestawienia.No i dereń fantastyczny.Miałam takiego ,ale cos nie przetrzymał.Chciałabym miec jeszcze pagodowy

- izabella1004
Hal 1959 u nas też się zachmurzyło,nie jest tak gorąco ale deszczu jeszcze nie ma,ciekawa jestem czy coś z tego będzie.Całe szczęście wczoraj podlałam cały ogród.
Szpilka- ta moja róża jest dosyć wysoka ponad 1 m wysokości,ma sztywne łodygi. A jak wysoka jest Kasanowa u ciebie i czy kwitnie aż do mrozów? Mój M kupił mi ją jako czerwoną pnącą.na pewno na opakowaniu była nazwa i kolor bo trafiłam na cztery identyczne tylko zdięcie rózy na opakowaniu było czerwonej ale tak to jest jak się nie czyta do końca.Zresztą wtedy było mi obojętne jak się nazywała a teraz bym chciała wiedzieć.
Anulka dziękuje za odwiedziny i miłe słowka ale nie wiem jak wygląda dereń pogodowy patrzyłam na internecie ale nie mogłam znaleść.
Zuzia u mnie też nie wszysko dobrze rośnie i zimuje np.kupywałam trzy razy budleje Davida i co roku nie wypuściła , a kupiłam mojej mamie i u niej wyrósł piękny krzak jaki duży a mieszka zaledwie 12 km dalej
[/url]
Szpilka- ta moja róża jest dosyć wysoka ponad 1 m wysokości,ma sztywne łodygi. A jak wysoka jest Kasanowa u ciebie i czy kwitnie aż do mrozów? Mój M kupił mi ją jako czerwoną pnącą.na pewno na opakowaniu była nazwa i kolor bo trafiłam na cztery identyczne tylko zdięcie rózy na opakowaniu było czerwonej ale tak to jest jak się nie czyta do końca.Zresztą wtedy było mi obojętne jak się nazywała a teraz bym chciała wiedzieć.
Anulka dziękuje za odwiedziny i miłe słowka ale nie wiem jak wygląda dereń pogodowy patrzyłam na internecie ale nie mogłam znaleść.
Zuzia u mnie też nie wszysko dobrze rośnie i zimuje np.kupywałam trzy razy budleje Davida i co roku nie wypuściła , a kupiłam mojej mamie i u niej wyrósł piękny krzak jaki duży a mieszka zaledwie 12 km dalej

Witaj
Widzę że jesteś różano zakręcona i rzeczywiście piękne masz różyczki, a ten szpaler róż przy bramie wiazdowej jest super 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- izabella1004
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Kurcze czuję się jak złodziej, od tygodnia mam padniętego kompa
W pracy ciagle ktos wchodzi i muszę znikać. Iza Kasanowę kupiłam na targach ogrodniczych od kobitki, która miała ostatni badylek i oddała mi ją za 2 zł bo takie to było marne. Krzak jest wysoki, łodygi długie i pięknie pachnie. Teraz szukam róży bordowej, takiej aksamitnej i żółtej. Żółtą taką widziałam tu na forum, na zdjęciu tj. frezja. Bardzo mi się podoba taki kolor i kształt kwiatów.

Pozdrowionka
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witaj Izuniu w Swoim pięknym ogrodzie :P . Doprawdy nie wiem jak to się stało, że znalazłam się tu dopiero dziś. Jestem naprawdę pod dużym wrażeniem Twojej posiadłości, szokują zdbane roślinki i ich różnorodność
. Zauroczył mnie również Twój staw. Powiedz proszę, czy jest to zbiornik naturalny, czy wykonany przez Ciebie