Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Marto ;:196 śnieg jeszcze miejscami u mnie leży i niewiele się na działce dzieje... :?
Śniedek to tegoroczny prezent od Wnuczki więc go tylko pielęgnuję i fotografuję :D

Ewo masz rację dobrze, że śnieżna pierzynka okryła rośliny bo nocą mróz dokazuje.Te najniższe przynajmniej są zabezpieczone .No ale trzeba wierzyć, że już bliżej
niż dalej do wiosny i ciepełka.

Lucynko ;:196 tak, jak na zdjęciu widać od kilku dni zimowe dni wróciły i śnieg okrył ziemię i niskie rośliny. ;:108 Na tę chwilę utrzymuje się gdzieniegdzie i raczej go mniej niż więcej.
Wczoraj wraz z ekipą taniej siły roboczej ;:167 udałam się na działkę :D było bardzo przyjemne ciepło i miło się nam pracowało. Głównym celem było wycięcie traw oraz resztek bylinowych itp...Zadanie zostało wykonane! :D 100% samozadowolenia bo to był nasz pierwszy roboczy wyjazd.! :D :heja

dziękuję ZA MIŁE ODWIEDZINY WIDZIALNYM Obrazek I NIEWIDZIALNYM! ;:100
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, Maryniu, że działeczka kwitnie i nawet spod śniegu wychylają łebki wiosenne kwiatuszki. ;:138 ;:138
Trochę zazdroszczę możliwości popracowania na działce. ;:108 U mnie jeszcze nic nie ruszone. ;:131 To znaczy nie ruszone to, co jest moim obowiązkiem, bo M swoją robotę wykonał w stu procentach, tylko jeszcze nie uprzątnął zrobionego przez siebie bałaganu. :oops: Obiecał zrobić to jutro, wobec czego może we wtorek zajrzę na działkę. ;:218
Pozdrawiam cieplutko i życzę dobrego tygodnia. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, wielkie brawa dla ekipy ;:63 ;:63 ;:63 , teraz wizyty na działce to tylko przyjemność ;:138 .
Coraz więcej kwiatków się pojawia, nawet śnieg i mróz ich nie powstrzymuje :tan .
Widuję u Ciebie tego śniedka każdej zimy, dlatego myślałam, że to ten sam okaz, a to nowa roślinka ;:224 .
Wnuczka wie co Babcia lubi ;:333
:wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 moja pomocowa ekipa przeprowadziła niezbędną już wycinkę i sprzątanie późną jesienią więc teraz tylko przycięto trawy , hortensje i 3 winorośle .
Po śniegu jest dość mokro więc trzeba było z wielką ostrożnością nawet badyle bylinowe
wycinać, żeby nie wyciągnąć roślin z ziemi. Na szczęście nie zostało ich po sezonie wiele i szybciutko poszło i nawet spalone zostały w ognisku.Dla mnie zostało jeszcze piwonie oporządzić i taką tam inną drobnicę..No i grabie w dłonie ale to już z M się pobawimy! :D
Ale przecież sezon dopiero przed nami więc spoko...Kurier przed chwilą już u mnie był,można by na działkę podjechać bo jutro zapowiadają deszcz a słoneczko dzisiaj tak zachęcająco przyświeca...
Serdeczności ślę,dobrego tygodnia!Obrazek

Marto, powiem Ci , że na razie na działce mojej nijako , pocieszaczy niewiele jeszcze muszę poczekać na przyjemności... Ale sam pobyt na łonie natury to sama przyjemność tylko ten warkot i samoloty przelatujące nad głową... :cry:
Dobrego tygodnia!Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, w pogodzie zapanował wprost upał :roll: , to i kwiatowych radości na działce szybko przybędzie ;:138 .
Warkot samolotów nie pozwala w pełni cieszyć się wiosną, myśli biegną swoim torem ;:174 , ale od soboty na niebie pojawiają się klucze wracających żurawi, a ich klangor cieszy :tan .
Miłej gimnastyki z grabkami ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu dziękuję za odwiedziny! ;:196
Wczoraj dotarłam na działkę i kilka godzin na pozimowych porządkach spędziłam. ;:108
Wokół nie było nikogo ,na działce mokro ale miałam co robić. Porównując tempo mojej pracy i mojej sobotniej ekipy to nie mam się czym chwalić :? Ale daję radę,żeby pogoda i zdrowie nadal dopisywały to będzie ok.
Słoneczko przyświecało, żurawie rzeczywiście przelatywały.. Dzisiaj zamierzam kontynuować choć M puka mi do głowy ;:7 On tam żadnej roboty dla siebie już nie widzi. :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne, takie radosne wiosenne fotografie, Maryniu! ;:138 ;:138
U mnie śniegu wprawdzie ostatnio nie było, nocami mroziło, we dnie słonko ostro operowało, a i tak ziemia mokra. ;:222
Miniona noc minęła bez mrozu, ale za to słońce przymulone. :? Nawet mi się nie chce na działkę zajrzeć. Nie znoszę bezczynności, a na tę chwilę nie mam co tam robić. ;:223
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 zdjęcia robione na siłę bo niewiele jest co fotografować. Wiosna u mnie opóźniona ale z kolei dlaczego tak chcemy ją przyśpieszać :? ,przecież i tak dni mkną jak szalone... :roll:
Moi sąsiedzi też nie mają nic do roboty o tej porze ja musiałabym się pozbyć części swoich zasobów działkowych/jak sugeruje mój M ;:145 / żeby osiągnąć taki stan. :wink: U nas tylko część warzywna przekopana i czyściutka a moja roślinna kwatera zapełniona na maxa.. wymaga i wiosną oczyszczenia.Ale ja mam jak sama sobie mówię syndrom gołej ziemi i każdy cm ziemi ma swoje przeznaczenie... :tan ;:7Po prostu ja lubię dużo i gęsto ;:306 ..Może kiedyś osiągnę i ja takki błogostan ale nie będzie on dla mnie komfortowy..Zbyt jestem przyzwyczajona i zadowolona z moich ogrodniczych osiągnięć żebym miała dobrowolnie się poddać..Ale kto wie co życie jeszcze przyniesie?? ;:131 Na razie pudło wypełnione nowościami oczekuje na balkonie tylko jeszcze nie wiem gdzie je jeszcze wściubię.... ;:7 Mam nadzieję,że dam radę! :heja
Dobrego dnia Lucynko! ;:168 ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu zawsze masz co fotografować, a drobiazg cebulowy pięknie już cieszy oczy. ;:108
Też zabrałam się dziś za porządki u siebie, bo jak pomyślę o posadzeniu kilku drzew i 70 zadołowanych doniczkach dla synowych, to mi słabo. ;:306
Niech słońce przyświeca przynajmniej do zdjęć, a może jakaś praca na działce jeszcze się znajdzie. :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ;:196 tak czy siak nie wracam z działki bez pstryków co nie znaczy, że wszystkie mają forumowe przeznaczenie.
Mnie pracy na działce nigdy nie brakuje a Tobie gratuluję perspektywy takiej ilości nasadzeń lecz sezon dopiero się zaczyna a rośliny w doniczkach więc pośpiechu nie masz.
Też kiedyś przez lata urządzaliśmy i pielęgnowaliśmy działkę synowej bo była przyległa do naszej no ale w sumie psom na buty .. :?

Dzisiaj znów kilka godzin spędziłam czynnie na działce ,kolejny obszar doprowadzony do pozimowego ładu. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD...Obrazek na niedzielę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry. Już wiosennie coraz bardziej. Czas zimny, ale słoneczny. Ciekawe jaki sezon nas czeka pogodowo.
Miło popatrzeć na zdjęcia z rana :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo miło mi, że Tobie miło! :D ;:180 Czekam na oglądanie Twoich zdjęć ;:65
Miłego dnia! ;:168

Obrazek