Na działce mam malutka wage jubilerska, kiedyś chciało mi się ważyć, a teraz pamietam ile to jest np na łyżeczce, czy to koniuszek, czy to połowa. Po prostu zapisalam sobie w notatkach na działce ile wazy łyżeczka każdego preparatu.

Dzięki genia1230 za wytyczne bo mam już jakiś pogląd ile tego sypnąć. Z Twoich notatek wynika że MOSPILANU od 1 do 2 gram na 5 litrów wody.gienia1230 pisze:może Ci się przyda
Nie rozumiem ? Czy jednocześnie wsypałaś/wlałaś do opryskiwacza oba środki ? czy może jednak jeden oprysk po drugim ?gienia1230 pisze: Robiłam połączony oprysk mospilan + score
nie do końca jestem zadowolony bo niby leci mgiełka ale główny strumień to jednak kropelki które szybko spadają z liści na ziemię. Nie wiedziałem że dysze można ustawiać... Może to kwestia dyszy i jej regulacji ? Muszę to sprawdzić... Ale i tak chcę kupić jakąś dłuższą lancę 3m lub nawet 5 m bo moja czereśnia SAM ma około 7 metrówclem3 pisze:Sam piszesz, że za mocno z dyszy leci ? ! Ale co to znaczy? Lejesz kropelkami???