Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Aniu wraz z mężem zrobiliście już bardzo dużo. Ja uważam, wszystko powoli, wiadomo finanse. Ja też planuje liczę i staram się stopniowo realizować plany. U mnie dochodzi jeszcze zakup ziemi i nie wiem czy 10 ton wystarczy. Do tego wszystkiego jeszcze zakup roślin.
ładne kły wypuściły Hosty. Czy to nowe odmiany? Fotki ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pada, powolutku, pomalutku z przerwami ale pada. ;:138

Iwonko1 Jest jak jest.W życiu pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Pozostaje je tylko zaakceptować.I to właśnie robię. I wiem,że powolutku zrobimy.
I tak bardziej to człowiek wszystko docenia.Owszem, są takie chwile,że człowiek chciałby coś szybciej, sprawniej... ot życie i człowiek. ;:173
Masz racje- " Snucie planów i ich nawet powolna realizacja, to czysta przyjemność.". Zgadzam się w 100 %.
Pada już od wczoraj wieczora.Z przerwami ,ale pada.
Dziękuje ci bardzo za ciepłe słowa wsparcia. ;:196 Tak,pączki na kilku nawet powojnikach zobaczyłam.
Ja znowu muszę sobie kupić jakiegoś póznokwitnącego.
cyma2704-Soniu Bardzo się cieszę,że do mnie zajrzałaś. ;:196
A kiedy swój wątek nowy otwierasz ??Tyle masz pięknych roślin, rabat. Ajć szkoda trzymać te widoki tylko dla siebie.,,
Wiosenne kolory są takie soczyste, pełne inne niż letnie. Ja jestem w ogóle z tych ludzi co lubią rożne kolory w ogrodzie.
Słupki stoją i na dalsze prace,,czasu brak.Nic, poczekają trochę.
staw jest.Z jednej strony wyrównany.Z drugiej od łąk jeszcze nie .Trzeba to koparką wykonać.a na razie pan zajęte ma terminy.
A kiedy ja jeszcze czymś go obsadzę,, to nie mam pojęcia. :roll:
Sad i krzewów owocowych przybyło.To nas cieszy.Bo bardzo lubimy swoje owocki.
Deszcz dotarł.Pada od wczorajszego wieczora z przerwami.Mam nadzieję ,że trawa wzejdzie będzie rosła.
My wszyscy lubimy swoje wyroby.Kiedyż robiła je czasami od święta teść.Nauczył się mój mą.I syn straszy też jak jest to pomaga i się uczy.Pałeczka idzie dalej.

maniolek-Mariuszu Oj, mój ogród nie jest spod linijki.Ma dużo mankamentow.
Tulipanków jest.Co roku na jesieni trochę dokupuję.Ale jestem bardzo rozczarowana,że te z poprzednich lat zamierają , słabo kwitną.
I sama nie wiem, czy je wykopać po przekwitnięciu i posadzić na jesieni ? Czy to im pomoże lepiej zakwitną w przyszłym roku . :roll:

Berberys Maria
Obrazek
Obrazek
Piwonie są cudne .Nawet w tej fazie :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Beaby-Beatko Witaj!
I mi bardzo się podoba moja imienniczka.Szkoda tylko,że zaraz przekwitnie.
Białe mnie wzięło i tych białych dodatków jeszcze przybędzie w ogrodzie.Tylko na razie czasu brak na realizacje.
Te pergole to powinny być w kilku kolorach.Człowiek wybrał by sobie odpowiednią.
Nie ma czego zazdrość.Koszenie trawy to zawsze sporo wysiłku przy moich kamieniach i rabatach.
c.d.n...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa-Maryniu Dziękuję za pochwalę i miłe słowa.
Wiesz,że ja tak jak ty lubię fotografię roślinną też ;:108 ;:196
I u mnie pada.I ja cieszę się, bo sucho było strasznie.A tyle roślin , drzewek nowych posadzone.I ta trawa... :roll:
kasik 69-Kasiu Kwitnień jest dużo.Rośliny rosną.Inne dopiero się pokazują.Wszystko cieszy.
Jak tam , popadało u ciebie ?? Rybka już w lodowce z przyprawami.Będzie zaraz smażona na kolacje. :wink:
marta64-Martuś Tulipankow jest.Ale to efekt dokupywania i dosadzania jesienią.Moze 1/ 3 host ma listki.Inne jeszcze w kłach.
Tak rosną szpalerami,,, mówisz,że jeszcze będą przymrozki ? ;:oj
jonatanka-Asiu Człowiek pracuje, to nie wiele zrobi.ale pomalutku z mężem wszystko popychamy do przodu.Sami. Wyłącznie sami.
I my liczymy wydatki, planujemy prace.Niestety nie wszystko da się zrobić szybko.
Ale tak jak wcześniej wspominałam, pisałam,etapami będziemy i powolutku to robić.
WAW! 10 ton ziemi, to i wydatek i duże przedsięwzięcie. ;:224 ;:224 I rośliny,, tak wiem , nie jest to tanie .

Obrazek
selseria ??
Obrazek
Obrazek

Brunnera Jack Frost
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to inna ale nazwy nie znam .Dostałam ją w ubiegłym roku.Jeszcze male.Ale może podrosną
Obrazek
Ciemiernik przekwita .ciekawa jestem czy się wysieje ?
Obrazek

pomidorki i papryczki hartują się na dworze.
Obrazek
pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O widzisz fajnie masz wyniesiesz, wniesiesz Aniu, ja mam trochę z tym kiepsko, bo jak nie mamnie w domu po 12 godzin to M mi tego nie zrobi, hartuję jak mam wolne, Aniu jak ta trawka się może nazywać?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu spore pomidorowo-paprykowe przedszkole roślinki dorodne ;:333 Aniu Ty i tak masz werwę ,żeby tak wszystko ogarnąć jestem pełna podziwu ;:215 Pyszny obiadek z karpika mniam mniam takie świeży jest pyszny pamiętam jak brat mi kiedyś takiego dał był słodziutki niebo w ustach .Fajna ta brunnera to chyba Looking glass jednak pewności nie mam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu, jestem pod wrażeniem ;:180
Jak Ty to ogarniasz ? To moc pracy i czasu.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,tak masz wszystko ślicznie ułożone w ogródeczku ,roślinki po deszczu zakwitają i coraz bardziej kolorowo u Ciebie ,magnolia i tulipany powalają ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w pochmurny dzień.Coraz deszczyk posiąpi.Cieszy mnie to.
Ale w międzyczasie rozsadziłam chyba z 50 czosnków.Takich jadalnych.Bo rosły w kępie.I maleńkie to to.
Przesadziłam jeżyny.Świdośliwę o 40 cm, ostrozki w inne miejsce. ;:306 Posiałam groch i koperek.
A jutro ogórki.
Obrazek

Iwonko0042 Teraz już wolę tutaj mieszkać niż zadymionym , zapędzonym mieście. :wink:
Jest duża różnica jak się jest na miejscu, codziennie cokolwiek można zrobić, a to obciąć, a to podwiązać. a to podlać, itp..
Wiem, wiem,,, trudno ci,, jak masz dyżury,,,trzeba szkolić męża :)
Ta trawa to prawdopodobnie sesleria.
JAKUCH-Jadziu Pomidorki uwielbiamy.Papryczek w większości jest ostrych.Syn lubi, i ja już się nauczyłam.
Teraz warzywnik spory , to mogę sobie pozwolić. :wink:
Ummm karpik naprawdę jest pyszny.Zawsze wcześniej ryby włożymy do marynaty na 2-3 godz.,Potem z przyprawami do lodóweczki.A potem na patelnie. Pychota. ;:128
Bardzo ci dziękuję za nazwę brunnera Looking glass j.To chyba ta.Jak fajnie,że ty wszystko wiesz. ;:196
lanceta-Lodziu Jakoś ogarniam.Chciałoby się więcej.Ale dobre i to :wink: Dzięki. ;:196
koziorozec-Maruś niw wszystko i wszędzie jest ślicznie ułożone.
Ale z czasem może będzie. Kwitnień jest w ogrodzie sporo. I to mnie cieszy. ;:109
Magnolia jeszcze kwitnie i tulipany też.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Warzywka rosną :) Jeszcze nie wygląda to pięknie.Ale za jakiś czas może będzie miało lepszy wygląd . ;:173
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze Aniu Twój warzywnik jak pół mojego ogródka ;:202 Po mimo ,że mam taki ścisk też jakieś tam jarzyny mam, szczególnie pietruszkę, seler ,lubczyk te najważniejsze, potem pomidory ,ogórki i papryki też tylko po parę sztuk. Jednak zawsze to swoje i uwielbiam podjadać jak zasiądę w ogródku .Też dzisiaj rozsadzałam czosnki ,bo też było po naście sztuk w kępce i z tego nic by nie było .Nie wiem czy trafiłam z nazwą tej brunnery musisz Aniu sama sprawdzić, bo jest tych srebrzystych brunner też parę sztuk. ja mam dwie Jacka Frosta ,a drugiej nie znam,ale muszę zapytać ofiarodawczynie tej brunnery jak sie zwie , mam też tę zwykłą zieloną.Udanej majówki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu! Jestem pod ogromnym wrażeniem dla Twojej pomysłowości i pracowitości. ;:433 Musisz mieć bardzo żywy temperament :tan ;:138
Ciemierniki mają pękate torebki nasienne, więc z całą pewnością się wysieją. ;:108 U mnie każdej wiosny pod dorosłym ciemiernikiem znajduję całe przedszkole siewek. ;:303
Magnolię masz jeszcze kwitnącą ;:333 Moja już zgubiła wszystkie płateczki i tylko zieleń listków na niej pozostała.
Sądząc po fotce, domyślam się, że masz duży warzywnik, a na nim już widoczne nowalijki. ;:215
A ilość pomidorów i papryk gotowych już do sadzenia ogromna. ;:138
No i deszczyk poi Twoje roślinki! ;:303 Moje ciągle jeszcze pojone z węża.

Dobrego majowego świętowania życzę. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajnie jeszcze kwitnie magnolia.Bardzo mi się ona podoba.Niestety moja malutka,a rośnie już chyba trzeci rok.Nie wiem czy w tym stuleciu
doczekam się kwiatów.
Fajne zdjęcie z dziewczynką i to na którym szafirki stoją na baczność,zresztą wszystkie są fajne.

Miłego 1 maja. :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu , Ja wcześniej wszystko mieściłam na 7 a.Trochę za siatką tez zagospodarowałam, to jakieś 1,5 a dodatkowe.
I też miałam ścisk na rabatach bo dużo sie chciało i warzywniak mały też miałam.
A teraz mój nowy warzywnik ma 1 a.Swoje warzywa zawsze smakują duuuzo lepiej .I zawsze pod ręką . ;:108
Moje kępy czosnków miały już p 20-o 30 sztuk minimum.Też już by nic z nich nie było :roll:
Brunnerę już podpisałam według twojej sugestii.Na razie mi się zgadza.
Jacka Frosta tez mam 2 .
O dziękuję.I tobie życzę dobrej, udanej majówki.
Ja oczywiście coś tam podziałam ogrodowo. ;:108
plocczanka-Lucynko ;:196 Działam, działam.Ale temperament żywy to raczej ma mój mąż.
Ja to cichy, wstydliwy, spokojny człowiek.
Ale jak coś mam robić, to jak mój mąż mówi, to jak uparta koza, -koziorożec,,poamłu i do przodu a czasami do nocy ;:108
Ciemierniki mają torebki nasienne.Tylko aby się wysiały.I anbym je rozpoznała i nie wyplewiła.Bo ja dużo roślin tak wyplewiam.Nie rozpoznaję siewek.
Ummm mój nowy warzywnik ma teraz 1 a.Wszystko w jednym miejscu,,oprócz cukinii i dyni.
Oj tam ogromna,,jak posadzę to zobaczysz,że tego nie będzie za dużo widać.
Teraz deszczyk podlewa mi roślinki i trawę.Z tego się cieszę bardzo :heja

Świdośliwa - dzisiaj przesadzona o o 40 cm :D
Obrazek
wiśnie
Obrazek
Jabłonie
Obrazek
Rajska jabłoń
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danuta z-Danusiu. Moja magnolia jest późniejsza i z rana jest w cieniu.To chyba też na to wpływa,że dłużej kwitnie.
Moja też była mała.?Najgorsze jest to czekanie przez pierwsze 3 lata, bardzo niecierpliwe..pamiętam to. :D Doczekasz, doczekasz.. sie i ty.Chociaż moja nie była tak mała..Kupiona z kwiatkiem już była. ;:108
Dziękuje..dziękuję bardzo za miłe słowa ;:196

Tulipany w hostach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu
To teraz masz sporo miejsca na nowe nasadzenia. O takim warzywniku to tylko mogę pomarzyć.
Tyle nasadziłam roślin, że teraz nie mam nawet dobrego miejsca na warzywka.
Wszędzie jest za mało słońca, bo rozrośnięte rośliny rzucają zaraz cień.
Fajnie, że masz podlewanie z chmurek, to ułatwia pracę. U nas deszczu było tyle co nic.
Ganiam jak nie z wężem , to z konewkami. Podlewanie kropelkowe mam tylko na niewielu rabatach.
A to zajmuje sporo czasu.
Miłej Majówki :wit
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu ależ u Ciebie ślicznie. Ta rajska jabłoń jest iście rajska, przepiękna. Tulipanki śliczne i kwitnienia owocowych. Ja kwitnienie swoich papierówek niestety w tym roku przegapiłam, tzn. nie było mnie przez tydzień, kiedy akurat one zakwitły. No cóż, może chociaż trochę jabłuszek się doczekam.
Warzywnik super - nie ma to jak swoje warzywka. Ja niestety nie mam takiego miejsca, ale może w przyszłym roku na malutki kawałek się skuszę.

Udanej majówki życzę i pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”