Długi tydzień majowy mija nam pod znakiem upalnych temperatur

Blue Line.

Iwonko to jest surfinia

Lenko trawka mi wychodzi całe szczęście

Music.

Mariuszu mszyce na szczęście po oprysku odpuściły

Marysiu to jest surfinia

NN

Ewo różowe tulipany to Upstar

Lucynko cieszę się, że podobają Ci się moje tulipany, które już kończą kwitnienie. Ja też mam nadzieję, że cebule przetrwaj a przynajmniej ich większość. Jesienią na pewno dosadzę bo mam jeszcze sporo pustych miejsc

Ostatnie tulipany.

Aniu jaka szkoda, że te łany już odchodzą w przeszłość. Szare kępy to goździki, one niedługo będą miały swój czas. Oj z tym wypielęgnowaniem to bym nie przesadzała bo chwasty się strasznie panoszą a w taką suszę ciężko plewić . Dziękuję i wzajemnie, pozdrawiam .
Wandziu moje irysy to już przekwitają powoli ale mam na prawdę malusie kępki. Powoli powiększam swój zbiór bo warte są miejsca w ogrodzie .
Pierwszy wielkokwiatowy , zeszłoroczny Guernsey Cream .

Basiu kończy się czas tulipanów ale na scenę wkroczą inne cebulki. rzeczywiście tegoroczne kwitnienie cebulek było dość krótkie przez te temperatury . Powojnik, który pokazałam wcześniej to Polish Spirit, mój pierwszy powojnik. Rośnie u mnie od 2015 roku.
Soniu trochę zmartwiłaś mnie tym klonem ale może po prostu trafiłaś na chorowity egzemplarz

Małgosiu tulipany niestety kończą ale warto było sadzić je w takiej ilości. Do Coli bardzo się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie żeby miało jej nie być. Kochana jest. Ostatnio zabraliśmy ją na działkę do teściów i mogła bawić się ze starszą koleżanką swojej rasy ależ były zadowolone. Nad murkiem oporowym skarpy ciągle się zastanawiamy ale to na pewno inwestycja na kolejne lata bo tego roku nie będziemy ich zmieniać. Pozdrawiam .
Asiu witaj

Natalio akurat irysków mam bardzo mało. W zasadzie pokazałam już wszystkie

Sylwio szkoda Grahama ale takie życie. Trzymam kciuki za Twojego Jude bo to piękna odmiana. Irysków mam bardzo mało ale od tego roku zaczynam ich zbiór, już zamówiłam kilka odmian i będą kolejne. Pozdrawiam.

Agnieszko tulipany niestety już przekwitają ale faktycznie cieszyły oczy. Iryski są bardzo ładne i warto je mieć. Co prawda mam ich tylko kilka ale na pewno nie poprzestanę tylko na nich. Już zamówiłam kilka odmian i czekam na przesyłkę. Ciemnofioletowe niestety NN . Pozdrawiam .

Green Halo

Pozdrawiam i udanego weekendu życzę .