Moje Arboretum cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.8

Post »

Super sobota, super zakupy. :D
Już są kiermasze czy odwiedziłaś dział ogrodniczy w markecie?
Bardzo ładne Pierwiosnki, lubię je bardzo. One nie są chyba z marketu. :D
Magnolia ma chyba pełne kwiaty?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga pierwiosnki ( 3.50zł) i magnolia (26zł) z Castoramy :) jak tylko się ociepli posadzę do gruntu . Pierwiosmki wysokie, śliczne :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Karola przecudne zakupy! U ciebe wiosna juz na full; w domu,garażu i ogrodzie! ;:80
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale piękne zakupy poczyniłaś ;:215 Ile lat ma te kępa przebiśniegów? Mam nadzieję, że one szybko się rozrastają, bo też mi się takie marzą, a póki co swoje posadziłam w wielu miejscach, więc nie są tak okazałe... Bąbel ma super minkę :lol:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Karolka u mnie była taka sama prognoza, popołudniowy deszczyk, więc z paleniem gałęzi z przycinki w sadzie i pryskaniem drzewek miedzianem z bioczosem uwijałam się od 7 rano, póki nie wiało. 25 zł za magnolię? To ja myślałam, że moja Aldikowa stellata za 35 to był interes życia :;230 Jaka to magnolia Ci się trafiła? Drzewka widzę świeżo pobielone, ja też poprawiałam w weekend, jak rozrobiłam mleczko do oprysku to jakieś rzadkie wyszło i ta biel była taka złamana, ale teraz pobieliłam pędzlem i aż w oczy biją :lol: Tak się elegancko zrobiło, w słońcu wygląda ładnie mimo przedwiośniowej szaroburości :wink:
Buziaki ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ja póki co trzymam się dzielnie :lol: kupiłam tylko 5 bratków ;:138 no i z 15 kwiatów do domu ;:306 ale w tym roku jestem bardziej ogarnięta niż w ubiegłym :lol:
Piękne zakupy zrobiłaś :) Śliczne pierwiosnki i ta magnolia, też się będzie z pewnością ładnie prezentowała :)
;:138
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow Moni 15 kwiatków do domu ! to musi pięknie wygladać . Pokazujesz ? zaraz zajrzę :)
Magnolię już taka mam , tylko całkiem biała, a ta w pąku lekko rózowa, jak się rozwinie to też biała. Śliczna jest , no i 26 zł , to po prostu zamiast kupić kolejne owocowe kupiłam ją , sama mi wlazła do koszyka :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moje roślinki dopiero do mnie jadą. Tylko ja kupuję takie maleństwa :D sadzonki albo listki do ukorzeniania, bo na inne mnie nie stać  ;:306
Także nawet jak przyjadą, to efektu spektakularnego nie bedzie ;:306 ale pokażę i tak :lol:
No 26 za magnolię kwitnącą to faktycznie okazja. U nas jest jedno centrum ogrodnicze, ale niestety mają takie trochę zaporowe ceny :roll: a i roślinki czasami nie do końca zdrowe, wymęczone :roll: ale może to i lepiej :lol: moja kieszeń odpoczywa dzięki temu ;:306
U nas znowu załamanie pogody się szykuje ;:145
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety Moni u nas też ma padać deszcz, no ale Wam nie dorównamy ;:306
U mnie jest dużo super marketów a każdy ma działa OGRÓD , to i wybór jest i cenowo można coś upolować. No to nie całkiem u nas , bo ja na wsi i do centrum trzeba dojechać 15 km. ale jeździmy 1 x w tyg na większe lub techniczne zakupy. Dobrze ,ze u Ciebie nie ma tyle , Ty masz dzieci i masz na kogo wydawać . Jak będziesz taką starszą panią jak ja , kiedy dzieci już wyjdą z domu to będziesz szalała ;:306 Ja jak miałam małe dzieci to siałam tylko marchew itp .... ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

I nie było 500 + ;:306 ja dzięki temu mogę na cos więcej sobie pozwolić :wink: jak będę w Twoim wieku (określenie starsza pani ni przypiął ni przyłatał do Ciebie pasuje ;:306 ) to się na pewno przeniosę gdzieś na południe ;:306 tylko, że kurczę moja kosiarka jest ode mnie 8 lat starsza ;:306 muszę porządnie o nią zadbać :D
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni o kosiarkę zawsze trzeba dbać ;:168 Ale nie wyjedziesz na południe, będziesz blisko dzieci . No i tak ma być ;:333
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajsze fotki .

Obrazek

kupiłam białą i różową gipsówkę . ma na zdjęciu takie same kwiatki jak rutewka . Jadziu czy to jest to samo ?, Ty masz białą rutewkę . Zależy mi na rutewce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek oczysciłam dokładnie ścieżki, odsłoniłam schody i ganek z pod bukszpanu....

Obrazek

Obrazek

Obrazek wystawiłam kwiatki, na razie w doniczkach :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek tak wygląda Winter sSun , część kwiatków niestety zmarzła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Bąbel wygryzł kurczakowi ogonek a potem pieczołowicie rannego położył na moje krokusy :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Swietny pomysł z tymi doniczkami a wieczorem z powrotem do ciepełka. U mnie przymrozki co rano. Ale dzisiaj znalazłam od płd strony już kwitnące dzikie jaskry, taka żółta łączka. Co jest znakiem że u mnie zbliża się WIOSNA wreszcie!!! :tan
Róż nie odkrywam na razie bo wypuszczają zielone więc mróz by je szybko załatwił. A u ciebie roże też ruszyły już?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Sprytne z tymi donicami ;:215 I jak się zahartują tak w ciągu dnia na dworze, to pewnie niedługo mogłyby i zamieszkać tam na stałe ;:63
Pytałaś Bąbla, o co chodzi z tym kurczakiem?:D Masz go ratować, czy w tych kwiatkach już pochować? :;230
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

odsłoniłam schody i ganek z pod bukszpanu....
Ale dorodny krzew tego bukszpanu! I jaka ciekawa forma :) Nie zgadłabym, że to bukszpan.

Co to za roślinka co rośnie na zdjęciu z tymi pięknymi przebiśniegami na dole po prawej stronie? ;:oj
tak wygląda Winter sSun

pierwsze widzę  ;:oj piękna roślina.
a to co na różowo kwitnie to judaszowiec?

Bąbel okrywa krokusy bo może jeszcze przymrozek przyjdzie ;:306 On dba o roślinki ;:168
Ogródkowo
Doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”