Marysiu, no przez kilka miesięcy pstrykałam tylko po ciemniaku zdjęcia i wysyłałam ich sporo.
Jadzię nimi wręcz zasypywałam, stąd właśnie nawiązanie do tych fotek wieczorowa porą. Nawet mam je w osobnym folderze z napisem "zepsuty aparat".
Na razie poluję na dwa wilczomlecze 1) wilczomlecz Tasmanian Tiger - Euphorbia oraz 2) wilczomlecz migdałolistny Walberton's Ruby Glow. Ale nie będę po jednej roślince zamawiać i mam nadzieję, że kiedyś się tak zdarzy, że wszystie za jedną przesyłką będę mogła zakupić. A ten, który tak sobie chwalę to wilczomlecz Ascot Rainbow - Euphorbia
A te zdjęcia to dzięki
Oli - Ola mi posłała link do programu obrabiającego zdjęcia. Dziękuję za miłe słowa
Basiu, no teraz widoczek na ogród jest na prawdę przyzwoity bez tego szopiska. Miejsca a miejsca się zrobiło
Niebawem będzie tu stawał domek narzędziowy. Teren już uklepany
Dziwaczek może i u mnie sporządzi samosiejki, byłoby fajnie, będę ich szukać wiosną. Ale jakby co to są zebrane. Za kilka dni wykopię tez jego bulwy.
Pewnie szybciej będzie jak sobie zrobisz żywoPŁOT z dziwaczka
Jedną sobie chryzantemę wiosną zostawiłam w ogrodzie (Czechowsky), ale
Jadzia/ Jakuch mnie ostatnio poczęstowała kolejnymi twardzielkami, więc pewnie w przyszłym sezonie będę miała rozrośnięte i inne. Oby!
No chryzantemy dają kolorek w ogrodzie. Ale dalie też jeszcze pięknie kwitną - super wiosna, lato, super jesień!
Iwonko, no może się u Ciebie wysieją, u mnie nie. Jasne, że mam zebrane nasionka i jednych i drugich kosmosów. Te pełne też są ok, aczkolwiek ich pierwsze kwiaty nie są takie fajne, ale jak późnym latem zatrybią - to rewelka!
Zdjęcia się szybko oprawiają, w momencie jak je zmniejszam to szybciutko dostają ramkę - więc to jest chwilunia.
Ale mam chyba starszy wgrany program niż ma np.
Jadzia, bo nie mam aż tylu funkcji. Ale na razie nie aktualizuję tego.
Po chryzantemach całą zimę u mnie kwitnie Skimmia, pięknie się prezentuje wspomniany wcześniej wilczomlecz Ascot Rainbow - Euphorbia, gęsiówka Old Gold, itp - no celowo mam nawet zimą tego kolorku troszkę na rabacie.
Czy akanta mam okryć?
Kilka dalii