Niedziela słoneczna

chociaż wcześniej zawiewał zimny wiatr
Basiu dzisiaj odpoczywam, dałam tylko kurakom jeść i ukopałam z pola trawy, pochodziłam po słoneczku i wróciłam odpoczywać!
Miłego wieczoru
Julciu jak to dobrze, że nie mam ambicji trawnikowych, bo to by mnie już chyba wykończyło...tyle pracy jeszcze przede mną, a teraz trawy będą rosły pierunem i nie tylko na trawniku. Bez trawnika też się umęczyłam i dzisiaj mam luz! Od jutra muszę gałęzie skończyć zrębkować, a resztę spalić, potem coś posieję co już musi być posiane i biorę się za budowle drewniane

Kur jednak przybędzie, bo dzisiaj Aga pytała jak je przywieźć
Cóż będzie wesoło!
A Ty odpoczywaj, bo przed Tobą znowu wstawanie i praca
Asiu pewnie doczekałaś się słońca, bo u mnie wychodziło, wychodziło aż...zostało

Kochana trzy wątki i ogród w moim wieku to za wiele
Ewciu gdzieś te krokusy przepadały, a to pewnie w drążonych korytarzach. Niestety siatka jest taka jak pod tynk ale zawsze lekki opór będzie

Olejek goździkowy ! muszę zapamiętać i kupić koniecznie, bo dziur już mam dużo

dzięki za podpowiedź

Miłego wieczoru
Aga jak tak krety ryją tzn, że mają powód ... może masz pędraki. Musisz wybrać co wolisz?
Dorotko mam obydwa lepiężniki, różowy poszedł w pole ale na pewno będzie, a ten jakoś nie rozrasta się nachalnie to na razie został!
Krokusy długo nie mogły zakwitnąć, szczypiorki wyszły ale kwiatków nie było. Trochę dokupiłam jesienią i chciałam sprawdzić czy się zgadzają odmiany
O tak w pięknej okolicy mieszkamy, jak przyjedziesz to zobaczysz
Bea dobrze tak zrobię, bo nawet zwolniło się miejsce

maki wzeszły to znaczy, że nasiona były dojrzałe

za jakiś czas wysiej drugą partię, a ja będę czekać na Twoje zdjęcia maczków
Niech już będzie ciepło, czas najwyższy