Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ten żyłkowany puścił teraz dużo wyraźniejsze kwiaty niż wcześniej. te poprzednie jeszcze są na roślinie, ale są dużo mniejsze i mniej wyraźne niż te nowe.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robisz postępy - zdjęcia super :o Kwiatki zresztą też przepiękne :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Piękne ! :) Cchiałbym takiego żyłkowanego :D :lol: :lol: :lol: ( choroba sie rozwija ) , może kiedyś spotkam , To kupię :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Taaaaaaaaaaaaaaaaaak piękne są. Takiego jak pierwszy też miałam, cudny, a ten z żyłeczkami.....hmmmmm
dana0520
50p
50p
Od: 2 mar 2008, o 17:15

Post »

Witam.
Twoje kwiatki są przepiękne. ;:106 A te żyłkowe ( ostatnio pokazane ) i biały nakrapiany ;:88 CUDO :!: :!: :!:
"Kropeczek" będzie moim następnym, w końcu niedługo Dzień Kobiet no nie????

Pozdrawiam Dana
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Dusiu...,a gdzie obiecane zdjęcia twoich wand?

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się, że Phalaenopsisy się podobają. niestety zapomniałam zrobić fotek Vandom. może niedługo zrobię i wstawię na forum, ale będę musiała je skasować z aparatu, bo R. nie pochwalają robienia zdjęć niekwitnącym storczykom.
dzisiaj jeszcze zrobiłam żółtemu i białemu, są takie cudne...:
Obrazek Obrazek

temu żółtemu zaczął pękać drugi pąk. może jutro będzie otwarty. kilku innym też pękają pąki. teraz kwitnie 12 Phalaenopsisów, z czego 11 to moje kwitnienia.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Dusiu...imponująco wyglądają te duże śnieżnobiałe płatki w połączeniu z różową warżką.A jeszcze ładniejszy ten drugi taki wiosenny kolorek,a do tego te urocze piegi.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

obydwa są cudne... biały zrzucił już wcześniejsze kwiaty, teraz ma te 2 z odgałęzienia. żółty miał mieć 4, ale 2 pąki mu opadły i kwiatki zostały mu 2. zwykle bardzo długo trzymały się na roślinie, ciekawe, czy teraz też tak będzie. jak tak, to powinny przekwitnąć dopiero w lipcu/sierpniu. to mój największy Phalaenopsis i jeden ze starszych. stoi na stoliku pod oknem z kilkoma innymi, na oknie by się nie zmieścił, bo ma za dużą rozpiętość liści (ok. 60 cm), a parapet jest szeroki na 30.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne, wyraźne zdjęcia. Piękne kwiaty.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się, że zdj. się podobają. ten żółty w kropki otworzył już drugiego kwiatka. pąki otworzyły też żółty i biały z rózową warżką, pomarańczowy, różowy (z przedłużeń pędów). Na moich parapetach jest teraz bardzo wiosennie, ale na podwórku też już widać pierwsze oznaki wiosny (kiełkują przebiśniegi, krokusy, tulipany, żonkile, hiacynty , wczoraj widziałam na drzewie szpaki, dzisiaj cały dzień świeciło słoneczko). wiosna bardzo mnie cieszy, moje storczyki pewnie też. niedługo będę musiała z powrotem przykleić na okno zasłonki. za kilka tygodni, powinny pokazać się zaczątki pędów na Vandach.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u storczyków ok. obecnie kwitnie 14 (mają od 1 do 10 kwiatów). z tych, co mi teraz kwitną, chyba najbardziej podoba mi się bialy z rózową warżką. jest cudowny. ma 2 kwiaty z przedłużenia, są większe niż te, które mu niedawno przekwitły. myślałam, że mu te pąki odpadną, bo został przestawiony na stolik [był na oknie, ale ma na liściach plamy, (których zdj. niedawno wstawiałam), więc go przestawiłam]. inne też mi się podobają.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Dusiu...,a mnie bardzo się podoba ten biały z różową warżką w parze z żółtym pieguskiem.Urzekający zestaw.

Pozdrawiam. Serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

żółty piegusek rzeczywiście jest ładny i do tego trwały, ale są ładniejsze storczyki. a biały mi się bardzo podoba, ma tylko 2 kwiaty, ale przecudne, jeszcze ładniejsze niż te, które już zrzucił. pozostałe sobie kwitną lub stoją na parapecie, może niedługo zaczną rosnąć i puszczać korzenie. przydałoby im się to, bo niektóre nie mają za dobrych korzeni. za jakiś czas powinny się pokazać pędziki na Vandach, mam nadzieję, że się pokażą. każda z tych, co mam, już raz mi kwitła, zawsze latem (wszystkie 3 oprócz niebieskiej, bo niebieską mam najkrócej i jeszcze nie zdążyła). nie są tak trwałe jak Phalaenopsisy, ale bardzo piękne i oryginalne.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Dusiu
Z tego co wyszperałam w internecie wiem,że wandy w sprzyjających warunkach mogą kwitnąć nawet 3-4 razy w roku,a kwiaty utrzymują się nawet do 8 tygodni.Gdyby tak było to po przeliczeniu wychodzi,że wcale nie kwitną krócej niż falenopsisy.Tyle teoria.Tylko czy komuś tak kwitną?

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”