Moje okna... - Ziel-ona
Moniko,śliczny fikusowy parapecik
co do storczyków -nie są trudniejsze niż fikusy
i nie trzeba ich często podlewać,przeżyją i msc bez wody,
"Miejsca w sumie mam sporo tylko światła mało",a co ja mam powiedzieć u mnie tylko północne okna

"Miejsca w sumie mam sporo tylko światła mało",a co ja mam powiedzieć u mnie tylko północne okna

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anolka ja Ci powiem co robię z gruboszami....przestałam nad nimi chodzić, chuchać i dmuchać, chcą niech rosną, nie to nie
I chyba im to pomogło
Abudabi ja daje rady, ale sama też w gorącej wodzie jestem kąpana jeśli chodzi o kwiaty - przesadziłam dzisiaj kilka choć wiem, że to nie pora
Jak nie dasz rady wełnowcom to mogę Ci dać szczepki grubosza.
Basiu Ty też mnie kusisz?
Dobrze, że nigdzie w okolicy nie ma u mnie Kauflandu
Kiedyś widziałam gdzieś takie malusie storczyki, nie znam się na nich, wiec nie wiem czy to taka odmiana czy młode były, ale na takiego storczykowego kurdupelka skusiłabym się
I Dorela też mnie kusi, oj dziewczyny i jak tu się nie skusić
Dorelo i bez słońca damy radę 
Miałam Wam pokazać szczepkę, którą dostałam. W sumie do końca nie wiem co to jest
Epiphyllum oxypetalum

Abudabi ja daje rady, ale sama też w gorącej wodzie jestem kąpana jeśli chodzi o kwiaty - przesadziłam dzisiaj kilka choć wiem, że to nie pora

Basiu Ty też mnie kusisz?

I Dorela też mnie kusi, oj dziewczyny i jak tu się nie skusić

Miałam Wam pokazać szczepkę, którą dostałam. W sumie do końca nie wiem co to jest

- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A jak wygląda ten trzykolorowy grubosz?? Mogę też stanąć w kolejce jakby co ?:oops:Abudabi pisze:![]()
i mam 3 sadzonki trzy kolorowego do ukorzenieniajakby co
8)
Basiu to chyba faktycznie były miniaturki. Łatwe są w uprawie?
Figo mnie ciekawi czy w ogóle coś wyrośnie z tego szczawika

byłam wczoraj w Białogardzie na prezentacjach gospodarczych. Kupiłam kilka roślin do ogrodu i storczyka za 30 zł takiego z drobnymi kwiatkami łaciatymi jak pantera a potem pojechaliśmy do Kauflandu i ...............zwariowałam. Były storczyki po 19.99 cały regał na kółkach. Różne, różniste. Musiałam przejść nie oglądając ich.