Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko - tak sobie oglądam te Twoje kwiaty oglądam i nie mogę wyjść z podziwu :) zwłaszcza widząc Twe piękne liilie :) dla mnie bomba :) śliczne są w tych wiaderkach :) i łatwo możesz modyfikować kompozycje :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolku - i o to właśnie mi chodziło. Bez pracy, komfortowo i z pomysłem. A jeśli Ci się podobają to zobacz na to........ :wink: :P
;:113 Ciąg dalszy liliowych impresji.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

oj naoglądałam się u ciebie mnóstwa przepięknych róż oraz lilii. Niezły pomysł na sadzenie lilii w pojemniki. Muszę w przyszłym roku wypróbować. Bo te posadzone w ziemii u mnie nie są rewelacyjne. Chyba coś im podjada cebulki.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Nigdy nie sądziłam, że lilie uprawiać można w doniczkach. Co robisz z nimi po przekwitnięciu i na zimę?
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

wybacz Grażynko ale nie mogę na to patrzeć ... zbyt piękne ... a pewnie i tak kupię trochę cebul na wiosnę lub jesień ... ehhh czy musi być aż tak bardzo nasza flora zróżnicowana ????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, masz mnóstwo pięknych lilii.
Widzę że je uprawiasz w donicach, ja sie chyba też skuszę na takie rozwiązanie.
Sporo mi padło po zimie.
A przy okazji można zmieniać miejsce i uatrakcyjnić tam gdzie jest nieciekawie.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

zgadzam się z Gabrysią masz bardzo ładne lilie Grażynko raczej powątpiewałam w uprawę w pojemnikach ,ale jednak taka doświadczona ogrodniczka pokazała że tak też można .No tylko ,że trzeba się bardziej starać o nie ---no chyba że się mylę ;:111
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Grażynko lilie piękne -rewelacja . Mam pytanko ostatnia lilia biała czy znasz może nazwę? :D :D :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Violetko - łaśnie z tego powodu posadziłam je do pojemników. A właściwie to do wiaderek. Żeby lepiej się je przenosiło. Tam nie dostaną je ani ślimaki ani nornice. A na zimę pójdą do szklarni lub piwnicy zależnie od odmiany. :wink: :lol:

Iwonko - po okwitnięciu zaraz usuwam nasienniki, żeby nie osłabiać cebul / nie kwitną wtedy w następnym roku / i pozostawiam do jesieni w spokoju. We wrześniu zasilam kompostem i to wszystko. A zimą tak jak napisałam wyżej. :lol:
Miło, że wpadłaś. :P

Karolku - u Ciebie też tak niedługo będzie. Już widzę jak wpadasz z narzędziami na działę i tworzysz rabaty, łuki, pergole itp. Podobno już roślinki czekają w kolejce na posadzenie. :wink: A jak zrobisz jesienne zakupy, to dopiero oczy nam wyjdą na wierzch. :roll:
Zróżnicowanie flory daje nam nieograniczone możliwości. Ale przecież nie musimy mieć wszystkiego. Dzięki temu istnieje to forum i każdy ogródek jest inny. :wink: :lol:

Gabi - i o to właśnie chodzi. Można przestawiać donice gdzie się chce i jak się chce. Na zimę łatwo przenieść i po wszystkim. Bez kopania, pracy i wysiłku. A moje wiaderka dopiero łatwo przenieść bo mają ucho, za które łatwo złapać i przenieść oszczędzając kręgosłup. :wink: :lol:

Bogusiu - i tu się bardzo mylisz. Wiaderka stojące na polu są podlewane tak samo przez deszcz jak cebule w gruncie. Kiedy jest susza podlewane są z węża tak samo jak inne rośliny. Ale nie dostaną się do nich żadne szkodniki w odróżnieniu od tych sadzonych w gruncie. A na zimę - wystarczy złapać za ucho i do piwnicy. Można o nich zapomnieć prawie do wiosny. Wystarczy lekko podlać w lutym i już zaczynają wychodzić. A przesadzać myślę dopiero po trzech latach, zasilając je po okwitnięciu kompostem lub gnojowicą z obornika lub pokrzyw. :P

Grzesiu - prawdopodobnie Siberia. Kupiona w sklepie ogrodniczym ze skrzynki. Mam ją drugi rok i też pięknie zakwitła. Nawet w donicy. Widziałam twoje chociaż nie wszystkie - też są piękne. Czy będziesz je rozmnażał tak jak postanowiłeś ? :P

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i zapraszam znowu. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj lało jak z cebra. A wczoraj niebo było takie. :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Upał był nie do zniesienia - 33 stopnie.

Obrazek Obrazek

Dziwny gość zawitał do mojego ogrodu :shock: :shock: :shock:

Obrazek Obrazek

Poszłam zbierać moje dojrzewające malinki. Będzie zimą pyszny soczek do herbatki. ;:92

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec zafundowałam sobie dwa nowe nabytki. :wink: :P

Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Lilie śliczne, zwłaszcza ta z pierwszego zdjęcia. Szkoda, że nie mam ani piwnicy ani szklarni. Kiedyś posadziłam lilie do dużej donicy i na zimę okryłam ją liśćmi, to nornica wlazła po tych liściach do donicy i wiadomo co zrobiła. Zdjęcie wczorajszego nieba piękne, jak "z odpustowego obrazka". Malinki tak smakowicie wyglądają, że aż ślinka leci. Moje dopiero będą w sierpniu, mam same Polany.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniam mniam,ale bym sobie naskubała malinek ,ale poczciwa psina pilnuje ,no cóż muszę się obejść ale mam soczek ,tyle że ze sklepu zaraz sobie naleję na język ....... a fuksje superowskie :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może jak pieska schowasz Grażynko to się wrócę na malinki ----a u mnie nie popadało wcale ,tylko zagrzmiało -sąsiadka w szafie siedzi jak się błyska i grzmi --tak się boi a ja siedzę w oknie i jakoś bez strachu :;230 :heja
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Grazynko lilie cudowne!!Piękne te kremowe z ciemnym srodkiem.Piesiu tez super i w ogóle wszystko :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Grażynko tak będę rozmnażał ale już nie w tym roku .Następne lilie zakwitły i to jeszcze nie wszystkie chyba połowa. :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”