Jak skutecznie i szybko sprzątać dom?
-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Jak skutecznie i szybko sprzątać dom?
Wodą z dodatkiem gliceryny myję też lustra, wszystkie szklane powierzchnie i obuduwę brodzika
Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić
-
- 100p
- Od: 18 sty 2012, o 21:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Do czyszczenia dywanych bardzo dobra jest stara firanka, płyn do wody troche octu no i oczywiście szorowanie. Ale firanka naprawdę się sorawdza.
Ja zastanawiam sie nad kupnem mopa parowego H2O x5 .
Co o tym myslicie,czy warto?moze któraś z Was ma doswiadczenie z tym mopem?
-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Kontakt:
Dziś biorę się za okna i jeżeli tfu, tfu, tfu zacznie padać śnieg
, to obiecuję nigdy więcej nie umyję okien. Ostatnio tylko umyłam a tu jak nie sypnie przed świętami też tak było i znowu są brudne.
Gliceryna się sprawdza ja dodaję jeszcze troszkę octu.

Gliceryna się sprawdza ja dodaję jeszcze troszkę octu.
Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić
Ostatnio zupełnie nie mam czasu na wiosenne porządku, ale ten wątek motywuje do działania, więc mam nadzieję, że uda mi się to szybko nadrobić 

- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
O ja też bym prosiła o opinię o tym mopie ... albo jakimkolwiek innym parowym ? Warto ?kaskasz pisze:Ja zastanawiam sie nad kupnem mopa parowego H2O x5 .
Z tego co słyszałam mopy parowe są niezłe, ale osobiście nie mogę powiedzieć nic konkretnego na ich temat.
O kurczę, ile tych porad, na pewno z wielu z nich skorzystam
żona wyjechała w delegację, w związku z czym obowiązek sprzątania spoczywa teraz w męskich rękach :P jak na mężczyznę przystało, porad poszukuję w internecie
póki co zaopatrzyłem się w specjalny spray do pomieszczeń od "pachnącej szafy", zamierzam nim uwieńczyć moje dzieło. popsikałem trochę na próbę, to zapach utrzymywał się naprawde długo, żona będzie zaskoczona skąd nagle takie piękne aromaty w naszym mieszkaniu
pozdrawiam

To i ja czytam porady. Mnie najbardziej sprawdza się odpowiedni środek i odpowiednia ściereczka do każdego przedmiotu/ powierzchni. Najtrudniej znaleźć czas i chęci.
Pozdrawiam Krystyna
Ja ostatnio do mycia podłóg używam tylko wody z octem 

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 lis 2013, o 14:20
Znam pewną rodzinę co kupiła nawet taki samodzielny "myślący" odkurzacz... Ma niby sam sprzątać. Hm, jakoś nie wprawił mnie w zachwyt swoją skutecznością ;) Niestety, każdy przez to przechodzi.
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Jako racjonalnie myślący facet, też myślałem o takim cudaku. Wyobrażam sobie że się włącza i idzie oglądać tv.majkamati pisze:Znam pewną rodzinę co kupiła nawet taki samodzielny "myślący" odkurzacz... Ma niby sam sprzątać. Hm, jakoś nie wprawił mnie w zachwyt swoją skutecznością ;) Niestety, każdy przez to przechodzi.
Czy ktoś to już używał dłużej i czy warto kupować ?
Do sprzątania przyda się naprawdę profesjonalny sprzęt czyszczący. Nie tylko firmy sprzątające mogą sobie pozwolić na takie cuda;) samemu też można sobie takie zakupić. Tym bardziej jak ma się dużą powierzchnię do ogarnięcia. A taki odkurzacz to musi być dobra sprawa. Sama osobiście nie korzystałam jeszcze, ale chciałabym
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 sty 2014, o 17:33
Polecam, zajmować się wszystkim od razu, nie czekać aż będzie chaos,i syf...
Lepiej sprzątać częściej bo się nie przepracujesz ;D
Lepiej sprzątać częściej bo się nie przepracujesz ;D
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Ja myje szyby okienne taka ściereczką.One sa w ROSSMANIE.To jest jedna ścierka w dwóch kolorach.Jedna strona sie myje a druga wyciera na sucho.Jest rewelacyjna.Tylko nie używa sie do niej żadnych płynów ,tylko sama woda.Futryny i ramy okienne myje woda z płynem.A jak sie zabieram na końcu za szyby to tylko woda i ta ściereczka.Chociaż moja koleżanka ta ścierka myje też ramy okien i tez bezpłynu.I nie wolno jej prać w płynie.tylko woda.I nie jest jednorazowa.Najważniejsze nie robi smug.Wcześniej do szyb używałam kilka ścierek,żeby na końcu wypolerowac.a teraz mam tylko tą.I mycie okien jak dla mnie stało sie przyjemniejsze