Będą robić za trzcinę. Tak, jak u mnie szczypiorek robi za sitowie.
Masz słuszną głębokość. Ja też mam (mniej więcej) taką i ryby przeżywają bez problemu, choć oczko jest małe. Zawsze zimą warto wrzucić jakiś styropianowy przerębel, napowietrzanie, albo i grzałkę. Choć i bez tego dają radę, a parę mroźnych zim to oczko pamięta.
No i stało się .... przy ustawianiu kamieni ,,,moja wina... spadł mi kamień .....w tym dniu pojechałem do pracy... na drugi dzień 1/3 wody w oczku .....
Pozdrawiam wesoły Romek Moja oaza
Z prądem rzeki...płyną tylko zdechłe ryby.
Bylejakość dla Ciebie...dla Mnie cudo które sam zaprojektowałem i jeszcze nie koniec ,
a jak stać Cię na murowane ok nic mi do tego. Jeżeli sam wszystko robisz (bez udziału firm) wiesz co mam na myśli.
Najważniejsze ,że już wszystko ok ...nie musiałem całej wody wypompować ....teraz już uważam,
ąle nawet jak znowu coś się stanie...wyzwania to moja pasja. Dla innych przestroga... bardzo uważajcie układając kamienie.
Po pierwsze - plastik szpeci każdy ogród, niebieski kolor szczególnie. Po drugie rośliny w plastikowych doniczkach. Po trzecie odtrąbienie sukcesu w połowie drogi. Po czwarte i to jest najważniejsze, można być strasznym leniem jak ja ale jak coś już robić to z pasją. Po piąte, każdy ma inny próg pojmowania piękna.
Wybacz ale to co dla Ciebie jest piękne innym może się nie podobać. Forum to wymiana opinii a nie ochy i achy.
Mój jest ten kawałek podłogi,
Nie mówcie mi więc, co mam robić! Moja wizytówka - zapraszam
dobre sobie ..nigdy nikogo nie naśladuje,ale cenniejsza jest rada od dobrego sąsiada niż przechwalanie z arogancją i mądrowaniem się na tym forum. A tak wygląda dziś oczko moje ale pisz co Ci ślina na myśl przyniesie ..bardzo cieszy jak ogrodnicy zatrzymują się i podziwiają,ale bardziej cenię jak doceniają pracę a nie że ładne. Mnie się podoba i tyle
-- 16 sie 2020, o 18:02 --
asprokol pisze:Raczej źle porobiłbyś fotki w moim ogrodzie i może coś byś się nauczył np że lepiej coś zrobić porządnie.
Oglądałem Twój kawałek podłogi.... oczko wodne masz jak moja cała działka ,ale patrząc na wszystko ..sam tego nie ogarniasz...... czasowo niemożliwe do wykonania.
Pozdrawiam wesoły Romek Moja oaza
Z prądem rzeki...płyną tylko zdechłe ryby.