Tak to Gymno, ale nazwy gatunkowej już nie wymyślę. Jeśli nikt nie poda to zajrzyj do wątku (tomboj0). On ma sporo gymnaków więc może i swojego znajdziesz

Pzdr.
Tak to Gymno, ale nazwy gatunkowej już nie wymyślę. Jeśli nikt nie poda to zajrzyj do wątku (tomboj0). On ma sporo gymnaków więc może i swojego znajdziesz
Na poniższych fotkach masz skalę porównawczą. O ile pamiętam było to co najmniej ze 3mmoritius pisze:Do 3? Wow, ja znalazłem, że do 2
Jak dla mnie to Gymnocalycium schickendantzii
To jest ... moja roślina. Czasami i mi coś kwitnieTroche off topic'em zaleci: Gnet, ta (prawdopodobnie) hybryda z awatara to twoja roślina czy fotka z neta?
Masz może jej odrosty do zaoferowania? Temat przeniosę do 'Kaktusowych rozmówek', żeby nie robić 'Off Topic Conversation'gnet pisze:To jest ... moja roślina. Czasami i mi coś kwitnieTroche off topic'em zaleci: Gnet, ta (prawdopodobnie) hybryda z awatara to twoja roślina czy fotka z neta?
To jest Myrtillocactus geometrizansTula pisze:Pomóżcie, co to jest? Niestety obdarowano mnie tym czymś na zdjęciu i ze względu na osobę darczyńcy chciałabym toto utrzymać w jakiej takiej kondycji do następnych wakacji. Roślina była w świetnym stanie, ale jako że za kaktusami nie przepadam, to postawiłam na parapecie i zapomniałam. Czy to, co widać na zdjęciu to jest oparzenie od słońca ? (podlałam dwa razy w ciągu miesiąca a słońce mocno grzało, więc gnić to raczej nie gnije).
Podpowiedzcie coś proszę.