Ogródek KaRo cz.2
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, jestem pod wrażeniem Twoich agawek w gruncie! Moje podobnej wielkości schowałam do korytarza, bałam się ich zostawić. A czym je okryjesz jak będzie mróz? Skoro u Ciebie zimują, to może ja swoje też wystawię?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu
Już od jakiegoś czasu spaceruję po twoim ogrodzie, ale zawsze wymykałam się cichutko.
Dziś przejrzałam już wszystko i postanowiłam coś napisać.
Tak jak zatytułowałaś swój wątek, ogród masz po prostu piękny!!! Brzmi to może banalnie i nie raz już to pewnie słyszałaś ale tak jest. Spędziłam u ciebie wiele godzin, notowałam nazwy ciekawych roślin. Pozapisywałam sobie też numery stron z ciekawymi aranżacjami, aby łatwiej było później szukać.
Tyle masz tych roślinek, że można dostać zawrotu głowy. Po wizycie u ciebie miewam problemy z zaśnięciem, bo długo mam jeszcze przed oczami te wspaniałe widoki.
Spacer po twoim ogrodzie jest też doskonałym lekarstwem na odstresowanie się - to czysta przyjemność.
Ostatnie zimowe zdjęcia też bardzo zaskakujące. Wierzyć się nie chce, że jeszcze tak może wyglądać ogród w naszym klimacie?
A to dla wspaniałej ogrodniczki

Już od jakiegoś czasu spaceruję po twoim ogrodzie, ale zawsze wymykałam się cichutko.

Tak jak zatytułowałaś swój wątek, ogród masz po prostu piękny!!! Brzmi to może banalnie i nie raz już to pewnie słyszałaś ale tak jest. Spędziłam u ciebie wiele godzin, notowałam nazwy ciekawych roślin. Pozapisywałam sobie też numery stron z ciekawymi aranżacjami, aby łatwiej było później szukać.

Tyle masz tych roślinek, że można dostać zawrotu głowy. Po wizycie u ciebie miewam problemy z zaśnięciem, bo długo mam jeszcze przed oczami te wspaniałe widoki.
Spacer po twoim ogrodzie jest też doskonałym lekarstwem na odstresowanie się - to czysta przyjemność.
Ostatnie zimowe zdjęcia też bardzo zaskakujące. Wierzyć się nie chce, że jeszcze tak może wyglądać ogród w naszym klimacie?
A to dla wspaniałej ogrodniczki

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Guciu nie wystawiaj swoich agaw do ogrodu!!!!
Witajcie dziewczyny!
Oczywiście agawy nie przetrwają zimy w ogrodzie .
Wiem to na pewno.
Owszem ,rosną na podwyższeniu w bardzo przepuszczalnej ziemi ,przetrwały już kilkudniowy mróz wyłącznie pod czapą śniegu,
co oczywiście jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.Są w całkiem dobrej kondycji.
Będę więc kwiatuszku próbowała dalej ...czyli zabezpieczę je ,osłonię szybą i będę podglądać...
Jednak ogromna ilość wody w lisciach agawy nie pozwoli im przetrwać ...ale...
Fajnie by było ,gdyby przetrwały.

Witajcie dziewczyny!
Wiem to na pewno.
Owszem ,rosną na podwyższeniu w bardzo przepuszczalnej ziemi ,przetrwały już kilkudniowy mróz wyłącznie pod czapą śniegu,
co oczywiście jest dla mnie wielkim zaskoczeniem.Są w całkiem dobrej kondycji.
Będę więc kwiatuszku próbowała dalej ...czyli zabezpieczę je ,osłonię szybą i będę podglądać...
Jednak ogromna ilość wody w lisciach agawy nie pozwoli im przetrwać ...ale...

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ryzykantka z Ciebie Karo. Ja bym się bała tak eksperymentować z agawą.Byłoby mi szkoda gdyby zginęła. Ja zrobiłam taki eksperyment z daturami, ale mam już młode, więc nie boję się straty starych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Jestem bardzo ciekawy wyniku tego eksperymentu (ja taką próbę przeprowadziłem na eszewerii - poprzedni sezon zimowy przetrwała bez uszczerbku - ciekawe jak będzie tej zimy).KaRo pisze: ....
Wiem to na pewno.....
Jednak ogromna ilość wody w liściach agawy nie pozwoli im przetrwać ...ale...![]()
Mam nadzieję, że eksperyment zakończy się powodzeniem.

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Witam.
Krystyno, podziwiam Cię za odważne decyzje, ale myślę, że jeżeli dobrze nie zabezpieczysz
tych agawek to jak przyjdzie duży mróz nie będą miały szans.
Tak myślę jak byś otoczyła je czymś lub nałożyła jakąś skrzynkę bez dna, wypełniła np. trocinami
i dopiero przykryła czymś nieprzemakalnym to moooooooże.
Życzę powodzenia i pozdrawiam, Krzysztof.
Krystyno, podziwiam Cię za odważne decyzje, ale myślę, że jeżeli dobrze nie zabezpieczysz
tych agawek to jak przyjdzie duży mróz nie będą miały szans.
Tak myślę jak byś otoczyła je czymś lub nałożyła jakąś skrzynkę bez dna, wypełniła np. trocinami
i dopiero przykryła czymś nieprzemakalnym to moooooooże.
Życzę powodzenia i pozdrawiam, Krzysztof.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KaRo, cudowny ogród, przepiękne zdjęcia
Gratuluję sukcesów i życzę wielu kolejnych w nadchodzącym Nowym Roku oraz oczywiście zdrowych, spokojnych Świąt pełnych uśmiechu

Gratuluję sukcesów i życzę wielu kolejnych w nadchodzącym Nowym Roku oraz oczywiście zdrowych, spokojnych Świąt pełnych uśmiechu

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki