Moje zielone nieszczęścia - anoli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stwierdziła, że skoro sama nie mogę nic wymyślić, to ona to zrobi i nawet xenę-suczkę brata wzięła do konsultacji. Mój Sknadik się nie wtrąca, poszedł spać ciamkając kostkę.
Effo a kwitną Ci pomidorki? Ja swoim pomagam w zapylaniu - bo owadów coś malutko - pędzelkiem latam w wolnej chwili :P
Ja jak czuję zapach listków pomidorkowych to też głodna się robię :P Pierwszym podzielę się z miłymi gośćmi :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

anoli pisze: Effo a kwitną Ci pomidorki? Ja swoim pomagam w zapylaniu - bo owadów coś malutko - pędzelkiem latam w wolnej chwili :P
Tak zakwitły. Codziennie potrząsam krzaczkiem ale może lepiej też z pędzelkiem polatam koło nich tak jak Ty :?
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potrząsanie nic nie da - chyba. Moje częściowo z "łapek" owadów, częściowo z mojej zabawy. Można szybciej chemią, ale nie chcę. A pędzelkiem trwa zaledwie parę sekund - tyle ile i tak bym się na nie gapiła :P :oops: "Moczę" pędzelek w jednym kwiatku i tak oblatuję resztę - tylko raz, potem tylko ja się nowe kwitay pojawiają :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonka-pomidorowa mamusia,hihih...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie wiedziałam, że mamusia zjada swoje dzieci :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

No pewnie że zjada...taka kanibalka np! :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Anoli jakie uczone te Twoje pieselki ;:208
Obrazek
A wilec rzeczywiście cudny. W tym roku posiałam jakąś nowość - wilec pierzasty czerwony :roll:
Zobaczymy co to będzie? Jak na razie wykiełkował, więc nie jest źle :lol:
Wypatrzyłam kwitnącą marantę :lol: Mi też zakwitła 2 tyg. temu. Z żalem, ale oberwałam kwiaty... bo osłabiają roślinkę. Jednak na pewno to wiesz.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

czerwony pierzasty wilec? już czekam na fotki....
ja się pobawiłąm w kopciuszka i wybierałam do siewu same jasne nasionka... mam nadzieje, że zakwitnie na niebiesko :lol:

ale nawet jak nie to i tak będzie mi się podobał....

Ilonko... jakież gustowne szeleczki ma psiunia....

:oops: :oops: :oops: która to Zuzia? :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja kwiaty na marancie zostawiam, zresztą i tak ciągle nowe pędy kwaitowe wypuszcza, no i to roślina m. - a jemu kwiatuszki bardzo przypadły do gustu. Nie widzę, by jej to szkodziło :wink:
Zuza to ta większa, z mordkiem na notatkach...Chudzina z przodu to jej najlepsza przyjaciółka - suczka mojego brata - xena :lol: A szeleczki...najzwyklejsze w świecie - xena jest bardzo żywiołowa i obroża mogłaby jej szkodzić :wink:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anoli pisze:Potrząsanie nic nie da - chyba. Moje częściowo z "łapek" owadów, częściowo z mojej zabawy. Można szybciej chemią, ale nie chcę. A pędzelkiem trwa zaledwie parę sekund - tyle ile i tak bym się na nie gapiła :P :oops: "Moczę" pędzelek w jednym kwiatku i tak oblatuję resztę - tylko raz, potem tylko ja się nowe kwitay pojawiają :wink:

Przeleciałam dzisiaj pędzelkiem po wszystkich kwiatach :shock: :shock: :shock: nawet nie wiedziałam a tam już 5 takich półcentymetrowych pomidorków rośnie :D są takie maniunie, że trzeba dobrze się przyjrzeć żeby je zauważyć, ale grunt, że są no i żeby jeszcze podrosły :;230

Narine pisze:Wypatrzyłam kwitnącą marantę :lol: Mi też zakwitła 2 tyg. temu. Z żalem, ale oberwałam kwiaty... bo osłabiają roślinkę. Jednak na pewno to wiesz.
anoli pisze:Ja kwiaty na marancie zostawiam, zresztą i tak ciągle nowe pędy kwaitowe wypuszcza, no i to roślina m. - a jemu kwiatuszki bardzo przypadły do gustu. Nie widzę, by jej to szkodziło :wink:
Ja u swojej też nie obcinam, dopiero jak już kończy się kwitnienie. Też nie zauważyłam żeby ją to osłabiało, a takie kwiatuszki zawsze trochę pocieszą oko :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się cieszyłam z takich mini pomidorków jak głupia :oops: :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anoli pisze:Ja się cieszyłam z takich mini pomidorków jak głupia :oops: :lol:
no ja to samo miałam :D od razu zawołałam M żeby przyszedł zobaczyć :D tym bardziej, że wysiałam je pierwszy raz. Nawet takie tyci tyci bardzo cieszą :D:D:D
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie pierwszy, ale jak znalazłam teraz pierwszego, takiego niespełna 0,5 cm - to m. zawołałam. A on mi na to: "zawołaj mnie jak się będzie nadawał do jedzenia" :twisted: :lol:
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Ale Wam zazdroszczę tych pomidorków 8) (nie na poważnie :lol: ). Ja w tym roku tak się zabierałam za zakupy roślin, że mam tylko to, co wysiałam. Sadzonek pomidorów nie kupiłam, więc pomidory kupuję i nie mam co nawet marzyć o własnych :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Dorciu nie jesteś sama ja też zazdroszczę tych własnych pomidorków Dziewczynom,ale w przyszłtym roku na pewno zasadzę :)
Pozdrawiam Beata
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”