Mój ogród - Zenobiusz
- grazyna45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2008, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zenku ,milo mi Ciebie poznac.Bylam przed chwila w Twoim ogrodzie i jestem pelna podziwu,zachwytu i sympatii dla tak wielkiego milosnika przyrody.Masz piekny ogrod i te iglaczki,lubisz swierki conica-ja mam na razie trzy,w tym jednego bialego,ktory w tej chwili jest naprawde urodziwy--tak trzymaj dalej-pozdrawiam grazyna45
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Grażynko
Dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa. W naszym ogrodzie jak zauważyłaś
znaczną część zajmują iglaki,które ciągle dosadzamy .
Rynek ogrodniczy ciągle serwuje co raz to nowsze odmiany,które chciało by się mieć,lecz możliwości ogrodu się nie powiększają.Dlatego też dosadzamy już tylko miniatury i to tylko wybrane.
Dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa. W naszym ogrodzie jak zauważyłaś
znaczną część zajmują iglaki,które ciągle dosadzamy .
Rynek ogrodniczy ciągle serwuje co raz to nowsze odmiany,które chciało by się mieć,lecz możliwości ogrodu się nie powiększają.Dlatego też dosadzamy już tylko miniatury i to tylko wybrane.
Pozdrawiam Zenek
- grazyna45
- Od: 3 maja 2008, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zenku,jeszcze raz odwiedzilam Twoj ogrod i stwierdzam,ze nie tylko tu rosna iglaki,ale rowniez kwitki,krzewy i drzewa lisciaste.Ogolnie przepiekny ogrod--zauwazylam tez,ze przy kazdym iglaku jest obrzeze bez trawy z czym jest duzo pracy-wiem cos o tym-ale to daje ladny efekt wizualny.Ja mam problem z jodlami kalif. i koreanska--igly zolkna ,brazowieja i spadaja-moze wiesz,co to moze byc--przedziornik?będę wdzieczna za jakakolwiek sugestie jak z tym walczyc. A z okazji "Dnia niezapominajki"zycze Tobie i Twoim bliskim radosci przebywania wsrod zieleni-pozdrawiam grazyna45
- ZENOBIUSZ
Witaj Grażynko
Dzisiaj ponownie odwiedziłem Twój ogród,który jest piękny i widać w nim ład i porządek.
Wszystko jest wypielęgnowane i dopieszczone,widać tu ręke miłośnika roslinności.
Jeżeli chodzi o iglaki to mamy ten sam problem,moja koreanka ma podobne objawy które bardzo mnie zastanawiają. Brunatnienie i opadanie igieł obserwuję od roku ubiegłego ,i nie zauważyłem na niej objawów chorobowych.Moj znajomy ogrodnik zasugerował mi że przyczyną moga być opuchlaki niszczące system korzeniowy.Jesienią ubiegłego roku i teraz wczesną wiosną podlałem koreankę preparatem Diazinon i czekam na rezultaty.
Zyczę miłego dnia i...
Dzisiaj ponownie odwiedziłem Twój ogród,który jest piękny i widać w nim ład i porządek.
Wszystko jest wypielęgnowane i dopieszczone,widać tu ręke miłośnika roslinności.
Jeżeli chodzi o iglaki to mamy ten sam problem,moja koreanka ma podobne objawy które bardzo mnie zastanawiają. Brunatnienie i opadanie igieł obserwuję od roku ubiegłego ,i nie zauważyłem na niej objawów chorobowych.Moj znajomy ogrodnik zasugerował mi że przyczyną moga być opuchlaki niszczące system korzeniowy.Jesienią ubiegłego roku i teraz wczesną wiosną podlałem koreankę preparatem Diazinon i czekam na rezultaty.
Zyczę miłego dnia i...
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Witaj Zuziu
Dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa.Ja również wybrałem się dzisjaj do Ciebie z rewizytą.Ogród masz piękny i przestronny, jest w nim gdzie poszalec z nasadzeniami .
Krzewy i drzewa które już sadzisz są ładne i za parę lat staną się ozdobą Twojego ogrodu.
Zyczę miłego dnia i dalszych sukcesów w urządzaniu ogrodu.
Dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie i miłe słowa.Ja również wybrałem się dzisjaj do Ciebie z rewizytą.Ogród masz piękny i przestronny, jest w nim gdzie poszalec z nasadzeniami .
Krzewy i drzewa które już sadzisz są ładne i za parę lat staną się ozdobą Twojego ogrodu.
Zyczę miłego dnia i dalszych sukcesów w urządzaniu ogrodu.

Pozdrawiam Zenek