Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Marto,
jaka piękna biała rabata :)
Bardzo dużo wciąż u Ciebie kwitnie, nie widzę jednak heptakodium.
Znasz ten krzew?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś mam, ale takiego pysiutkiego że nie wiem kiedy zechce się rozróść. Mam dla Ciebie takiego z bordo liśćmi i kwitnie początkowo na żółto. Chyba nie widziałam takiego u Ciebie. Marta ale te śledzie pyszne ;:196 Dzisiaj całe FO huczy o Twoich śledziach ;:306 Dobrej nocy i do następnego ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Magdziu,cieszę się ,ze podoba ci się ta biała rabata ,chociaż bardzo prosta ,bo wrzosy ,rozchodniki ,złocienie i zimowity to takie pospolite rośliny,ale w całości dały chyba fajny efekt,tak w ogrodzie dużo jeszcze kwitnień ,heptakodium chińskie znam ,ale nie mam w swoim ogrodzie ,jakoś tak mi umknął :uszy ,pozdrawiam :wit

Teraz zapraszam do ogrodu ,trzeba wykorzystać ostatnie chwile kwitnień ,zdjęcia zrobione w piątek ,nie zdążyłam wstawić ,bo imprezowałam ;:306

Constanze Mozart
Obrazek

Obrazek

Rosengrafin Marie Henriette
Obrazek

Jasmina
Obrazek

Afrodyta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden 85
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jastruń
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnąca kępa irysa ,a w tyle kwitnące dalie
Obrazek

floks Delta
Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marto,
czasem wcale nie trzeba wyszukanych roślin do stworzenia wyjątkowego efektu.
Twoje biała rabata jest tego przykładem.
A heptakodium polecam - nie marznie, nie choruje, szybko rośnie, ma niewielkie wymagania, pięknie kwitnie i pachnie.
czasem zdąży zawiązać owoce - wtedy przebarwia się na podobny kolor, jak hortensje bukietowe.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś, Ty chyba masz podobnie ciężką glinę, jak i u nas, ale widzę, że masz wrzosy posadzone, rosną sobie razem z pięknymi białymi rozchodnikami. Zdradź mi proszę, jak przygotowałaś dla nich glebę, z czym mieszałaś, na jaką głębokość? Czy musisz je podlewać, czy dają radę bez podlewania? Bo ja nie zamierzałam mieć żadnych wrzosów u nas, ale tak się zdarzyło, że mam ich teraz troszkę i szkoda mi by było je zmarnować.

Języczka od Ciebie i poziomeczki są na razie w donicy na balkonie, bo dziś nadal tak brzydko, że zostaliśmy w Krakowie.
Ale na taką pogodę bardzo dobra jest rozgrzewająca zupka z dyni. :)
Dzięki za kolejne miłe spotkanie, a bardzo żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu u Ciebie, ale to da się nadrobić. :wink: ;:196

P.S. Twoja pasta paprykowa jest P Y S Z N A !!!!!!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WOW ;:oj , teraz to dałaś pokaz. Cudownie, biała alejka naprawdę świetnie wyszła, a dalie masz rację , takie widoki wynagradzają trudy z nimi związane. :uszy
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rety jak ten ogród się zmienia. Zupełnie jakbym widziała zupełnie inne miejsce niż to w którym byłam ;:oj A ten srebrzysty rozchodnik, cudowny.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ;:196 w twoim ogródku można się zapomnieć, zostawić gdzieś w oddali problemy i upajać się wspaniałymi widokami.
Winogrona wspaniałe a dalie to istne cuuuuda.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzień smutny ,deszczowy ,ale i taki trzeba przeżyć ,ja nawet co nieco zrobiłam w ogrodzie odpowiednio ubrana ,wypieki potem miałam na policzkach cały wieczór,jak przyszłam do ciepłego pomieszczenia ,Boguś przywiózł dużo liści z kalafiorów i już jest pół kompostownika ,zasypałam wszystko obornikiem z gołębi to szybko się przerobi i będzie na wiosnę nowa ziemia :heja .

Marysiu,widziałam ten malutki rozchodnik u Ciebie ,jak przyjedziesz to dostaniesz większy :uszy cieszę się ,że śledzie smakowały,to miłe,nie mam rozchodnika co początkowo kwitnie na żółto ,a potem jak kwitnie ?pozdrawiam ;:196

Magdziu,ja też uważam ,że najprostsze formy są najpiękniejsze,i milo czytać ,że ta rabata się podoba ,a o heptakodium pomyślę ,pozdrawiam :wit

Dario,pod same wrzosy wsypałam w niewielką dziurkę,no trochę większą jak doniczka wrzosu kwaśnej ziemi i tyle ,a obok rozchodniki rosną w obojętnej ziemi z worków i kompostowej,jak czasem podlewam bo bardzo sucho to te wrzosy też ,ale nie często ,myślę ,że Twoje raz na tydzień też wystarczą gdyby była susza,wrzos kocha słoneczko ,a u Ciebie chyba go pod dostatkiem ,więc powinny dać radę ,masz rację zupa dyniowa bardzo rozgrzewająca ,ja dzisiaj miałam rosół też rozgrzewający,jak się poprawi na polu to zapewne przyjedziesz ,cieszy mnie ,ze pasta paprykowa smakuje,pozdrawiam ;:196

Dorotko,witaj ,jaki tam pokaz ,są lepsze pokazy ,ale ciesze się ,że jakoś ta biała alejka wyszła ,a w tamtym roku w jesieni ją zaczęłam ,a na wiosnę rozmnożyłam swój rozchodnik i już tak wszystko wygląda,jakby zawsze tam było,dalie uwielbiam i nawet nie ciężko mi z nimi robić ,pozdrawiam :wit

Aniu,tak zmienia się cały rok ,ciągle coś innego kwitnie i on ciągle inny,wtedy rozchodniki nie kwitły a teraz wylewają z rabat,a biały jest taki subtelny,pozdrawiam :wit

Ewuniu,cieszę się ,że w moim ogrodzie można zostawić problemy za drzwiami,życie nieustannie nam je przynosi ,ja też czasem nie mam siły już ich odpierać ,ale trzeba by było się poddać ,więc idę do ogrodu ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszedł czas rozchodników to może od nich zacznę spacer po ogrodzie,zapraszam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bardzo niziutki rozchodnik ma 20 cm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitł pięknie pachnący jaśminowiec
Obrazek

róża okrywowa
Obrazek

dyniowisko
Obrazek

dyniusia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia
Obrazek

Barbula
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Martuś, no nie mogę się napatrzeć na tę Twoją białą rabatkę. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Biały rozchodnik wygląda jak delikatna mgiełka, z wrzosem tworzy idealne połaczenie ;:63 Barbula piękna. Już kilka razy się z nią spotkałam na forum i zawsze się nią zachwycam. Szkoda, że ona podobno wrażliwa na niskie temperatury, u mnie by się nie utrzymała. Bedę cieszyć nią oko u Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś u ciebie to jeszcze całkiem lato ;:oj
Piękne rabaty z pięknymi kwiatami ;:333
Bardzo zaciekawił mnie te kwitnący irys .On tak ma ,że kwitnie o tej porze czy coś mu się pokreciło :wink:
Dalii to masz całkiem sporu i wszystkie piękne :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto, pieknie się wszystko prezentuje; trawy, kwiaty nabierają jesiennych barw! Dyniowisko całkiem pokaźne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś kwitnie wcześnie na żółto, a potem usycha i w czasie gdy kwitną pozostałe brązowieje :wink: Miałam Ci go dać, ale ten deszcz wszystko pokrzyżował ;:124 a szczególnie jak chodzi o rośliny. Nikomu nic nie dałam ;:222

Oto on
Obrazek

Dzisiaj może nareszcie da się wyjść do ogrodu, bo słońce próbuje się przebić przez chmury. Pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”