Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Ach, piękna jest ta róża Silesia - niestety nie znalazłam jej opisu....
To trzecie jej zdjęcie jest niczym róża Grande Amore w pąku ;:215
Fajnie, że powiększyłaś te ostatnie fotki ;:215
Awatar użytkownika
Ladys
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2016, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beaby i Reniak - pozwolę sobie odpowiedzieć za Jadzię, może mnie nie przepędzi :oops:

Różę Silesia wyhodował p. Onderka z Czech w r 1993, róża wielkokwiatowa, jest to mutacja Barkarole.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WŁADZIU dziękuję ;:196 swoją Silesię kupiłam w szkółce pana SIPA Tu na HMFie jest większość moich fotek tej róży dodanej przez moją psiapsiółkę, bo nie było tam wtedy żadnych jej fotek http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 5517&tab=1 To rzeczywiście spot Barcarole. Niestety jak na razie to jej pierwszy kwiatek w tym roku tak długo wyczekiwany .Mam ja już od 2012 a wciąż ma tylko 2 łodyżki ,a jest to już jej trzecia miejscówka .Wybredna nigdzie sie jej nie podoba i gdyby nie miała tak cudnego kwiatu dawno opuściłaby mój ogródek .Niestety też łapie u mnie plamistość tak jak Barcarolle, której dawno się pozbyłam lecz teraz znów ukorzeniam sobie jej patyczek,bo jest piękna .Róże chwytają plamistość szczególnie wczoraj zauważyłam na Purple tiger i Gartentraume lecz to tylko dolne listki, Burgund też ma parę takich listków, lecz to nie tragedia.Kiedyś planowałam sobie ,żeby zebrać wszystkie czarne róże oczywiście czarne w pąku tak jak Silesia, Barcarole, Isabel renaissance, Burgund 81 ,Astrid grafin von Hardenberg. Zauważyłam ,że jednak pryskanie profilaktyczne Bioseptem daje pozytywne efekty ;:333

BEATKO te małe fotki dlatego ,że zapomniałam kliknąć na pełny rozmiar a potem już nie chciałam ich usuwać.Te są z innego hostingu lecz pod koniec roku może ich nie być, dlatego wolę większość fotek wysyłać z Fotosika gdzie mam abonament.Powinno tak być ,że jeśli w danym miesiącu nie wykorzystasz limitu powinien przechodzić na następny miesiąc .Raz pokazuje się więcej fotek a wiosenne miesiące jest luzik

RENIU Silesię mam od Sipa z czeskiej szkółki .O Silesii jest tylko parę wzmianek na HMFie są tam też moje fotki wstawione przez Basię [kiedyś była tu też z nami] lecz dalej się przyjaźnimy.Gdy Silesia pokazała pierwszy kwiat byłam nią olśniona ;:167

TERENIU Silesia rzeczywiście jest piękna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Jadziu czy ty widziałaś jak blisko nas przeszła wczoraj trąba powietrzna?
Chorzów cały w powalonych drzewach... ;:145 U ciebie było spokojnie?U mnie tylko zakręciło i taki wiatr się nagle zrobił z ulewnym deszczem... :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU ano widziałam przecież w Bytomiu też coś tam powaliło, w Siemianowicach. U mnie było spokojnie tylko ściana deszczu się nagle pojawiła z ogromnym wiatrem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu ona później wychodzi więc przekopałaś albo wyplewiłaś ;:108 Ładna Silesia...jeszcze ładniejsza :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To się znowu porobiło z tą pogodą. Trąby powietrzne? Na szczęście u mnie tylko ulewny deszcz, a potem deszczyk. Ale ja już mam dosyć deszczyków wszelakich ;:222 Chciałabym wreszcie trochę się wygrzać na słoneczku. Silesia-cudna ;:oj I te jej paseczki ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A to może dlatego nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają na różnych wątkach.
Jak zobaczyłam dzisiaj Chorzów to aż się wierzyć nie chce, że taka trąba powietrzna tam przeszła. Ciarki na skórze...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO tragedia nawet cmentarz ucierpiał .Też oglądałam te fotki i to można powiedzieć niedaleko mnie, bo tylko 0,5h tramwajem
IWONKO teraz ma być cieplutko to zdążysz się jeszcze wygrzać na słonku .Silesia urzekła mnie od pierwszego kwiatu i gdyby nie to to dawno puściłaby mój ogródek ,bo jest okropnie chorowita i słabo kwitnie .Trzymam ją z sentymentu
MARYSIU korzonki wiosna były całe czarne i wysuszone ,bo miałam zaznaczone gdzie ja posadziłam .Dzisiaj spoglądałam i w dwóch miejscach wychodzą mi jakieś roślinki i nie wiem co to .Muszę czekać aż zakwitną :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Patrzcie jak to sprawiedliwość na tym świecie, u Was trąby, ulewy a u mnie sucho. Gdybyście dmuchnęły trochę w moją stronę, wszyscy byliby szczęśliwi. Jadziu masz piękne róże, Twoja Bordure mnie urzekła, ale chciałam się zapytać o Twiggy's Rose, przymierzam się do niej od 2-ch sezonów i nie mogę się zdecydować. Zadowolona jesteś z niej?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu róże tak ładnie jeszcze wyglądają, u mnie też w końcu słonko zaświeciło, więc i różyczki jeszcze może trochę pokwitną :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj Baba róża Silesia jest śliczna i ta nie pełna fioletowa ;:138 masz dużo ślimorów :?: u mnie trochę a po prostu wieczorami nie chodze żeby ich nie spotkać 8i uważam ,że mam mało :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu czy ja dobrze widzę ;:oj ;:oj różanecznik Ci zakwitł ???
Różyczki prześliczne a kropelki deszczu jeszcze dodają im uroku ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU no widzisz co sie u mnie dzieje nawet Rh kwitną .Dzisiaj z ciekawości sprawdzałam także mojego różanecznika dahurskiego on też ma mnóstwo pąków i fajnie zmężniał.Lubię robić fotki po deszczu są pełne uroku

Obrazek

KAROLCIA miło się tego słowa słucha .O ślimakach mi nawet nie wspominaj bo zaraz dostaję drgawek .One mi wykończą wszystkie rosliny.Biedna dalia nie może pokazać się z tej najlepszej strony wciąż jest pożerana ;:222 Te dranie nawet wchodzą do plastikowego kompostownika przez najmniejsze szparki :evil: Wciąż je stamtąd wyciągam bo tam żarełka w bród i jest gdzie złożyć jaja

Obrazek

IWONKO nie wszystkie wyglądają ładnie parę jest takich chorowitych lecz to nie tragedia- ujdzie w tłoku :wink:

Obrazek

Obrazek

DAYSY no widzisz nie lepiej ,żeby było po równo podzielone ten deszcz .U jednych susza a gdzie indziej zbyt dużo jak np u naszej Joli z Zaczarowanego ogrodu czy u Ani [tara] obie narzekają na nadmiar wody.Jeśli 2 sezony zastanawiasz sie nad kupnem Twiggy's Rose to wreszcie trzeba spełnić swoje marzenia.To zdrowiutka róża chętna do kwitnienia ma cudne kwiaty które przy przekwitaniu płowieją lecz to żaden mankament i tylko słabo pachnie . Może jeśli będzie na słonecznym miejscu lepiej będzie kwitła. Dla Ciebie Twiggy's Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to Merlin również piękna Harkneska
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu piękna ta Merlin już dwa razy do niej podchodziłam , ale teraz na jesieni będzie już moja , jak czytałam to również pięknie pachnie prawda ? ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”