WŁADZIU dziękuję

swoją Silesię kupiłam w szkółce pana SIPA Tu na HMFie jest większość moich fotek tej róży dodanej przez moją psiapsiółkę, bo nie było tam wtedy żadnych jej fotek
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 5517&tab=1 To rzeczywiście spot Barcarole. Niestety jak na razie to jej pierwszy kwiatek w tym roku tak długo wyczekiwany .Mam ja już od 2012 a wciąż ma tylko 2 łodyżki ,a jest to już jej trzecia miejscówka .Wybredna nigdzie sie jej nie podoba i gdyby nie miała tak cudnego kwiatu dawno opuściłaby mój ogródek .Niestety też łapie u mnie plamistość tak jak Barcarolle, której dawno się pozbyłam lecz teraz znów ukorzeniam sobie jej patyczek,bo jest piękna .Róże chwytają plamistość szczególnie wczoraj zauważyłam na Purple tiger i Gartentraume lecz to tylko dolne listki, Burgund też ma parę takich listków, lecz to nie tragedia.Kiedyś planowałam sobie ,żeby zebrać wszystkie
czarne róże oczywiście czarne w pąku tak jak Silesia, Barcarole, Isabel renaissance, Burgund 81 ,Astrid grafin von Hardenberg. Zauważyłam ,że jednak pryskanie profilaktyczne Bioseptem daje pozytywne efekty
BEATKO te małe fotki dlatego ,że zapomniałam kliknąć na
pełny rozmiar a potem już nie chciałam ich usuwać.Te są z innego hostingu lecz pod koniec roku może ich nie być, dlatego wolę większość fotek wysyłać z Fotosika gdzie mam abonament.Powinno tak być ,że jeśli w danym miesiącu nie wykorzystasz limitu powinien przechodzić na następny miesiąc .Raz pokazuje się więcej fotek a wiosenne miesiące jest luzik
RENIU Silesię mam od Sipa z czeskiej szkółki .O Silesii jest tylko parę wzmianek na HMFie są tam też moje fotki wstawione przez Basię [kiedyś była tu też z nami] lecz dalej się przyjaźnimy.Gdy Silesia pokazała pierwszy kwiat byłam nią olśniona
TERENIU Silesia rzeczywiście jest piękna