Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i byłam na działce, poszperałam i znalazłam.Gabriela pisze:Dorotko musiałabym sprawdzić ale mam opisy na działce. Och ta moja skleroza mam tak zawsze zimą. :Pkorzo_m pisze:Gabrysiu piękny jest ten powojnik,czy nazywa on się Andromeda? Pozostałe zdjęcia kwiatów też fajne. Pokazuj jak najwięcej.
Dorotko ten powojnik to:Dr. Ruppel i jeszcze mam jednego którego nie pokazywałam do tej pory, to Vyvyan Pennell,
niedługo go pokażę.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu ten powojnik również piękny, lilie białe rewelacja. Przypominają mi ogródek mojej babci, wiele, wiele lat temu rosły w nim takie lilie jak u Ciebie, taki piękny zapach roznosił się obok. Jak popatrzyłam na Twój ogródek wróciły wspomnienia, szkoda,że ten już dawno minął.
Zdjęcia pokazują pięknie zagospodarowaną działeczkę, miło popatrzeć.
Zdjęcia pokazują pięknie zagospodarowaną działeczkę, miło popatrzeć.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Gabriela
Doroto, na zdjęciu ten powojnik nie przedstawia się takim jaki jest, on ma kwiaty pełne które kwitną na starszych pędach. Ten ma pojedyncze ,bo był obcięty do ziemi (miałam z nim problemy) i są to jednoroczne pędy. A wspomnienia...korzo_m pisze:Gabrysiu ten powojnik również piękny, lilie białe rewelacja. Przypominają mi ogródek mojej babci, wiele, wiele lat temu rosły w nim takie lilie jak u Ciebie, taki piękny zapach roznosił się obok. Jak popatrzyłam na Twój ogródek wróciły wspomnienia, szkoda,że ten już dawno minął.
no cóż, dobrze że są tak miłe.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu, ten powojnik na jednych zdjęciach jest fioletowy, na innych niebieski. Jaki ma kolor w rzeczywistości: bardziej fioletowy, czy bardziej niebieski? Jakikolwiek by nie był - jest piękny, ale chciałabym wiedzieć...
Szkoda, że masz lilię królewską
bo wcześniej widziałam lilię białą (candidum) i myslałam, ze może wymienię z Tobą królewską na białą, a tak nici z misternego planu 
Szkoda, że masz lilię królewską

- Gabriela
Izo to są dwa różne powojniki jeden jest bardziej fioletowy a drugi niebieski.chatte pisze:Gabrysiu, ten powojnik na jednych zdjęciach jest fioletowy, na innych niebieski. Jaki ma kolor w rzeczywistości: bardziej fioletowy, czy bardziej niebieski? Jakikolwiek by nie był - jest piękny, ale chciałabym wiedzieć...
Szkoda, że masz lilię królewskąbo wcześniej widziałam lilię białą (candidum) i myslałam, ze może wymienię z Tobą królewską na białą, a tak nici z misternego planu
A co do lilii to nie widzę problemu