Aniu fajnie ,że jesteś
U mnie też róże których nie spodziewałam się na utratę
muszę jeszcze trochę poczekać może "odbiją".
Z niecierpliwością czekam na deszcz u Ciebie glina to tego tak nie odczuwasz
u mnie popiół , nie mogę nic przesadzać ciągle czekam ,czekam
evastyl storczyki dwa z trzech kwitną a ponieważ są, to pierwsze rośliny tego typu
to na razie nie martwi mnie ,że Regina nie jest częściowo biała .
jednak wybierając sadzonki trochę kierowałam się kolorem .
Czytałam gdzieś na forum ,że w pierwszym roku nawet może tak być
-ważne jest że tak mnie cieszą i wymarznięcie kilku róż mnie już tak nie martwi.
Madzia
Madziagos była u mnie też kupiła sobie storczyka / już nawet nie pamiętam jakiego/
i chyba nie będzie taki jakiego kupowała u niej jeszcze nie kwitnie ale jest pączek i nadzieja na kwiatka.
Mój pupilek
Joluś przespacerowałaś cały ogród ,czytając uśmiechałam się do Ciebie
Kamienie ciężkie ale pomagałam sobie przy większych wózeczkiem
jeszcze na razie macierzanka mocno się nie rozrosła sama czekam na efekty.
Pergolę mocował mi mojej synowej tata ,taka mądra to ja jeszcze nie jestem
Pergola była w kilku częściach najgorzej było ją przymocować do ziemi ale jakoś się udało
Na grządce warzywnej największa jest sałata i rzodkiewka szczypiorek .Siana marchew nie wzeszła ale rośnie już kilka ogórków
i fasolek szparagowych podhodowanych w domu jednak na noc je przykrywam .
Róże czerwone pienne z rudbekią w tak ostrym kontraście muszą być widoczne na odległość
ale ścieżka przy której rosną zawsze była taka nijaka może teraz coś z tego wyjdzie -zobaczymy.
cyma2704 czytałam ,że wymarzły Ci niektóre trawy u mnie, też niektóre jeszcze śpią
a ubiorek rośnie u mnie od dawna ,po przekwitnięciu ścinam go a jego miejsce zajmują róże okrywowe frei i hortensje ogrodowe
W ogrodzie kwitnie jeszcze jedna magnolia NN lekko pachnie i rośnie w formie krzewu ma już kilkanaście latek .
Całe w kwiatach, są też jabłoneczki ta mała bardzo pięknie pachnie i wolno rośnie ale może to i dobrze
Jadziu a myślisz ,że ja nie mam obaw co do storczyków zimy, są takie co roku inne trudne do przewidzenia
ale radoch jest oglądając kwiaty takich roślin
Tulipany w tym roku u mnie to niewypał masę ich pogniło tylko kilka pojedynczych kwitło
i irysy mają już pączki