Moje zielone nieszczęścia - anoli
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zamiera tylko ten czerwony kwiat, a z boku roślinka wypuszcza nowe rozety 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... +l%B6niaca
Tu jest sporo informacji
A Twoja ze zdjęcia jest duża i warto o nią zadbać, bo wygląda efektownie ze względu na liście
Tu jest sporo informacji

A Twoja ze zdjęcia jest duża i warto o nią zadbać, bo wygląda efektownie ze względu na liście

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- anczarn
- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
To roślinka to na 100% frizea lśniąca jeżeli chcesz aby wydała jakąkolwiek odnóżkę to szybko ja przesadź w jakieś przepuszczalne podłoże, bo to co ma nie wygląda ciekawie. Podlewaj wodą z odżywka dla zielonych i dbaj żeby zawsze było jakieś 2-3cm wody w kielichu (rozecie) przy każdym podlaniu ta wodę wymieniaj, wtedy będą jakieś szanse na odnóżkę... ale przyznam że już powinny być 

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Przesadziłam ją od razu po otrzymaniu, szkoda, że nie widziałam jej kwiatu bo to by wszystko mi wyjaśniło. Miałam jednak nadzieję, że to echmea, ma dużo ciekawsze kwiaty. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Ciekawe, moja widać z gatunku tych leniwych, nic nie wypuszcza nigdzie
Przemo, jeśli tu zajrzysz, to mam pytanko co do Areki. Nie puszcza młodych liści,teraz zima to zrozumiałe.Ale może uda Ci się wytłumaczyć mi, jak te nowe listki wyrastają...na razie dwie gałązki uschnięte, trzecia też sucha, wysunęła się z orzeszka gdy jej dotknęłam.
Poza tym bez zmian. 

Przemo, jeśli tu zajrzysz, to mam pytanko co do Areki. Nie puszcza młodych liści,teraz zima to zrozumiałe.Ale może uda Ci się wytłumaczyć mi, jak te nowe listki wyrastają...na razie dwie gałązki uschnięte, trzecia też sucha, wysunęła się z orzeszka gdy jej dotknęłam.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ilonko mój M na dobrej drodze

Wczoraj kupiłam medinillę,najpierw mi się dostało,że:"po co" i inne,ale jak mu pokazalam w necie,jak ona pięknie kwitnie(moja bez kwiatów),jakie ma wymagania,to już nic się nie odzywał.A jakąś godzinę pózniej zapytał,czy kwiatka przesadziłam...
.Czyli-jest nadzieja!A jak mu jeszcze powiedziałam,że to wielka okazja była,bo z 90 przecenili na 26,to już zaczął się szeroko uśmiechac
.

Wczoraj kupiłam medinillę,najpierw mi się dostało,że:"po co" i inne,ale jak mu pokazalam w necie,jak ona pięknie kwitnie(moja bez kwiatów),jakie ma wymagania,to już nic się nie odzywał.A jakąś godzinę pózniej zapytał,czy kwiatka przesadziłam...

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...