Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Właśnie u siebie pisałam o tulipanach ;:108 Moje też niestety lichutko powschodziły i raczej nie ma to nic wspólnego z nornicami, bo moje sadzone w koszyczkach.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
x-ja-a

Post »

Melduję, że u mnie tulipany (te co jestem pewna, że to tulipany ;:306 ) wzeszły, ale też jako liście. To co ma pąki to nie jestem pewna czy to tulipany...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj wykopałam jeden koszyczek widząc ,ze jakieś 2 zdegenerowane badylki wychodzą .Niestety wszystko puste zostały tylko śmieci z wielkiego koszyka tulipanów ;:174 Tolinko cudniasta ta Koko- loko podobna do Cafe panienki śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko, u mnie sporo tulipanów zgniło przez zimę. Myślałam, że to wina donic, w których rosną, ale wybieram takie z mocno ażurowym dnem i nie ma zasady.
Ładne sadzonki róż. Teraz chyba będą miały optymalne warunki do startu. Moje częściowo sadziłam w te gorące dni. Zanim przeniosła sadzonkę z tunelu do wykopanego dołka, już najmniejsze korzonki obsychały - kompletne szaleństwo.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Róże wypasione! Posadzone?
Hiacynty masz takie bogate! Ja dawno nowych nie sadziłam, ale patrząc na tegoroczne, postanowiłam, że kupię jesienią z 20 cebul.
Zawilce wszsytkim kwitną, a u mnie dopiero w pąkach. ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jaga no tak mi smutno z powodu Koko Loko ,ale nie odpuszczę...będę czekać ,musi być moja ,ciekawa jestem czy komuś udało się ją kupić czy w ogóle jej nie mieli.Chciałabym zobaczyć jak kwitnie ,jaki na prawdę ma kolor i kwiat.Miały być na żółto białej rabacie pastelowej dla wzbogacenia koloru :lol: i tylko dziury zostały ;:145

Sabinko a jednak nie tylko u mnie takie spostrzeżenia ;:222 kurcza to chyba ta letnia susza załatwiła nam cebule ;:223
Minervy wzięłam dwie sztuki i liczę że mnie nie zawiedzie ;:333

Aniu i u ciebie problem z tulipanami ;:174 rok rokowi nie równy raz są ładne tulipany a kiepskie inne cebulowe ,w tym roku dostały tulipany ,szkoda nie mogłoby to tak być żeby to wszystko kwitło jak talala ,było by cuuudnie a my szczęśliwe ,no nie mogło ;:223

Daysy u mnie i z koszyków i bez ,liche liście ,albo wcale,a miałam takie piękne fioletowe cały łan ;:145 nie byłoby problemu tylko nie wiem czy ja na nie teraz jeszcze trafię żeby je dokupić ;:174 Pogrzebę jesienią i zobaczę jakie maja cebule ,bo teraz nie chcę już rujnować rabaty.

Jaga dobrze że chociaż maja liście to znaczy że cebule żyją ,u mnie nie ma nawet liści,czyli ...no wiesz co :?

Jadziu widzę że tulipany to problem ogólnokrajowy i ciebie też straty nie ominęły ;:174
Koko Loko jak zobaczyłam to zaraz kliknęłam że musi być moja ...niestety nie starczyło już dla mnie ;:145 ale będę na nią czekać ;:65

Anulka u ciebie też tulipany poszły na wieczne łąki i piszesz że zgniły ,co za rok!
Sadzonki róż przyszły na prawdę ładne ;:108 i masz rację to dobry czas na sadzenie ,pogoda sprzyja ;:333

Miłka wypasione,posadzone .....hiacynty z zeszłego roku i z jesieni więc nie zdążyły się jeszcze wyrodzić ;:108 ale jesienią jeszcze dosadzę ,bo one dłuuugo kwitną , zdobią ,pachną i cieszą ;:167
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Ostatnie ciepłe dni pozwoliły na dokończenie prac ogródkowych tych zaplanowanych ,bo innych to jeszcze całe mnóstwo.
Róże zdązyłam posadzić dosłownie "rzutem na taśmę" przy ostatniej zaczął kropić już deszcz i pada do dzisiaj ,ale przynajmniej nie musiałam podlewać :lol:
Aaaa no właśnie ,czy ja już pisałam że koniec z kupowaniem róż ? Nieee? No to piszę...koniec z kupowaniem róż!!!Po ostatnim sadzeniu mimo że znalazłam chętne łapki do pomocy mam już dość!!!
Zwłaszcza że trafiłam na składowisko odpadów po budowie i wybrałam że trzy wiadra cegieł ,plastikowych rurek i itp. a ziemia była tak sucha i twarda że kilofem można było rąbać ;:219
Teraz pada sobie deszczyk ,taki fajny delikatny i poi moje królewny ,które dosłownie z minuty na minutę mają więcej listków,ładnie zaczynają ruszać byliny ,trawka jest zieloniutka,kwitną żonkile i hiacynty do szczęścia brakuje teraz trochę słonka ,ale podobno pogoda ma się niebawem poprawić ;:3
Przytachałam pudełko z daliami i chyba za bardzo je zabezpieczyłam bo powysychały niektóre na amen! Ładnie przezimowały kalle i mieczyki jutro chyba je powsadzam do ziemi niech tam sobie już rosną.Kalle i Canny pójdą do pędzenia.
Roślinki z parapetów nadają się już do sadzenia ,ale jeszcze mogą być przymrozki,więc trzeba poczekać ,choć łapki świerzbią do pracy ;:173
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tolinko, myślę, że nie wytrwasz w postanowieniu, ale będę Ci kibicować. Ja też sobie tak przyrzekałam, ale musiałabym nie zaglądać do szkółek. Żeby nie internet byłoby łatwiej ;:131 . Wczoraj byłam pod folią patrzyłam na patyczki, powiem Ci, że niewiele przeżyło, można policzyć na palcach ;:224 . A tak ładnie się zapowiadały.
Za to Twoja Princess rośnie ładnie, chociaż nie jest pod osłoną ;:333 Bardzo się cieszę, że chociaż ona dała radę ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Czy Ty masz może u siebie Eden Rose- zamówiłam i nie wiem teraz gdzie ją dać bo jakie realnie osiąga rozmiary
Paulina
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kalle i kanny już mam w donicach jakiś czas. Jestem ciekawa jak będzie z tymi kallami, bo trochę mi te bulwki urosły w zeszłym roku więc może któraś się zdecyduje zakwitnąć. Muszę tylko pamiętać, żeby podlewać i zasilać. Potem pisz, jak Ci idzie z tymi kallami ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tolinko jakże się ucieszyłam czytając Waszą wymianę opinii o Mariatheresia. ;:108 Właśnie posadziłam dwa jej krzaczki. ;:215 Kupując ją wiedziałam, że to świetna róża, nie mniej miło przeczytać to raz jeszcze. ;:215
Bardzo mi przykro z powodu tulipanów. Widzę, że nie tylko u Ciebie źle z nimi. U mnie dla odmiany wzeszły wszystkie tulipany i te nowe i te stare. Na dodatek stare też będą kwitły. :tan
Ciekawi mnie co się stalo z Twoimi? Czy zjedzone cz zgniły? Może zajrzyj choć do jednego koszyczka?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje dalie są już w doniczkach na ogródku .Super przezimowały lecz miałam je w donicach po raz pierwszy bo tak zawsze je z nich wyciągałam .Jedne miałam tylko w gazetach tylko otrzepane z ziemi te również dobrze przezimowały i nie były mocno wyschnięte.Szkoda ,ze nie załapałaś sie na te różyczkę lecz to tylko odwleczona sprawa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15

Post »

Jak bym siebie widziała ;) Róże też udało mi się przed deszczami posadzić i kiedy z ostatnią latałam po ogródku,szukając dla niej miejsca,
gderałam pod nosem,już więcej nie kupuję :P
Ciekawe różyczki kupiłaś,będzie latem co podziwiać ;:138
Przyłączam się też do biadolenia nad tulipanami ubiegłorocznymi,same liście. Muszę zacząć je traktować jak jednoroczne :P
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

O widzę zakupy z floribundy, ja tez czekałam na 3 szt koko loko, ale jak mi zadzwonili że ich nie będzie to trochę zła byłam, ale za to wybrałam zamiast 3 koko loko 4 inne, i nawet spotkała mnie niespodzianka bo ponieważ miałam dopłacić, to nie musiałam w ramach przeprosin :D , oby wszystkie nam dobrze rosły ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nigdy więcej róż? Ja też co sezon tak mówię i psioczę na siebie,że nie dotrzymuję słowa ;:306
Wystarczy,że zobaczę kolejne piękności u dziewczyn i koniec,mus i trzeba kupić ;:303
Dziś u mnie zimno i deszczowo,może jutro się ociepli? Róże dziś przyjechały 3 szt,moczą nóżki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”