justi177 pisze:Monika
Fajna wiadomość o prezentacji twojego ogrodu - jak najbardziej zasłużonej !!!
Ja już często myślę o porządkach w ogrodzie i o tym, jak róże będą cięte wiosną. W tej chwili nie wyglądają najlepiej. Oczywiście nie wszystkie, ale jednak sporo.
W ogóle ogród jest taki jakiś nieporządny o tej porze roku...
Zrobiłam w tym miesiącu do końca swój spis - ewidencję roślin. W końcu wszystko wiem, a nie domyślam się, w końcu wiem jaki jest charakter mojego ogrodu

Coraz bliżej mi do Anglików

Justyś, na niektórych werbenach mam nasionka - czy jest szansa, że się wysieją

Nie ma ich dużo, bo większość zjadły sarny, ale od przodu domu trochę zostało.
Ja też muszę zrobić taki spis

Może zmobilizuję się w tym sezonie

I tak robię postępy, bo zaczęłam zapisywać nazwy nowych odmian irysów, piwonii i liliowców.
-- N 31 sty 2016 16:01 --
Winter pisze:Po raz kolejny wpadłam "tylko" na chwilę, po raz kolejny spędziłam na przeglądaniu Twojego wątku kilkadziesiąt minut, po raz kolejny jestem zachwycona.
Ogród jest magiczny, przepiękny. Można go podziwiać i podziwiać,

Dziękuję
-- N 31 sty 2016 16:03 --
Margo2 pisze:A ja już zaczęłam tydzień temu
Dzisiaj kontynuowałam. Zaczęłam od przycinania drzew. Zimy raczej już nie będzie, a jeśli to bardzo krótka
Tak przynajmniej zapowiadają
Ja już widziałam klucze ptactwa i zastanawiałam się, że one do nas czy od nas?
Jesteś niesamowita

Myślałam, że to tylko ja nie mogę wysiedzieć w miejscu i już w styczniu zaczynam porządki w ogrodzie
-- N 31 sty 2016 16:05 --
rikkuu pisze:Monika, w tamtym roku w lutym sadziłam bratki do doniczek na dworze i na to samo liczę w tym roku

właściwie to bratki w ogrodzie kwitną mi od tamtego sezonu i nawet mróz i śnieg im nie przeszkodził. Jestem w szoku

Tak, bratki są świetne

Ja co roku kupuję miniaturki, które później wysiewają się i kwitną w gruncie i w donicach - teraz też wszędzie pełno siewek. Dzięki temu co roku kupuję mniej, bo mam te swoje z samosiejek.