Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
elaos
500p
500p
Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 6

Post »

Bardzo dużo miałam staśmionych kwiatów w tym roku. Nie wiem czy to kwestia odmian, może niektóre są bardziej podatne? Na początku zostawiłam je, ale wyszły z nich takie potworniaki, że resztę szybko usunęłam.
Sporo mam też jakby staśmionych łodyg, za nic nie mogę rozpoznać, która łodyga jest główna a która to wilk, a chciałam prowadzić pomidory na 1 pęd. Pozostawiałam obydwie odnogi i jedną z nich ogłowiłam za gronem kwiatowym, jak źle trafiłam to będzie samokończący ;:306
Pozdrawiam-Ela

Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wilki staram się obrywać sukcesywnie,ale czasem się trafi taki dobrze wyrośnięty, to go obcinam między 1 i 2 liściem.W tym roku zaszalałem i puścilem na dwa pędy a niektóre jeszcze + odziomek. ;:oj .
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wilki staram się obrywać sukcesywnie,ale czasem się trafi taki dobrze wyrośnięty, to go obcinam między 1 i 2 liściem.W tym roku zaszalałem i puścilem na dwa pędy a niektóre jeszcze + odziomek. ;:oj .
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

kaLO ja co rok tak prowadzę z braku miejsca, da radę Principessa puściła mi się nawet na kilka pędów, owoce nie zdrobniały.
Agata
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22

Post »

Principessa? Nie piszesz przypadkiem o Principe Borghese?
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p5601618 Ja mam takieczarnoziemy i taki sposób prowadzenia to jednak wyzwanie.Póki co wszystkie wyglądają tak i jeden tak .

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Oj tak :oops: , tak to jest jak się robi kilka rzeczy na raz. dziękuję za zwrócenie uwagi. Powinnam napisać Principe Borghese.
kaLo cudowny busz, czarnoziemu zazdroszczę bo sama mam piaski które cierpliwie użyźniam. Ale pomidorki chyba ja lubią bo ładnie rosną.
U ciebie piękne z owocami moje tez nie najgorsze dopiero zaczynają kwitnąć. Późno siałam rozsadę i o całe dwa tygodnie później posadziłam do gruntu. W tym roku z braku czasu były tylko raz przepikowane z siewek do kubków. Traktuję to jako eksperyment na przyszłość.

:;230 :;230 :;230
dopiero teraz otworzyłam linki, jak widzę na jednym wózku z piachem jedziemy. Tylko u mnie w niektórych miejscach w ogrodzie jest mniej tego czarnego ;:306
Agata
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

PaulaPola pisze:Zuzia U Ciebie jak zwykle jest co podziwiać ;:167 Ty to masz rękę :) Na ilu odmianach staneło w tym roku?

Paula,tylko 70 ;:306 bywało więcej.Wiesz z moją ręką jest tak,że ja nie przeszkadzam im rosnąć.Część do gruntu wysadziłam dosyć wcześnie i mimo zimna ładnie zawiązały owoce,ale największy jest Sibirskij Kozyr.
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18

Post »

Oooo to skromniutko w tym roku ;:306 Pół działki sprzedałaś? Bo jak takie ograniczenia wytłumaczyć ?! ;:306
Jeśli chodzi o Kozyra to i ja na niego licze w tym roku. Może w ten weekend będę miała czas się wszystkim dokładnie przyjżeć żeby jakieś pierwsze spostrzeżenia wysnuć. Musze przyznać że jak ja zaczełam mniej skakać koło pomidorów to też mi lepiej rosną :lol: Dużo u mnie Rosyjskich w tym roku. Kilku jestem bardzo ciekawa ;:65
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PaulaPola pisze: Dużo u mnie Rosyjskich w tym roku. Kilku jestem bardzo ciekawa ;:65
Ja nie jestem. Niech nie przyłażą. Mam dwa krzaki NN Krym od Jokaer. ;:202

Agata ,ten z owocami to taka wprawka z pierwszej dekady marca. Wszystkie pozostałe są z Wielkiej Soboty. Faktycznie trochę gęsto.Muszę poprzycinać dolne liście.
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18

Post »

Kalo, ja chocbym chciała to od nich nie uciekne :wink: Mieszkam stosunkowo blisko granicy, w moim mieście sa 2 spore galerie handlowe.... Jak sie zaczynaja wyprzedaże to jest ich multum. Ale wole tych Ruskich na działce :) Ci chociaż nie parkują patologicznie :;230
Awatar użytkownika
justa_be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2014, o 08:00

Post »

U mnie wczoraj oprysk saletrą wapniową, na aurijach pojawiła się SZW i na kilku innych też.
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
jokaer
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 lut 2008, o 08:21
Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem

Post »

Kalo
Mam dwa krzaki NN Krym od Jokaer.
Jak Ci się spisuje, jestem ciekawa, w tym roku go nie siałam.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:333 dobre.
W tym roku okroiłem swoje chciejstwa do 33 odmian co dało w sumie 83 krzaki. Wynik ostateczny nie jest do końca ścisły,bo jest kilka krzewów z doszczepionymi korzeniami od P-20 i jest jeden krzew 5 w jednym, czyli ma na sobie szczepione 4 inne odmiany :D .Jak na razie radzi sobie dobrze. Doszczepienie korzeni P-20 b.pozytywnie wpłynęło na wigor krzewu.Ten w ramce, w pierwszym rządku jest wyraźnie większy niż sąsiedzi a to ta sama odmiana. Ma też zawiązane owoce na pierwszym gronie, pozostałe jeszcze nie.

Obrazek
Jak Ci się spisuje, jestem ciekawa, w tym roku go nie siałam.
Całkiem dobrze.Zwrócę na nie szczególną uwagę, jak pójdę na działkę.

PS.
Kilku osobom wysłałem nasiona odmiany HTP-11. Jak się spisuje? To te 3 masywne krzaczory na fotce kilka postów wyżej .
pomidormen
1000p
1000p
Od: 26 sty 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

PaulaPola pisze:Kalo, ja chocbym chciała to od nich nie uciekne :wink: Mieszkam stosunkowo blisko granicy, w moim mieście sa 2 spore galerie handlowe.... Jak sie zaczynaja wyprzedaże to jest ich multum. Ale wole tych Ruskich na działce :) Ci chociaż nie parkują patologicznie :;230
Na akcji o ile pamiętam był jakiś syryjski, może weźmiesz jednego :;230
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”