W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mietku!!! Trudno mi coś radzić , bo wiem że Diora jest pod dobrą Twoją i wetyranyjną opieką.
Jeśli nie ma ścisłej diety może spróbować coś bardziej smacznie zachęcającego ???
Czasami rekonwalescentki dają się skusić!!!!
Bardzo, bardzo serdecznie podrawiam i trzymam kciuki za Jej powrót do zdrowia.
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

iwika pisze:A ja chce pochwalić się nowym członkiem rodziny :D
Jest u mnie od tygodnia i za nic w świecie już nie chciałam by się roztać. Jak na szczeniaka 8 tyg. to jest grzeczna.
Już ją nauczyłam "siad" i "daj łape" no i ćwiczymy na wystawy bo "czym skoróbka za młodu..."

Imie z metryki to DIAMONDS ARE GIRL'S FRIEND z Czańca(lhasa Apso) a wabi się Sisi mała księżniczka
Obrazek
Twoja Sisi jest śliczna a ta poza wskazuje na książęcy rodowód! :D
Od jakiego "wieku " zaczniecie brać udział w wystawach?
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:Twoja Sisi jest śliczna a ta poza wskazuje na książęcy rodowód! :D
Od jakiego "wieku " zaczniecie brać udział w wystawach?
17 kwietnia kończy 6 mies. czyli może brać udział w klasie szczeniąt. My zaczynamy od Opola 27 kwietnia.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Wypuściłam swoją Viki (bokserkę) do ogrodu by się wysiusiała i pogoniła kilka minut... w tym czasie przyszła listonoszka, otworzyła bramkę i pozwoliła by pies wybiegł (ona często tak robi z moim psem i z psami sąsiadów!). Widziałam to przez okno! Niestety zanim zbiegłam z drugiego piętra to psa już nie było (jakby nie było to zaczyna mi sie 9 miesiąc ciąży więc bieganie raczej kiepsko mi wychodzi). Listonoszka durnie się tłumaczyła, że nie zauważyła psa - O.K. można nie zauważyć ratlerka ale boksera?
Nagoniłam się, nakrzyczałam jak wariatka i do tego zmarzłam a jej nie ma - zapadła się pod ziemię i w dodatku nikt jej nigdzie nie widział :cry: :cry: :cry:
Może gdyby ona była młodsza i byłoby cieplej na zewnątrz to bym się aż tak nie martwiła ale to staruszka do tego schorowana :cry:
Do tego jestem wściekła na naszą listonoszkę :evil: Już kilka razy wypuściła psy sąsiadów i mojego...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorko, na pewno wróci, zobaczysz, nie ma wyjścia, przecie w Wigilię musi Ci nagadać, więc musi być w domu :wink:

Będzie dobrze, nie martw się, nawet stara i schorowana nadal ma węch i po własnych śladach wróci.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Nalewko, chwilkę temu sąsiad mi ją do domu przyprowadził... ufff... ze mnie emocje schodzą a ona zero skruchy! Chyba potraktowała to jako spacerek :lol: Ale co tam... nie będę jej robić scen bo jeszcze uzna następnym razem ( :shock: następnym razem?? ptfu, ptfu!!), że do takiej Panci co robi awantury nie warto wracać :lol:
Ale listonoszkę wzięłam sobie na celownik :twisted: Może przy okazji zażądam wyjaśnienia tych wszystkich zaginionych korespondencji z banku w których były karty z hasłami do bankowości elektronicznej??? No bo z powodu któregoś tam z rzędu wypuszczenia psa nie mogę napisać skargi i domagać się zmiany obsługi :? (tzn chyba nie mogę :? ?)

Dobra... najważniejsze, ze wszystko skończyło się dobrze... teraz oddychamy głęboko!!
:lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Dorko to cudownie, że Twoja bokserka jest juź w domu :D wiem, co to znaczy szukać psa :roll: a listonoszką zajmij się i złóż skargę na niedoręczoną korespondencję :evil: ja na szczęście mam fajnego listonosza, nawet uratował moją ledwo co przywiezioną ze szkółki różę na pniu :wink: bo moja bernardynka lubiła przegryzać pień od takich roślin :wink:
a może warto byłoby założyć na furtkę domofon, wtedy furtka byłaby zamknięta i juź żaden piesek nie miałby szans na ucieczkę
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Moja ślicznotka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

DankaWS ile ma już miesięcy twoja ślicznotka?
Jest z rodowodem czy bez? Ja osobiście kocham wszystkie pieski i te duże i te małe bo każde mają jakąś role do spełnienia. Ja wybrałam kanapowca bo większego do pilnowania domu już mam a chcialam teraz mieć małą przytulanke.

Obrazek

Obrazek
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
BeataG
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 lip 2007, o 20:00

Post »

Wszystkim forumowiczom i miłośnikom psów
Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Iwiko juz Cie informuje - moja Layla ma troszkę ponad 4 miesiące, nie ma rodowodu - ale tatuś miał, i babcia ze strony mamy też - tylko dziadek ze strony mamy nie miał i stąd brak. Generalnie nie zależało mi na tym, żeby rodowód miała, ale żeby była ze sprawdzonego miejsca po zdrowych rodzicach.
Pewnie, że fajnie mieć rodowód, ale moja praca i tak by mi nie pozwalała na częste uczestnictwo.
A Twój piesio też jest słodki, choć na zdjęciach taki smutny - albo senny, albo zamyślony :lol:
Czy też rozpiera go wciąż energia ? bo moja to chyba ma psie ADHD :D
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Oj chyba nie wiesz co to psie ADHD :lol: Zapraszam do mnie :D

Fajne te wasze psiaki ;)
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze:Iwiko już Cie informuje - moja Layla ma troszkę ponad 4 miesiące, nie ma rodowodu - ale tatuś miał, i babcia ze strony mamy też - tylko dziadek ze strony mamy nie miał i stąd brak. Generalnie nie zależało mi na tym, żeby rodowód miała, ale żeby była ze sprawdzonego miejsca po zdrowych rodzicach.
Pewnie, że fajnie mieć rodowód, ale moja praca i tak by mi nie pozwalała na częste uczestnictwo.
A Twój piesio też jest słodki, choć na zdjęciach taki smutny - albo senny, albo zamyślony :lol:
Czy też rozpiera go wciąż energia ? bo moja to chyba ma psie ADHD :D
Layla to jeszcze mały szczeniaczek i ma prawo ją rozpierać energia. ADHD zacznie się ok. 6-7 mies. jak będzie fizycznie dorosła a w główce pstro i zaczną sie ucieczki. Ja to z moją Boną przerabiałam. Jaka ja byłam wściekła :evil: jak szłam na spacer ( jeszcze mieszkałam na blokach ) o godz. 10.00 i nie chciała mi się złapać. Co podeszłam do niej to uciekła i tak do godz. 3.00 w nocy. :twisted: :twisted:

Sisi to prawie aniołek, czasem ją głupawki biorą ale to jeszcze szczeniak. Przy 5 domownikach zawsze ktoś ją wymęczy :wink:
Na tych zdjęciach to musiałam ją dać na krzesło obrotowe bo mi jak szalona latała za mopem i nie mogłam podłogi umyć, jak zobaczyła jaka to wysokość do upadku, to grzecznie czekała aż ją zdejme z krzesła :D

A tak ogólnie to bardzo grzeczny szczeniak ma świetną psichike taką jaką lubie :!: :!:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Mam nadzieję, że energii starczy jej na bardzo długo - jej poprzednik Rocky był energiczny do 10 - 12 roku życia. Dopiero trzy ostatnie lata to względny spokój. Choć nigdy mi nie uciekł - zawsze się pilnował, a Layal na razie tylko w ogrodzie botanicznym biega bez smyczy. Normalnie zawsze jest na smyczy, głównie ze względów bezpieczeństwa, gdyż mieszkamy prawie w centrum miasta.
A Twój psiaczek jest cudny 8)
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p
Od: 12 gru 2007, o 11:03

Post »

Wszystkim właścicielom i sympatykom zwierząt.........

Najserdeczniejsze życzenia:
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija….

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”