Rzeczywiście szkoda żeby pokrzyżowały się z innymi odmianami. Nawet odległość 400-600m to trochę za dużo bo wiadomo, że to trzeba mieć gdzieś blisko żeby podlać itp.
Zgadza się , max. zasięg pszczoły określa sie nawet na 10km , ale przeciętnie nie przekracza kilkuset metrów . Ponadto pszczoła w ramach swego lotu operuje z reguły w relatywnie małym promieniu , rzędu kilkudziesięciu metrów . Słynie raczej z pracowitości a nie próżnego pokonywania przestworzyJankiel pisze:
a mi się wydawało, że pszczoły i trzmiele mają większy zasięg.
Tak, wiem o tym. Po prostu cieszyło mnie, że w ogóle zakwitły pod oświetleniem LED.frant pisze:Lesioc , zakwitł kwiat męski
Zdjęcie jest zrobione przy oświetleniu wyłacznie czerwonymi i niebeskimi LEDami. Korygowałem kolor ustawiając balans bieli z aparacie... ale niestety nie uda sie w ten sposób nigdy uzyskać dokładnego odwzorowania kolorów. Biel liści wynika z faktu, że w oświetlaczu LEDowym w ogóle nie ma źródła światła zielonego - jeżli wytnie sie czerwień i niebeski którym są oświetlone, to zielenie wychodzą właśnie takie blado żółte .lesioc pisze:Nie wiem czy to takie ujęcie tego zdjęcia , ale wyglądają te listki na żółte , niemal białe .
Hmmm.... faktycznie, ta sfotografowana siewka jest najbardziej wybiegnięta w górę, dla tego najłatwiej się ją fotografowało ;). Inne są bardziej zwarte.lesioc pisze:Jest bardzo niedobrze , melon ma liście zielone , łodygę grubszą , całość powinna być zwarta w sobie