Ewelinko ja też ogrodowych mam znacznie więcej

Starca mam od Anetki z forum
Kamo pszczelnik którego miałam był jednoroczny i nie wymagał stratyfikacji, siany prosto do ziemi. Łatwizna
Zaczęłam pracę w tym roku w ogrodzie, a właściwie poza nim od uprzątnięcia terenu wokół posesji (za płotem). W sumie wyszło 2.5 dużego wiadra różnych śmieci.
O tej porze ogród wygląda dość smutno, poszukiwałam więc koloru.
Na początek sikorki. Niektóre iglaki zmieniają barwę zimą ale nie żywotnik wschodni Szmaragd. Jest wyraźnym akcentem.
Dotychczas owijałam go przed zimą włókniną, jednak obecna zima sprawiła że zaniechałam tego.
I mogę się cieszyć jego widokiem
A ten to gdzie się pcha? Seledynowe liście rozchodnika okazałego. Zdarzało się że przemarzał w poprzednich latach przez to że tak wcześnie wyrastał.
Borowo-czerwony rozchodnik i wrzos który na zdjęciu wyszedł zbyt blado w rzeczywistości jest bardziej różowo-czerwony.
Złocisto-zielony jałowiec Suesica Aurea i zimozielony kobierzec z gęsiówki Old Gold, a nad nim jałowiec Blue Alps
Intensywnie zielone pędy złotlina i czerwone derenia
Od kilku lat pierwszym symptomem zbliżającej się wiosny jest dla mnie wzmożona aktywność krecika. Można powiedzieć że on przeciera szlaki wiośnie. No i od paru dni widzę na polach i łąkach więcej kopców