Dumaj, Kasiu, dumaj, a jak już coś wydumasz, to się pochwal.
Przykro mi, ale w temacie róż, to ja jestem całkowity laik.
Dla mnie róża to po prostu róża. No ma kolor ...jakiś, kwiat wielkości ...jakiejś i pachnie bądź nie.
Kasiu, może już wydumałaś?
Jak nie to ja powiem Ci, że podoba mi się Iceberg. Biała zawsze do wszystkiego pasuje. Opinie ma niezłe, długo kwitnie i na mróz wytrzymała.
Mam ją na swojej liście
Lucynko jeszcze 2 lata temu miałam podobne jak Ty podejście do róż. Zaraziłam się jednak różyczką i mogę godzinami rozprawiać o królowych. Nawet zaczęłam zarażać. Moje zamówienie w F obejmuje również róże dla mamy, siostry, sąsiadki i przyjaciółki. Wczoraj koleżanka z pracy mi powiedziała, że przez moje zdjęcia i opowieści też posadzi sobie róże.
Oficjalnie więc stwierdzam, że jestem aktywnym źródłem zakażeń.
Agnieszko to mi namieszałaś, ładna ta Iceberg.
Wydumałam.
Stanęło ostatecznie na:
Abraham Darby,
Ballerina,
Spirit of Freedom,
Bienvenue,
Old Port,
Pashmina,
Lavender Ice
Artemis,
Zamówienie klepnięte, nie kombinuję więcej. Teraz jeszcze dwie piwonie, jeżówka, liliowiec i....czekam na wiosnę
Witaj Kasiu . Przeglądnęłam sobie Twój wątek i muszę przyznać, że bardzo ładnie urządzasz swój ogród. Różyczki pierwsza klasa ja też mam postanowienie noworoczne aby nie kupować róż nn. Koty masz cudne . Z przyjemnością będę obserwowała Twoje ogrodowe zmagania i byle do wiosny, którą już tak niecierpliwie wyczekujemy. Pozdrawiam .
Kasiu, przychodzę i ja do Ciebie z rewizytą. Właściwie byłam u Ciebie już kilka dni wcześniej ale podglądałam tylko Lista róż ciekawa, choć te nazwy niewiele mi jeszcze mówią Poczytam sobie i może coś z tych różyczek u siebie zapodam
Kasiu, same ślicznotki zamówiłaś Też się zastanawiam nad Spirit of Freedom, ale jeszcze się wstrzymałam. Muszę przemyśleć to i owo zanim ostatecznie zdecyduję
Kasiu, zazdroszczę zdecydowania i zamówienia różanego.. u mnie ciągle w toku.
Pashmina i Artemis są też na mojej liście, urzekły mnie w pokazywanych tu ogrodach
A jak córeńka? Wyzdrowiała już?
Widzę, że już zdecydowałaś, jakie różane zakupy uskuteczniasz.
Będzie co oglądać na zdjęciach, gdy zakwitną.
Powodzenia w uprawie i dużo radości z ich pięknych kwiatów.
Tolinko wybór łatwy nie był, mam nadzieję ,że moje pewniaki dadzą piękny popis kwitnienia.
Ewelinko zapraszam do podglądania, cieszę się że Ci się u mnie podoba.
Aniu witaj u mnie. Ja z różami zaczęłam niedawno, ale ta choroba tak szybko atakuje, że ogródka zaczyna brakować. Jeszcze 2 lata temu wiedziałam, że są róże pnące i inne. A teraz to i o rodzajach, i o odmianach mogę odrobinkę podyskutować.
Dorotko Spirit of Freedom urzekła mnie kolorem i kształtem kwiatu. Ciekawe czy będzie grzeczną różyczką i sprawdzi się w tym miejscu.
Agnieszko córcia już zdrowa, tylko śniegu już nie ma. Dziś wymyśliła spacer na hulajnodze- w jej słowniku nazywanej "ohologa"
Lucynko róże, jak to królowe mają pierwszeństwo. Co do reszty to wertuję teraz oferty i ogrody, bo mętlik w głowie nie ustaje.
Witaj Kasiu miło było obejrzeć Twój ogród
Piękna lista róż, wybrałam niektóre podobne , a kilkoma mnie chyba zaraziłaś i chyba dodam je do zamówienia , a miało nie być żadnej róży
Kasiu a wiesz gdzie je posadzisz czy będziesz dumać nad tym dopiero ?? Ja mam tak często , że najpierw kupię a potem myślę a zdaje się, że powinno być odwrotnie .