Danusiu ktoś mój jeżyk Bubu już się zameldował i jest bardzo głodny.
Jacku JacekP lepiężnik coraz poważniej zaznacza swoją obecność. Zauważyłam ostatnio trzy nowe odrosty, wprawdzie malutkie, ale wystają już z ziemi. O jeżyku mam takie samo zdanie ja Ty.
Cebulkom mróz nie zaszkodził i w przyszłym roku 'Advance' zakwitnie jeszcze obficiej.
Marzenko Marzenna77 niektórych wrażliwych roślin jeszcze nie odkryłam, a wczoraj i dzisiaj okrywałam cebulowe, żeby mi reszta nie wymarzła.
Marysiu delosperma lepiężnik niespotykany, ale jak się go już ma, to rośnie jak szalony, właśnie wypuszcza nowe odrosty. U mnie rano spadło trochę deszczu i przez cały dzień było bardzo nieprzyjemnie i zimno. Przed chwilą sprawdzałam i już jest -2.
Pozdrowienia przekażę jutro.
Olu Bufo-bufo u nas też co roku mnóstwo rozjechanych jeży. Mój mieszka i zimuje na działce, czasem sam, a czasem w towarzystwie swoich pobratymców. Mam nadzieję, że Twój jednak Cię odwiedzi.
Aniu sweety mój lepiężnik, to też podarunek od Tereni. Jest piękną rośliną, ale potrzebuje dużo miejsca.
Rośliny okrywam, bo kilka dopiero co rozkwitniętych, już mi zmarzło.
Żanko Michasia1 dziękuję za pochwałę mojej wiosny.
Jeżyk zimował w swoim legowisku na działce i chyba głód go obudził. Dzisiaj rano już pilnował swojej miski.
Stasiu stasia_ogrod masz rację, to piękna, duża roślina, ale trochę ekspansywna.
Moje ostróżki posadzone w gruncie jeszcze nie wystawiły łebków.
Pogoda dzisiaj nieciekawa, trochę padało, ale najbardziej dokuczało zimno i wiatr. Noc będzie mroźna. Może jutro zaświeci słonko i zrobi się cieplej.
Marysiu Maska tak, Bubu już rozpoczął sezon, więc może pogoda się wreszcie poprawi.
Koty wykorzystują każdy promyk słońca, żeby się ogrzać.
U Ciebie jest jednak chłodniej i może więcej cienia. Moje przylaszczki ładnie kwitną, ale cieszynianka skulona przy ziemi i ledwo co rozchyla płatki. O ciemierniki się nie martw, to ich naturalny odruch, bronią się w ten sposób przed zimnem. Jedynie korsykańskiego okrywaj, bo on ze strefy 6.
Noc będzie mroźna, u mnie już jest -2. Podobno dopiero po 10 kwietnia noce mają być zdecydowanie cieplejsze.
Nasionka raczej są co roku, raz więcej raz mniej. Masz więc zarezerwowane.

miłek wiosenny

pigwowiec

szachownica perska

irys Danforda

kamasja Leichtlina 'Blue Candle'

kosaciec żyłkowany 'Alida'

leszczyna pospolita 'Contorta'

szachownica cesarska 'Inodora'

groszek wiosenny

przebiśnieg 'Flore Pleno'

gęsiówka macedońska

cebulica syberyjska