Margito,witaj w moim ogrodzie,widzę ,że jesteś z małopolski,cieszę się ,że wstąpiłaś i podoba się ogród,obwódki kupuję w tartaku ,to takie obrzynki ,tylko wybieram grubsze ,żeby dłużej się trzymały wytrzymują 4-5 lat to zależy od ich grubości,mam ciężką glinę ,a z tymi obwódkami rabaty są trochę podniesione i ziemia tam jest przepuszczalna ,bo z worków,albo kompostu,pozdrawiam i zapraszam znowu
Marysiu,z tym kursem to chyba nieporozumienie,w piątek był 1 egzamin bardzo trudny 32 pytania w 45 minut,trzeba być naprawdę dobrym informatykiem ,nie ma jeszcze wyników, a na koniec kursu tj.22 grudnia będą jeszcze 3 egzaminy,po co mi to ,w piątek wieczór nie było internetu aż do południa w sobotę,w domu moc pracy co chwilę kiszę kapustę ,jutro biorę się za stroiki,słonka nie ma u mnie w ogóle,straszne przygnębienie,musiałam już dzisiaj przyjść do Was ,żeby chociaż zdjęciami z ogrodu się rozweselić,pozdrawiam gorąco i buziaczki dla Ciebie posyłam i piękny uśmiech
Elwi,mój ogród ma 30 arów,jak chodzi o pracę to dużo,ale Twoje słowa mówią ,że warto ,miło,że jesteś i zapraszam znowu
Dorotko,Kasia sprzedaje swoje wyroby ,dowiem sie jej stronę internetową ,ona robi przede wszystkim anioły,ale i inne różności,
Madziu,mój klon Shirasawy ma może 4-5 lat,miło,że spacerujesz po ogrodzie,zapraszam jeszcze ,bo może jest więcej czasu ,żeby coś wypatrzyć dla siebie,ja też bardzo lubię te wspomnienia
Małgosiu,te obrzeża wymyśliłam po to ,żeby rabaty były trochę podniesione i mogłabym wsypać trochę lżejszej ziemi ,bo u mnie bardzo ciężka glina i,żeby trawa nie wrastała w rabaty,
Grażynko,to jakiś owies ,to są młode kępki ,ale jak dorośnie to potrafi zrobić piękną kępę,może znajdę takie zdjęcie ,gdzie jest pięknie rozrośnięta,oczywiście w innym miejscu,pozdrawiam
Kasiu,u mnie w realu też szarość przygnębiająca ,nie chcę tego ,chociaż dobrze ,że nie ma śniegu ,bo jakoś bezpieczniej jeździć samochodem ,a ciągle gdzieś trzeba jechać,niech się ta zima skończy,chociaż jeszcze się nie zaczęła