Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Witaj .. ;:196 dawno mnie nie było..na wstępie mogłabym rzec że jesteś Królową Piwonii... ;:215 Ale wtedy obraziłabym resztę Twojego wspaniałego ogrodu.. ;:138 Odbyłam spacer od samego początku..nadrobiłam zaległości..i jestem pełna podziwu ;:77 Ogrom pracy ale też fantastyczne efekty.Martuś powiedz mi czy ty tego bordowego klona okrywasz na zimę?
Pozdrawiam:))
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margito,witaj w moim ogrodzie,widzę ,że jesteś z małopolski,cieszę się ,że wstąpiłaś i podoba się ogród,obwódki kupuję w tartaku ,to takie obrzynki ,tylko wybieram grubsze ,żeby dłużej się trzymały wytrzymują 4-5 lat to zależy od ich grubości,mam ciężką glinę ,a z tymi obwódkami rabaty są trochę podniesione i ziemia tam jest przepuszczalna ,bo z worków,albo kompostu,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:168

Marysiu,z tym kursem to chyba nieporozumienie,w piątek był 1 egzamin bardzo trudny 32 pytania w 45 minut,trzeba być naprawdę dobrym informatykiem ,nie ma jeszcze wyników, a na koniec kursu tj.22 grudnia będą jeszcze 3 egzaminy,po co mi to ,w piątek wieczór nie było internetu aż do południa w sobotę,w domu moc pracy co chwilę kiszę kapustę ,jutro biorę się za stroiki,słonka nie ma u mnie w ogóle,straszne przygnębienie,musiałam już dzisiaj przyjść do Was ,żeby chociaż zdjęciami z ogrodu się rozweselić,pozdrawiam gorąco i buziaczki dla Ciebie posyłam i piękny uśmiech ;:196 :lol:

Elwi,mój ogród ma 30 arów,jak chodzi o pracę to dużo,ale Twoje słowa mówią ,że warto ,miło,że jesteś i zapraszam znowu ;:65 ;:168

Dorotko,Kasia sprzedaje swoje wyroby ,dowiem sie jej stronę internetową ,ona robi przede wszystkim anioły,ale i inne różności, :tan

Madziu,mój klon Shirasawy ma może 4-5 lat,miło,że spacerujesz po ogrodzie,zapraszam jeszcze ,bo może jest więcej czasu ,żeby coś wypatrzyć dla siebie,ja też bardzo lubię te wspomnienia ;:333

Małgosiu,te obrzeża wymyśliłam po to ,żeby rabaty były trochę podniesione i mogłabym wsypać trochę lżejszej ziemi ,bo u mnie bardzo ciężka glina i,żeby trawa nie wrastała w rabaty, :uszy

Grażynko,to jakiś owies ,to są młode kępki ,ale jak dorośnie to potrafi zrobić piękną kępę,może znajdę takie zdjęcie ,gdzie jest pięknie rozrośnięta,oczywiście w innym miejscu,pozdrawiam :wit ;:168

Kasiu,u mnie w realu też szarość przygnębiająca ,nie chcę tego ,chociaż dobrze ,że nie ma śniegu ,bo jakoś bezpieczniej jeździć samochodem ,a ciągle gdzieś trzeba jechać,niech się ta zima skończy,chociaż jeszcze się nie zaczęła ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Będę wdzięczna ,może coś kupię sobie a konto wiosny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,u mnie wiosna na zdjęciach ,a w realu wielkie ponuractwo ,które i mnie ogarnęło,o straszne być w takim stanie ,ale zaraz będą dalsze wiosenne wspomnienia,pozdrawiam :wit ;:168

Beatko,Twoje słowa trochę mnie budują ,bo ja tego tak nie widzę ,wiecznie są jakieś poprawki ,bo wydaje się ,że coś jest źle ,ogród powstaje w mojej głowie i tak jest robiony ,czasem spontanicznie ,ale robię go tak jak lubię i on jest taki mój -wymyślony i miło ,że i Tobie się podoba,pozdrawiam ;:168

Aguś,spaceruj ,tak się cieszę ,że ten ogród można odtworzyć chociaż w cząstce i przenieść do Twojego ogrodu jakieś układy roślin, ;:108

Beatko Anastazjo,moje paprocie były w ogrodzie w dwóch miejscach ,teraz są tylko w jednym ,właśnie tym na zdjęciu,też ich pilnuję ,ale uważam ,że jeden zakątek z paprociami musi być w ogrodzie,pozdrowienia dla Ciebie ;:100

Reniu,fajnie ,że wpadłaś,tak inaczej jest jak ktoś zechce pospacerować ,wtedy wydaje sie ,że warto pracować w tym ogrodzie,bo on jest nie tylko dla mnie,ale i dla Was ,chciałabym ,żeby każdy znalazł coś dla siebie,buziaki ;:196 klona nigdy nie okrywam na zimę ;:185
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nasze wiosenne marzenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żółty żarnowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to Ciebie chyba dosięgły dotacje unijne i z nich finansowany kurs? ;:oj Czy Ty będziesz certyfikowanym informatykiem :?:
Od razu jak wróciłaś to zrobiło się cieplej i weselej w wątku ;:4 Królują śliczne azalie i rododendrony :D
A do tego jeszcze stroiki i kapusta :uszy Mocno Cię utulam i życzę przetrwania wszystkich przeciwności i całuję Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu przepiękne wiosenne wspomnienia.... aż zapachniało rozgrzanym, przesyconym zapachami kwiatów powietrzem :D
Jak zawsze nie mogę napatrzeć się na Twój ogród, bajeczny o każdej porze roku.... rododendrony i azalie uwielbiam, u Ciebie takie wspaniałe okazy i, takie rozrośnięte i tak dużo odmian.... bajka ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Spaceruję i ja rankiem Martuś w Twoim klimatycznym ogrodzie i napawam się widokami ;:180
Kursu nie zazdroszczę !!! Bo dla mnie to już egzaminy wszelakie ... :twisted: to byłby horror !I z góry dziękuję! ;:185
A Tobie powodzenia życzę ;:196 i szczerze podziwiam ;:4

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś całą zimę zostaje u Ciebie,,, ;:196
Cudne wspominki a żarnowce powalają swoimi kolorami. ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś przyznam, że po obejrzeniu fotek jakoś cieplej się mi zrobiło.
Nawet cienie na trawie wydają mi się przyjemne.
Żarnowiec masz przepiękny i to nie jeden, aż przyciągają wzrok. ;:172
Ech.......oby zima szybko minęła i byle do wiosny. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu przynajmniej na zdjęciach cieplutko, ja siedzę przy kaloryferach, tez ciepło, ale jak spoglądam przez okno to masakra, i zimno, i wietrznie i biało się robi ;:oj
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marto głóg masz piękny. Nadziałce sąsiedzi mają takie duże po dziedzicach, kocham je oglądać jak kwitną ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,na pewno coś wypatrzysz ,bo ładne rzeczy robi,a najlepiej jak nadaje się do ogrodu ;:108

Marysiu,nie wiem jakim będę informatykiem ,ale jakiś certyfikat europejski mamy dostać ,ale mnie nie o to chodziło,chciałam się nauczyć i iść do domu,fryzura już zrobiona ,barszcze i żury ukiszone ,ogród stoi, :uszy ,ale zaraz będziemy spacerować w wiosennym ogrodzie i znowu się nam poprawi humor ,pozdrawiam i buźka ;:196

Aguś,to ta najstarsza część tak już urosła,tak miło czyta się Twoje uwagi ,nawet nie wiem czy tak naprawdę zasłużyłam ,ja widzę ten ogród codziennie i inaczej go odbieram ,tak zwyczajnie,aż czasem jak wstawiam wspomnieniowe zdjęcia to nieraz dziwię sie ,że ten ogród tak wygląda,jak codziennie w nim biegam to czegoś nie dostrzegam ,ale kocham ten ogród ogromnie ,bo cały mój,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:79

Maryniu,mnie też nie o taki kurs chodziło,ale teraz muszę dotrwać do końca,nie można się poddać ,dziękuję za szczere życzenia ,fajnie ,że wpadłaś na spacerek i fajnie ,że mogę sie tym ogrodem podzielić z Wami,to miłe,miłej nocki życzę i pozdrawiam ;:100 ;:97

Kasiu,zapraszam na całą zimę,jak zmarzniesz to ogrzejesz się zimową herbatką ,a może chcesz siewek żarnowców ;:168

Grażynko,żarnowców jest tak dużo ,że muszę ich ograniczać,wszędzie sie nasiały,a zima szybko zniknie ,bo ja jej nie chcę ;:185 buziaki ;:196

Iwonko,u mnie nie biało tylko szaro -ciemno ,beznadzieja,buziaki ;:196

Jadziu,uwielbiam te różyczki głogu ,one mają tyle uroku,i po prostu musiałam go mieć w ogrodzie,pamiętam z dzieciństwa całe aleje obsadzone tym głogiem,pięknych snów życzę ;:19 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj znowu ponuro to wspomnienia będą kolorowe ,pachnące i słoneczne

jabłoń rajska
Obrazek

jabłoń rajska forma płacząca
Obrazek

Obrazek

akacja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

janowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto u ciebie o każdej porze roku jest pięknie.Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”