Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła

Elwirko, dziękuję
Prawdę powiedziawszy sama takie spotkałam po raz pierwszy i dlatego od razu kupiłamHagaart pisze:Poidełko "mucha nie siada" ja też po cichu zazdroszczę.
Ja też chcętakie...
Elwi ja też będę szukać ,może razem będzie szybciej.
aage pisze:Poidełko wpasowało się idealnie a jeszcze jak powstanie koło z kostki![]()
Trzymam kciuki za szybką realizację wszystkich pomysłów
Aniu, oprócz Novalisów i Tranquillity posadziłam jeszcze Herzogin Christiana, Maria Theresia, Stephanie Baronin zu Guttenberg, Parky, Artemisy, Kastelruther Spatzen, White Cover i White Fairy. Myślę, że wszystkie wymieniłamAnaAn pisze:Monia, poidło na kolumnie wygląda świetnie, powiedziałabym nawet klasycznie![]()
Pięknie i konsekwentnie komponujesz swój ogród.
Jakie odmiany, oprócz Tranquility i Novalisów, posadziłaś w tym roku?
Dzięki, Majeczkomajka411 pisze:Moniczko i ja uważam, że świetnie wygląda poidełko na kolumnie.![]()
Idealne miejsce dla niego na tej rabatce.
Ta kocimiętka jest ogromna - mam ich kilkanaście szt. - muszę poprzenosić na nową rabatę w dalsze partie, bo na brzeg rabaty się nie nadaje - za wysoka, a pędy ma sztywne, więc zasłania rośliny. Wydaje mi się jednak, ze będzie ładna w rozkwicie. Po kwitnieniu przytnę i przesadzę.ewamaj66 pisze:Przepięknie to wszystko wyglądaW dodatku Elfe się zadomowiła, więc pewnie kwitnąca będzie zachwycać.
Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła
Tak, kwitła. Elfe mam już czwarty lub piąty sezon. To ładna róża, ale dość wrażliwa na duży spadek temp. zimą - trzeba okrywać. Moja dopiero po przesadzeniu pod murek nabrała formyKLEO1 pisze:Masz Elfe? Kwitła już? Czy ma faktycznie taki waniliowy kolor? Zastanawiałam się nad jej zakupem.
Danusiu, ja również ubolewam nad odejściem z forum Kasidanutab pisze:Moniko pozachwycałam się twoim ogrodem, przypomina mi styl ogrodów francuskich i podziwiam twój zapał do zmian na takiej dużej powierzchni. Ja mam 5 arów i wiem ile to wymaga pracy. W sezonie różanym to będzie bajka. Szkoda że Kasia zamknęła wątek tak bardzo lubiłam podziwiać jej ogród.
piortkowice pisze:Witaj Moniko, masz talent do urządzania ogrodu
WitajMonifd pisze:Witaj Moniko! (kolejna imienniczko u której wpisuję się).
Obejrzałam dwie stronki na szybko i zostaje a do nadrobienia mam 8 części. Wspaniały wieczór się zapowiada.
Gosiu, zarówno altanka, jak i kamienie są od dawnaMargo2 pisze:Monia, kiedy Ty zdążyłaś zrobic to wszystko?
Altanki nie pamiętam z zeszłego roku, to chyba nowe dzieło. Kamienie chyba też, kostka granitowa.
No i zaczęłas rabatkę przeciwległą.
Jakie Ty masz siły
Majeczko, granitami chciałabym wyłożyć na razie koło, a latem, jeśli czas pozwoli (kostka jest), zrobi się ścieżkę. Na razie zaczynamy budowę garażu - niestety sporego i skupienie uwagi będzie temu poświęcone przez najbliższy miesiąc lub dłużej. Nie wiem, czy nawet to koło uda się zacząćedulkot pisze:Monia ale ślicznie będzie wyglądać ta kolumna z poidełkiem, już ślicznie wygląda a jak dojdą te granity to będzie super![]()
A tymi granitami będzie wyłożona cała ścieżka trawiasta czy tylko koło pod kolumnę