Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Przepięknie to wszystko wygląda :D W dodatku Elfe się zadomowiła, więc pewnie kwitnąca będzie zachwycać.
Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz Elfe? Kwitła już? Czy ma faktycznie taki waniliowy kolor? Zastanawiałam się nad jej zakupem.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Moniko pozachwycałam się twoim ogrodem, przypomina mi styl ogrodów francuskich i podziwiam twój zapał do zmian na takiej dużej powierzchni. Ja mam 5 arów i wiem ile to wymaga pracy. W sezonie różanym to będzie bajka. Szkoda że Kasia zamknęła wątek tak bardzo lubiłam podziwiać jej ogród.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko, masz talent do urządzania ogrodu ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwi pisze:Moni, teraz to dopiero cudnie wygląda:
Obrazek
Nie powiem - zazdroszczę... ;:154
Niestety w necie z wyposażenia ogrodowego jest tylko barachło :( Będę szukać dalej, może na niepolskich stronach?
Elwirko, dziękuję ;:196 To poidełko niestety już się nie pojawiło kolejny raz. Nie wiem kto jest producentem, bo nie było metki, która by o tym świadczyła. Jeśli jeszcze kiedyś takie spotkam, to dam znać 8-)
Na zagranicznych stronach nic nie kupowałam do tej pory. Może faktycznie warto poszukać ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart pisze:Poidełko "mucha nie siada" ja też po cichu zazdroszczę.
Ja też chcę :tan takie...
Elwi ja też będę szukać ,może razem będzie szybciej :lol: .
Prawdę powiedziawszy sama takie spotkałam po raz pierwszy i dlatego od razu kupiłam :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aage pisze:Poidełko wpasowało się idealnie a jeszcze jak powstanie koło z kostki ;:170
Trzymam kciuki za szybką realizację wszystkich pomysłów ;:196
;:196 deszcz na razie zastopował realizację, ale mam nadzieję, że szybko wróci słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Monia, poidło na kolumnie wygląda świetnie, powiedziałabym nawet klasycznie ;:oj
Pięknie i konsekwentnie komponujesz swój ogród.
Jakie odmiany, oprócz Tranquility i Novalisów, posadziłaś w tym roku?
Aniu, oprócz Novalisów i Tranquillity posadziłam jeszcze Herzogin Christiana, Maria Theresia, Stephanie Baronin zu Guttenberg, Parky, Artemisy, Kastelruther Spatzen, White Cover i White Fairy. Myślę, że wszystkie wymieniłam ;:218 Niektóre kupowałam po kilka szt.

-- Cz 15 maja 2014 21:11 --
majka411 pisze:Moniczko i ja uważam, że świetnie wygląda poidełko na kolumnie. ;:215
Idealne miejsce dla niego na tej rabatce. ;:108
Dzięki, Majeczko ;:196 :wit

-- Cz 15 maja 2014 21:13 --
ewamaj66 pisze:Przepięknie to wszystko wygląda :D W dodatku Elfe się zadomowiła, więc pewnie kwitnąca będzie zachwycać.
Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła :wink:
Ta kocimiętka jest ogromna - mam ich kilkanaście szt. - muszę poprzenosić na nową rabatę w dalsze partie, bo na brzeg rabaty się nie nadaje - za wysoka, a pędy ma sztywne, więc zasłania rośliny. Wydaje mi się jednak, ze będzie ładna w rozkwicie. Po kwitnieniu przytnę i przesadzę.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1 pisze:Masz Elfe? Kwitła już? Czy ma faktycznie taki waniliowy kolor? Zastanawiałam się nad jej zakupem.
Tak, kwitła. Elfe mam już czwarty lub piąty sezon. To ładna róża, ale dość wrażliwa na duży spadek temp. zimą - trzeba okrywać. Moja dopiero po przesadzeniu pod murek nabrała formy ;:108 .

-- Cz 15 maja 2014 21:17 --
danutab pisze:Moniko pozachwycałam się twoim ogrodem, przypomina mi styl ogrodów francuskich i podziwiam twój zapał do zmian na takiej dużej powierzchni. Ja mam 5 arów i wiem ile to wymaga pracy. W sezonie różanym to będzie bajka. Szkoda że Kasia zamknęła wątek tak bardzo lubiłam podziwiać jej ogród.
Danusiu, ja również ubolewam nad odejściem z forum Kasi :cry: A może jeszcze wróci? ;:224 Dobrze by było ;:108

-- Cz 15 maja 2014 21:18 --
piortkowice pisze:Witaj Moniko, masz talent do urządzania ogrodu ;:215
:D dziękuję
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj Moniko! (kolejna imienniczko u której wpisuję się).
Obejrzałam dwie stronki na szybko i zostaje a do nadrobienia mam 8 części. Wspaniały wieczór się zapowiada. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, kiedy Ty zdążyłaś zrobic to wszystko?
Altanki nie pamiętam z zeszłego roku, to chyba nowe dzieło. Kamienie chyba też, kostka granitowa.
No i zaczęłas rabatkę przeciwległą.
Jakie Ty masz siły ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monifd pisze:Witaj Moniko! (kolejna imienniczko u której wpisuję się).
Obejrzałam dwie stronki na szybko i zostaje a do nadrobienia mam 8 części. Wspaniały wieczór się zapowiada. :wit
Witaj ;:196 Miłego czytania, Moniko :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Monia, kiedy Ty zdążyłaś zrobic to wszystko?
Altanki nie pamiętam z zeszłego roku, to chyba nowe dzieło. Kamienie chyba też, kostka granitowa.
No i zaczęłas rabatkę przeciwległą.
Jakie Ty masz siły ;:oj
Gosiu, zarówno altanka, jak i kamienie są od dawna :lol: Możliwe, że mało pokazywałam :roll: Kamienie były ułożone wewnątrz okrągłej różanki bodajże 4 lata temu, a altanka jest już od początku powstawania domu i ogrodu, więc ma kilka dobrych lat i stoi cały czas w tym samym miejscu. Znalazłam fotkę sprzed 3 lat - zobacz, altanka cały czas taka sama, tylko może teraz bardziej widoczna przy wyprostowanym obrzeżu rabaty :D
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia ale ślicznie będzie wyglądać ta kolumna z poidełkiem, już ślicznie wygląda a jak dojdą te granity to będzie super ;:215
A tymi granitami będzie wyłożona cała ścieżka trawiasta czy tylko koło pod kolumnę :?:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Monia ale ślicznie będzie wyglądać ta kolumna z poidełkiem, już ślicznie wygląda a jak dojdą te granity to będzie super ;:215
A tymi granitami będzie wyłożona cała ścieżka trawiasta czy tylko koło pod kolumnę :?:
Majeczko, granitami chciałabym wyłożyć na razie koło, a latem, jeśli czas pozwoli (kostka jest), zrobi się ścieżkę. Na razie zaczynamy budowę garażu - niestety sporego i skupienie uwagi będzie temu poświęcone przez najbliższy miesiąc lub dłużej. Nie wiem, czy nawet to koło uda się zacząć ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”