Kamasje wykop i porozdzielaj to na drygi rok na pewno wszystkie zakwitną. Wykopuję u siebie co roku i większe cebule sadzę w ogrodzie( te muszą zakwitnąć) a mniejsze na rozsadniku i też w większości zakwitają. Nazwy tego iryska nie znam- nie przykładałem do tego wagi. Jakąś nazwę pewnie ma

Jolu. W większości irysy leżą po tych deszczach. Dzisiaj przy słonecznej pogodzie trochę się podniosły ale za bardzo odkształcone łodygi, by same dały radę wyprostować się. W sierpniu zrobię im roszadę i posadzę w jednym rzędzie wtedy łatwiej będzie zrobić jakieś podpory.
Dzisiaj drugi dzień bez deszczu ale w ogrodzie mokro i niewiele można co zrobić. Dobrze,że dało trawę wykosić, bo jeszcze kilka dni deszczu i chyba kosa by była w robocie,
Teresko. Jak nie masz niebieskiej i błękitnej Kamasji to mogę Ci dać. Przywiozę na spotkanie.
Elu. Ta moja kalina jest koralowa. Czerwone owoce to cała jej ozdoba. Kwiat raczej niepozorny. Rośnie dość szybko. Kalinę japońską Watanabe miała moja córka ale ze względu na duży rozmiar musiała usunąć. Faktycznie ona kwitnie bardzo długo.
U mnie już wysyp kwiatów peonii ale jest jeszcze i dużo pąków.
Peonii drzewiastej nie mama choć miałem okazję w tym roku tanio kupić.
Dzisiejsze pstrykanie w chwilach odpoczynku..

Centractus

Pierwsze róże

Przywrotnik

Pelargonia Vancuwer

Clematis The President

Ostróżki

Naparstnica

Trytoma ma 12 pąków

135 Mieczyków