Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20

Post »

Mam tyle cudeniek a nie mam gdzie posadzić :( jednak nie ma szans żeby jutro skończyć kopać :( mam nadzieję, że w niedziele nie będzie padać to może też pójdziemy, chociaż też bym chciała mężusiowi dać trochę odpocząć. Ech jakoś smutno mi się zrobiło
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochana moja wiosna się dopiero zaczęła, pomyśl w inny sposób, że nawet jak będzie padało to mąż nabierze sił i następnego dnia będzie mu się lżej kopało... a Ty gwiazdeczko masz czas zaplanować gdzie będziesz miała kwiatki , posegreguj je sobie na te które warto dać na pierwszy plan bo są niskopienne, a te wysokie na tył ;:215
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie w Biedr....ce takich cudów nie było ;:oj , chyba się spóźniłam ;:14.Ludzie się chyba rzucili jak bezzębny na suchary :;230 , ale Godecję też mam ha ha :tan
ameliar
500p
500p

Post »

patusia336 pisze:Kochana moja wiosna się dopiero zaczęła, pomyśl w inny sposób, że nawet jak będzie padało to mąż nabierze sił i następnego dnia będzie mu się lżej kopało... a Ty gwiazdeczko masz czas zaplanować gdzie będziesz miała kwiatki , posegreguj je sobie na te które warto dać na pierwszy plan bo są niskopienne, a te wysokie na tył ;:215
Dziękuję kochana ;:196 postawiłaś mnie trochę do pionu i na nogi :D ja jestem tak niecierpliwa, chciałabym żeby wszystko było już, teraz. Ale wiem, że sie tak nie da ;) mimo wszystko potrzebuje czasami takiego postawienia do pionu ;) i dziękuję za boski pomysł z tymi planami! zaraz sobie siądę, pospisuję wysokości i będę miała rozplanowywania na tydzień :D

A u Ciebie wyszło już cosik więcej z siewek? ;)
kajko278 pisze:U mnie w Biedr....ce takich cudów nie było ;:oj , chyba się spóźniłam ;:14.Ludzie się chyba rzucili jak bezzębny na suchary :;230 , ale Godecję też mam ha ha :tan
oj a masz tylko jednego Robala u siebie? może jak mieszkasz w większym mieście to w innej znajdziesz?
U mnie pełno było różniastych! i drzewek owocowych też dużo było! ale ja drzewek nie chciałam :P
a te kwiotk tanioszki po 2,5 i po 3zł więc żal było nie brać :D
Już nie wspominając że nie wiedziałam które brać :D
ale te Begonie mnie tak zachwyciły, te strzępki takie że musiałam wziąć 2 opakowania ;:224

Będę miała na całe lato tyle pięknych kwiatusiów dla Mamy na grób :tan
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie no właśnie byłam u siebie na wsi i już nie było. To co dopiero w mieście ;:224 Tam to pewnie spustoszenie takie,że może gdzie kto rozerwał i opakowanie zostało ;:306
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Mialas racje jak juz sie pokazalo to rosnie w oczach ;:oj
ameliar
500p
500p

Post »

kajko278 pisze:Nie no właśnie byłam u siebie na wsi i już nie było. To co dopiero w mieście ;:224 Tam to pewnie spustoszenie takie,że może gdzie kto rozerwał i opakowanie zostało ;:306
U mnie na wsi właśnie pełno było wszystkiego :D ale nie wiem od kiedy dali te roślinki bo dawno nie byłam w Robalu :D
Ale w ogóle widzę, że u mnie nie maja nasionka ani żadne inne działkowe bajerki wzięcia :P albo każdy już zaopatrzony albo za leniwi by się babrać w ziemi :D
patusia336 pisze:Mialas racje jak juz sie pokazalo to rosnie w oczach ;:oj
a nie mówiłam! :tan a jaka radocha jest jak zerkasz co parę godzina a tu więcej, i więcej i więcej zielonych łebków pokazuje się :)
moje kalarepki i pomidorki mają zaczątki następnych listków już- chyba właściwych :)

mi ręce odpadają od noszenia i ciachania drzewa, ale jakie mamy wielkie ogniskowe zbiory za to! ;:138
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Fajnie na takiej dzialce każdy etap bedzie fajny i ciekawy, a latem lezak i zimne piwko
ameliar
500p
500p

Post »

U nas dziś znów piękna pogoda! ;:138
jeszcze tylko 4 godzinki i na działke ;:138
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Super kochana u nas też ładniutko ;:138
ameliar
500p
500p

Post »

W taką pogodę pracowało się że aż miło! ;:138
w poniedziałek skończe w końcu z tym drzewem :tan
a może w środe mążulek skończy z kopaniem ;:138
zdjęć nie mam :( tak mi ekspresowo dziś minęło, że nawet nie zdążyłam zrobić fotek jak już się ściemniło...
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

O kochana to ciesze sie bardzo,ja tez troche podzialalam,a teraz pada wiec spoko ,podlewa 8-)
ameliar
500p
500p

Post »

patusia336 pisze:O kochana to ciesze sie bardzo,ja tez troche podzialalam,a teraz pada wiec spoko ,podlewa 8-)
no właśnie u nas ma ponoć padać od jutra do środy... więc się trochę martwię, że do środy nic nie podziabam... a kwiecień zbliża się nieubłaganie!

A co dziś ciekawego robiłaś na działce? :D
a ja dziś dostałam czarną malwę od sąsiadki :D idę obadać co to jest :D
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Ja dzisiaj wykopalam to co mogloby ulec zniszczeniu podczas robienia ogrodzenia , poprzenosilam do skalniakow
ameliar
500p
500p

Post »

A od kiedy rusza stawianie ogrodzenia? :)

U mnie niestety pada :( nici z działeczki dziś...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”