Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Ależ Ty masz piękne skalniaczki! Powiedz mi, ta roślina co ma takie liście jak rhododendron to co to jest? Jest na drugim zdjęciu obok kwitnących rojników.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu bardzo podoba mi się Twój pomysł na mini oczko wodne, też chciałabym coś takiego malutkiego zrobić, ale na razie nie mam pomysłu gdzie ono miałoby być. Roślinki na skalniaku pięknie się rozrosły a kwitnące rojniki fajnie wyglądają. Oglądając Twoje zdjęcia przypomniałam sobie że ja też miałam rozwar tylko nie bardzo pamiętam gdzie ja go posadziłam, muszę jutro go poszukać, ciekawe czy w ogóle jeszcze jest?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Madziu ;:196 te liście to Pierwiosnek łyszczak...fajna bylina, miejsce chyba mu pasuje...szybko rośnie.
Obrazek

Obrazek

Iwonko ;:167 oczko najlepiej umieścić w miejscu, gdzie można usiąść i odpocząć...moje jest zrobione z podłużnej kastry budowlanej, środek jest wyłożony folią. Kamienie są tylko nie dopasowane, dokupię bardziej płaskie...na wiosnę lilie podzielę będzie zacieniać wodę, teraz trzeba co jakiś czas dolewać wodę ;:173
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Bardzo ładny skalniak.Właśnie takie lubię.Dużo kamienia i duże zagęszczenie roślin.U mnie troszkę jest wolnego miejsca po ostatnich przeróbkach i coś poszukuję.
Takiego co wysokość nie przekracza 5 cm.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Bardzo spodobał mi się Twój liliowiec, ten z pierwszego zdjęcia. Jak znajdziesz chwilkę, to odszukaj nazwę, proszę. Chętnie bym takiego kupiła, jeśli nie jest z tych wymagających.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magry :wit nie wiem co mogę doradzić, u Ciebie przecież jest największy zbiór takich małych roślin na forum ;:180
Może coś zauważyłeś na skalniaku, mogę wysłać ;:108 Tylko wszystko jest nie podpisane ;:185

Aniu ;:167 liliowce nie są wymagające, w naszych stronach lubią rosnąć...gliniaste podłoże im bardzo pasuje.

Żółty kolor jest nie podpisany, kupiłam kłącze mix ...trafiły się dwa jednakowe, jeden dałam znajomej...odmiana niska. Kwiaty są niewielkie.
LILIOWIEC ,STRAWBERRY CANDY'
Obrazek
Dzisiaj zakwitł następny kwiaty są większe, wyglądają na bardziej masywne...w tym roku ma bardzo dużo paków.

Obrazek
Z wkładką :tan
Obrazek
Iglak po przeróbce, teraz zajmuje mniej miejsca...gałęzie co roku się wydłużały, teraz można wzrost ograniczyć.
Obrazek
Jeżówki które wysiały się z nasion...kształt miały inny od rośliny matecznej...płatki wywijały się do dołu, były znacznie krótsze.
Obrazek

Obrazek

Róża z Biedrony

Obrazek
Rozwar zakwitł.
Obrazek

Trochę pstrokacizny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Piękne liliowce,a to z konikiem ;:215
Róża z Biedrony bardzo ładna ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczna biedronkowa róża. Bardzo podobają mi się biało różowe. Ja kupiłam w B mamie różową parkową - wyrosła niska żółta, pewnie wielokwiatowa. Gdybym wiedziała, to sobie bym kupiła, bo szukałam żółtej :lol:
Aniu, żółty też ładny, ale chodziło mi o liliowiec z postu z 5 lipca, taki brzoskwiniowy, jakby róż z pomarańczowym odcieniem.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ania- Zrobię rundę po okolicy i coś kupię u siebie.Dziękuję,szkoda pieniędzy na paczki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale śliczniaste masz te liliowce. Bardzo lubię te odmiany co mają pofałdowane końcówki. Mówię na nie pierożki. Są po prostu śliczne. Rozwar ma piękny kolorek, bardzo ładnie kwitnie. No a ten pierwiosnek o który pytałam jest cudowny. Gdzie go kupiłaś?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko :wit biedronkowe zakupy są zazwyczaj niespodzianką, różami jestem zaskoczona...myślałam że odmiany będą zwykłe popularne. Przypomniałam sobie że takie róże kiedyś były sprzedawane w kwiaciarniach jako miniaturki...ta jest nieco większa ;:108
ASK_anulla ;:167 liliowiec jest w ciemnym pomarańczowym kolorze...nie wiem co się dzieje, po ostatnich upałach i deszczu...liście zrobiły się żółte, usychają. Wcześniej też podsychały, teraz przez jeden dzień zmarniały. Pierwiosnek jeden dostałam drugi jest z Florexpolu...różnią się minimalnie środkiem. Jeśli spotkam inny kolo to przytaskam do ogrodu, liście i kwiaty są bardzo ładne.

Janku ;:3 paczka nie kosztuje nie wiadomi ile...za to w jeden dzień można zapełnić puste miejsca :roll:
Zobacz jak jak przez jeden sezon wszystko zarosło ;:108
Te najmniejsze skalniaczki to jedna doniczka kupiona w biedronie i podzielona w tamtym roku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przetacznik
Obrazek

Rozwar
Obrazek

Obrazek

Jeżówki zaczynają kwitnąć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Aniu. Pięknie u Ciebie, wspaniała mnogość odmian i kolorów. Liliowce świetne, widzisz nawet konik z przyjemnością w nich mieszka :)
U mnie jeżówki też wysiały się same w całkiem sporej ilości,na razie widzę tylko liście, ale kiedyś przecież zakwitną :)
Rośliny jednak bardzo szybko rosną i po sezonie , dwóch juz jest za ciasno, ale ciagle nie umiem sadzić ich w odpowiednich odstępach...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu a to to za cudna srebrna roślinka na 7 zdjęciu?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ;:196 z sadzeniem też jest różnie...drzewa są posadzone z zachowaniem odległości...gorzej jest z bylinami, znowu wchodzą na siebie. Krzewy też rosną w sporej odległość od siebie, ale i tak za jakiś czas trzeba będzie przycinać wszystko. Tulipanowiec zawalił całe przejście, na wiosnę dolne gałęzie zostaną wycięte...cyprysiki też rosną bardzo szybko, jak pójdą na boki nie da się przejść. Nie mam nożyc do strzyżenia żywopłotu, sekatorem za długo się trzeba bawić...zakup takiego sprzętu jest niezbędny.

Iwonko ;:167 zapomniałam jak się nazywa...dostałam sadzonkę od Forumki.

Groszek pachnący ma pączki, maciejka wymokła...nie ma nawet jednej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedna z hortensji posadzonych na wiosnę...ta część rabat jest zachwaszczana, ciągle jest mokro...ziemia się lepi.

Obrazek

Obrazek

Lawenda, została przycięta i przesadzona w bardziej luźne miejsce...w poprzednim, rosło pięć sadzonek...na jesieni okazało się że od dołu są całkiem łyse.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensji ta wilgoć widać służy, skoro taka dorodna już wyrosła. Różowa róża ma piękny, klasyczny kształt kwiatów. Czy do tego pachnie?
Pozdrawiam, Anna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”