Widoczki z Beskidów - cz.1

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz pokażę zdjęcia z dzisiejszej wycieczki w okolice Brennej w Beskidach.Już niewiele liści zostało na drzewach,ale pięknych kolorów jesieni nadal jest jeszcze dużo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nawet znalazłam kilkanaście grzybów-zajączki i rydze-co o tej porze roku (03.11.)nie często się zdarza.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ale masz dobrze, ciągłe obcowanie z takimi widokami to dopiero frajda. Ja jak bym tam wpadł, to przez miesiąc bym się z tamtąd nie ruszył, bo musiał bym zjrzeć w każdy zakamarek, tak jakoś mam :roll:

Masz pełną rację, że mimo ogromu opadniętych liści, nadal jest na czym oko zawiesić, widać jesień nie ma zamiaru się zbyt szybko wynieść :D . Wiesz te złociste modrzewie, to fantastyczny widok :D wspanale się odbijają na świerkowym tle ;:111 ...

Widzę, że buki to jednak, już straciły ten charakterystyczny złocisty odcień (chyba, że pomyliłem drzewa :roll: ), a u mnie nadal cieszą oko złotem :D

To co mi się zawsze bardzo podoba, to strumyki górskie :shock: :shock: :shock: . U mnie takich nie ma, więc może stąd ta słabość, albo i nie, bo przecież każdy przyzna, że te wodne cieki to prawdziwe naturalne arcydzieła i tylko natura jest w stanie takie unikaty stworzyć. Powalające ;:111 ;:111 ;:111 ...

Widzę, że jeszcze grzyby się pojawiają a u mnie już pustka, nie ma nic, ale i w sezonie za wiele nie było, to i pewnie dlatego prędzej się skończyły :(

Grażynko było mi bardzo miło pospacerować tymi malowniczymi ścieżkami z tak wspaniałym przewodnikiem. Jeszcze nie raz skorzystam z Twojego fachowego przewodnictwa :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu - jeżeli te widoczki tak Ci się podobały jak mnie, to wierzę że jeszcze nie raz będziesz zaglądał do tego tematu. A dzisiaj wcale nie miałam ochoty na powrót do domu. To tylko fragment tego co dzisiaj widziałam i chociaż niebo było pochmurne, to wcale mi to nie przeszkadzało.Jutro będzie następna porcja zdjęć-zapraszam.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko na takie widoczki to nie trzeba zapraszać, przyfrunę na pewno niesiony pamięcią wcześniejszych pejzaży, pełen nadzieji na nowe cuda natury, których u Ciebie dostatek :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dalszy ciąg listopadowej jesieni w lesie...

Grażyna.
kogro-linki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna jest jesień w górskich lasach . Dzięki Grażynko za nową porcję fotek :D .
Grzegorz B

Post »

Grażynko jak obiecałem tak jestem :wink: Dzisiaj nie miałem okazji na wypad do lasu, ale dzięki Tobie mogę sobie pospacerować po leśnych bezdrożach. Jak zawsze piękne krajobrazy i podrzeń żebrowiec zauważyłem (tak mi się wydaje, piekna paproć :shock: )
Tak jak obserwuje to lasy wyglądają na czyste (chodzi mi o brak zarośli) chyba dlatego u Was tyle grzybów, bo w moim okolicznym lesie niestety nie jest tak klarownie i nie tylko pod względem zarośli, ale również śmieci. Wciąż ludziska pozostają na nizinach jeżeli chodzi o ekologiczne myślenie :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Amlosku - zapraszam na więcej. Zrobiłam na ostatnim spacerze dużo fajnych zdjęć.

Grzesiu - lasy beskidzkie są nie tylko uporządkowane. Są też laski z chaszczami i zaroślami w których rosną tylko opieńki albo nic.Co zaś dotyczy czystości lasów to nie jest aż tak różowo. Jest tych śmieci sporo, szczególnie plastykowych butelek po wodach, reklamówek i puszek po piwie. Gdyby tak bezdomni przeszli po szlakach to by nieżle zarobili na tych puszkach.
A swoją drogą to ekologiczne myślenie jakoś ludziom przychodzi z wielkim trudem. Wszyscy myślą że to co po sobie zostawiają to tylko drobiazg, a nie rozumieją że ten każdy drobiazg to tysiące ton śmieci i skażenia ziemi. No cóż - ludzie nie potrafią szanować siebie nawzajem a co dopiero mówić o środowisku w którym żyją.
Może młode pokolenie to nadrobi :?: :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jescze trochę listopadowej jesieni...

Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ,znowu jestem podziwiam piękno naszych gór ,ogarnia mnie nostalgia ,jakby już się wszystko kończyło ,a przyroda chyli się do snu .Wkrótce znowu będzie wiosna ;:26
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu - to już była moja ostatnia jesienna wycieczka w góry. Następna pewno będzie już w śniegu. Więc póki co to jeszcze niedługo zamieszczę dalsze zdjęcia jesiennego lasu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czy jeszcze interesują Was takie widoczki, bo jakoś nikt nie odpowiada. ;:12 ;:12 ;:12

A dla tych, którym się nie znudziły następna porcja.

Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja jak zwykle widzę po 1/4 każdego zdjęcia :twisted: Chyba o tej porze Fotosik jest przeciążony. Muszę tu zajrzeć z rana.
Awatar użytkownika
bbartosz
50p
50p
Od: 4 lut 2007, o 11:27

Post »

Witaj Kogra,
Pewnie, ze interesuja :!: :!:

Wpadam tutaj co jakis czas zeby sie nacieszyc sie tymi pieknymi widokami, Dzięki !!
Teraz czekam na zimowe fotki !!! To chyba juz wkrotce...
Moze wstawisz tez cos z samego Cieszyna, tyle tam urokliwych miejsc ( wzgorze zamkowe, widok z Banotowki na miasto, starowka )

Ja widze fotki w calosci !
Pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Hurra! Wszystko zobaczyłam! :D Ten strumień podobny do tego ze zdjęć Lili :D
Tylko w górach mozna takie strumyki zobaczyć... Coś pięknego!
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”